-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Italų tapybos įkvėptą kolekciją ruošiantis Juozas Statkevičius pristatė stilingą savo madų šou plakatą

Vieno garsiausių Lietuvos dizainerių Juozo Statkevičiaus (43) kolekcijos pristatymas yra, matyt, laukiamiausia šalies mados šventė. Žinomos damos ir dizainerio kuriamų drabužių gerbėjos likus mėnesiui jau ima nekantrauti, o išmušus lemtingai dienai pasižiūrėti aukštosios mados stebuklo suplaukia veik visas Lietuvos elitas ir pramogų pasaulio žvaigždynas. O štai likus kiek daugiau nei mėnesiui iki kolekcija išvys dienos ir fotoaparatų blyksnių šviesą, Juozas pristatė į kolekcijos peržiūrą kviečiantį plakatą ir su portalu Žmonės.lt pasidalijo keliomis detalėmis apie kuriamą kolekciją.
Juozas Statkevičius
Juozas Statkevičius / Pauliaus Gasiūno nuotr.

Kiekvienas dizainerio mados šou yra puikiai apgalvota įspūdingų drabužių ir reikšmingų smulkmenų sintezė. Žmonės.lt rašė, kad praėjusiais metais dizainerio kolekciją įkvėpė olandų dailininkas, neoplasticizmo krypties atstovas Pietas Mondriaanas.  Tad kokiu reginiu savo žiūrovus Juozas nustebins šių metų lapkričio 5-ąją?

„Bus dar įspūdingesnis šou nei praėjusiais metais. Tikrai pažadu, kad visų apsilankiusių laukia  įvairios naujienos ir siurprizai. Šį kartą mano kolekciją įkvėpė italų tapyba, o jei tiksliau, garsus italų tapytojas Giovanni Battista Moroni (G.B.Maroni (1520-1578 m.) kūrė Vėlyvojo Renesanso epochos metu. Šis tapytojas garsėjo itin realistiškais portretais ir laikomas vienu geriausių savo epochos dailininkų – aut. past.). Pamatę mano kolekciją – jos spalvas ir manierą – viską patys suprasite. Kita vertus, ši kolekcija bus ne teatro rūbinė, ji bus kupina labai šiuolaikiškų daiktų, drabužių ir aksesuarų. Noriu pabrėžti, kad kolekciją įkvėpė istorija, nes tik iš istorijos gali semtis kiek tinkamas ir ji niekuomet neišseks. Pamatysite, viskas kolekcijoje bus labai į temą“, – užsidegęs apie artėjantį pristatymą pasakojo mados guru.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Juozo Statkevičiaus kolekcija
Pernai Juozo Statkevičiaus kolekciją įkvėpė olandų dailininkas Pietas Mondriaanas.

Dizaineris pasidžiaugė, kad šiais metais jis ne tik išlaikys tradicijas, bet ir įneš naujų vėjų į savo kūrybinę grupę. „Kaip visuomet, mano madų šou režisierius bus Gintaras Varnas, o scenografiją darys mano asistentė, dirbanti kartu su manimi teatre – Elvita Brazdylytė. Ji kaip tik dabar baigė scenografijos mokslus ir pirmą kartą debiutuos kurdama mano madų šou. Man ir pačiam įdomu, kaip ji viską išspręs. Bet man atrodo, kad scenografija bus laba gera ir bus įdomu“, – naują savo scenografę pristatė Juozas. Praėjusio pasirodymo scenografiją kūrė šviesios atminties ir neregėto kūrybinio polėkio scenografė Juratė Paulėkaitė.

Tų, kurie įpratę matyti ne tik gražius Juozo drabužius, bet ir gražius bei žinomus moterų veidus, Juozas taip pat pažada nenuvilti. Nors visų smulkmenų dizaineris neišduoda, patikina, kad podiumu žingsniuos ir kelios žinomos aktorės, o visas mados šou truks tikrai ne 15 minučių.

„Ir su modeliais nustebinsiu... Žodžiu, kaip visuomet, – nusijuokė dizaineris ir tęsė pradėtą mintį. – Stengsiuosi padaryti kažką netikėto ir kartu naujo. Bus ir kelios žinomos aktorės, tačiau nenoriu aš jums visko išduoti iš karto. Laukite siurprizo. Kuomet paslaptis būna išduota, pasidaro nebeįdomu. Tiesa, kiek bus modelių taip pat nepasakysiu, nes dar tiksliai ir pats nežinau, kaip mums pavyks viską padaryti. Iš tiesų, modelių daug ir kolekcija, kaip visuomet, didžiulė. Juk norint valandą užimti žiūrovus reikia gerokai pasiruošti“, – portalą Žmonės.lt tikino Juozas.

Bekalbant su dizaineriu, reikia pripažinti, pasidaro beprotiškai įdomu, ar savo naujos kolekcijos pristatymo pasiruošimo darbais apsivertęs dizaineris dar turi nors šiek tiek laiko poilsiui?

Grožis reikalauja aukų, tai „Č“ raidė ir buvo paaukota. Tuo labiau, kai esi pasaulio žmogus, ši raidė kiek apsunkina situaciją.

„Pasakysiu taip – aš turiu laiko ir pamiegoti, ir pavalgyti, o juk aš dar turiu tris spektaklius. Čia tik politikai vis žada ir nieko nedaro, o aš ką pažadu, tą ir padarau. Bus trys premjeros: viena šį penktadienį, kita, Gintaro Varno, spalio 14 dieną ir dar Andželikos Cholinos spalio 24-tą. Tad savo laisvą laiką užpildžiau spektakliais. Paprasčiausiai realybė tokia – turi daug dirbti, kad uždirbtum ir galiausiai galėtum pristatyti kolekciją. Va taip“, – mintis dėstė Juozas.

O štai likus mažiau nei mėnesiui pasirodė ir stilingas, apsilankyti Juozo kolekcijos pristatyme kviečiantis plakatas. Jame – juodai apsirengęs dizaineris stovi baltame fone, o jo rankas gaubia iš jo vardinių kvepalų buteliukų suformuoti sparnai. Tiesa, už akies užkliūna ir dar viena „naujovė“. Juozas Statkevičius plakate virto „Juozu Statkeviciumi“. Kas sugalvojo tokią plakato idėją? Dizaineris besijuokdamas tuojau pat viską paaiškina.

„Kas plakato idėjos autorius? Na, spėkite iš trijų kartų. Kas gi galėtų taip sugalvoti ir geriau žino, kaip turėtų tas plakatas atrodyti, kad jis būtų viliojantis ir efektingas? Žinoma, aš pats, – juokėsi dizaineris ir paskui, kiek surimtėjęs, pridūrė. – Sparnai iš kvepalų irgi susišaukia su plakato mintimi – kvepalų jubiliejus, pasirodė nauja jų partija su atnaujintu buteliuko dizainu ir panašiai. O dėl „Č“ raidės, kuri nunyko plakate – man tiesiog nepatinka raidės dizainas. Nėra jokio stebuklo, man netinka tas „Č“ ir viskas su juo baigta. Galbūt tai kas nors supras kaip mano vardo rebrandinimą, bet kaip kas nori, taip tegul ir supranta. Grožis reikalauja aukų, tai „Č“ raidė ir buvo paaukota. Tuo labiau, kai esi pasaulio žmogus, ši raidė kiek apsunkina situaciją.“

Nors dauguma manė, kad ilgai juodai dažęs plaukus Juozas panūdo virsti blondinu, dizaineris pateikia labai jau netikėtą atsakymą: „Žinokite, mano plaukai visai ne šviesūs, o juo labiau ne šviesinti. Dieve mano, aš paprasčiausiai žilas. Štai ir visa paslaptis“, – tvirtai drūtai atsako Juozas.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Juozo Statkevičiaus kolekcija
2011-aisiais Juozo Statkevičiaus kolekcijos pristatyme podiumu žingsniavo ir baltas žirgas

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius