Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV Nepriklausomybės dienos minėjime – amerikietiškų automobilių paradas ir šventinis piknikas

Artėjant liepos 4-ajai sostinės Verkių parkas tradiciškai nušvito raudona, mėlyna ir balta spalvomis. Ketvirtadienio vakarą čia vyko šventinis JAV Nepriklausomybės dienos minėjimas.
Vakaro svečiai
Danutė Elzbergienė su vyru Raimundu Vincentu Petrausku, Tomas Tracevskis su drauge, Birutė ir Rimtautas Vizgirdos / Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr.

240-ąsias metines skaičiuojanti šventė Lietuvoje minima 16-ąjį kartą. Ir nors tikroji šalies Nepriklausomybės diena – liepos 4-ąją, Amerikos prekybos rūmų asociacijos organizuojamas renginys Vilniuje vyko keliomis dienomis anksčiau.

Liepos 4-ąją JAV prisimena nuo 1776-ųjų, kuomet trylika Didžiosios Britanijos imperijos kolonijų paskelbė nepriklausomybę nuo Didžiosios Britanijos.

TAIP PAT SKAITYKITE: JAV Nepriklausomybės diena Vilniuje: elegantiški svečiai, Čikagos dvasia ir raudonas „Mustang“

Verkių parką tradiciškai užgulė daugiau nei tūkstantis šventiškai nusiteikusių svečių, pievoje vyko tradicinis piknikas, susirinkusieji galėjo įsitraukti į daugybę įvairių atrakcijų ir smagių pramogų.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke

Tarp vakaro svečių buvo galima sutikti ir modelių studijos „Mažoji mis“ vadovę Danutę Elzbergienę, renginyje pasirodžiusią su vyru, Amerikos lietuviu, Šešuolėlių dvaro savininku Raimundu Vincentu Petrausku. Į šventę gamtoje jiedu atsivedė ir keturmetį anūką Liną.

„Kadangi mano vyras Amerikos pilietis, ėmiau kitaip žiūrėti į JAV Nepriklausomybės dienos minėjimus. Anksčiau eidavau iš pagarbos kaimynams Vizgirdoms“, – Žmonės.lt juokėsi D.Elzbergienė.

Pasak jos, po pažinties su Raimundu ir ji pati nejučiomis ėmė perimti tam tikras amerikietiškas tradicijas. Judviejų šeimoje Liepos 4-oji – svarbi šventė, tačiau net gyvendami už Atlanto sutuoktiniai ją dažniausiai sutinka Lietuvoje.

„Ėmiau švęsti ir Padėkos dieną, tai jau tapo gražia tradicija, kasmet kepame kalakutą“, – pasakojo D.Elzbergienė.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke

Ji džiaugėsi, jog į Verkių parką sugužėjo tiek daug žmonių, kone kasmet renginio nepraleidžiančiai D.Elzbergienei – tai proga susitikti ir su seniai matytais bičiuliais.

Jau porą mėnesių ji vieši Lietuvoje. „Liepos 4-ąją tik sykį sutikau Amerikoje, 1995 metais Niujorke – tai buvo vienintelis kartas. O šiaip... Dažniausiai kaip tik tuo metu viešime Lietuvoje“, – sakė ji.

Ne išimtis ir šie metai. Gegužę porai mėnesių į Lietuvą grįžusi D.Elzbergienė šią viešnagę linksmai vadina „anūkų dabojimo misija“. Šįkart ji daugiau laiko skiria šeimai, daugiau laiko praleidžia su vaikaičiais. „Dabar grįžę į Ameriką norėsime atostogų“, – juokėsi pašnekovė.

Šiemet amerikietiškas vakarėlis buvo skirtas „Greičio. Veiksmo. Inovacijų“ tematikai. Vienas įdomesnių renginio akcentų – amerikietiškų automobilių ir motociklų paradas.

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./JAV šventė Verkių parke

Per pastarąją savaitę sostinėje tai jau ne pirmas renginys, skirtas JAV Nepriklausomybės dienai. Antradienį JAV ambasadorės Deborah A.McCarthy kvietimu būrys svečių rinkosi Vilniuje esančiame Belmonto pramogų ir poilsio centre. Tuomet šventėje apsilankė gausus politikų, ambasadorių, verslininkų, kultūros pasaulio atstovų būrys, čia dalyvavo ir JAV kariškiai.

Šventinės dvasios netrūko ketvirtadienio vakarą. Renginyje skambėjo sveikinimo kalbos, čia „Lietuvos balso 2016“ nugalėtoja Kotryna Juodzevičiūtė atliko valstybinius Lietuvos ir JAV himnus. Renginį vainikavo fejerverkai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius