Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Janavičiaus atminimas – viltis ligoniams

Praėjus metams po dainininko Rolando Janavičiaus mirties Vilniaus universiteto Vaikų ligoninėje paminėdami jo atminimą lankėsi kolegos bei artimieji.
R.Janavičius
R.Janavičius / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Išpuolis

Ligoninės Vaikų skyriaus gydytojai vakar dėkojo R.Janavičiaus artimųjų – mamos Genovaitės ir draugės Deimantės Janavičiūtės – pastangomis įkurto fondo veiklai. Žinomi dainininkai Milanno, Daina Bilevičiūtė, Evelina Anusauskaitė, Asta Pilypaitė, Donalda Meiželytė, grupė „69 danguje“ sunkiai sergantiems vaikams padovanojo žaislų, spalvotų pieštukų ir savo dainų. O svarbiausia – vilties ir šypsenų.

Pirmieji vaisiai

Labdaros organizacija, pavadinta dainininko vardu, įkurta pernai, o pirmi pinigai surinkti praėjusį rudenį per Lietuvos televiziją transliuojant koncertą, kuriame skambėjo R.Janavičiaus dainos. Už akcijos metu surinktus 600 tūkst. litų Vaikų ligoninei atiteko naujas reanimobilis – reanimacijos palata su ratais, atnaujintos kelios reanimacijos palatos mažiesiems ligoniukams.

Kaip tikina Deimantė, fondą įkurti paskatino LRT muzikos laidų prodiuseris Jonas Vilimas.

„Jis mums pasiūlė tokią mintį. Mums patiko, nes norėjome ne tik prisiminti Rolandą, bet ir padėti kitiems ligoniams. Be to, Rolandas visada noriai dalyvaudavo paramos akcijose“, – dėkodama už suteiktą galimybę padėti kitiems kalbėjo dainininko draugė Deimantė. Iki šiol ji aktyviai rūpinosi fondo veikla, net tvarkė reanimobilio pirkimo reikalus. Vakar mergina fondo darbus perleido atlikėjo mamai Genovaitei.

Dainavo kartu

Nepaisydami ligoninės slogučio, gydytojai, atlikėjai, mažieji ligoniukai ir jų mamos buvo nusiteikę pakiliai, iš veidų nedingo šypsenos, o akyse žibėjo vilties ašaros.

Po trumpos eskursijos ligoninės koridoriais dainininkai išdalijo savo dovanėles, po dainą atliko A.Pilypaitė ir E.Anusauskaitė, tačiau labiausiai vaikams patiko su visais atlikėjais dainuoti „Du gaidelius”.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius