-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Judita Leitaitė: įveiktas dar vienas laiptelis

„Man labai trūksta aukštakulnių batelių. Pirmą kartą gyvenime į sceną žengiau su šliurėmis“, – juokiasi solistė Judita Leitaitė (50).
Judita Leitaitė
Judita Leitaitė / Butauto Barausko nuotrauka
Temos: 1 Judita Leitaitė

Jau senokai girdėjome skambų jos juoką, optimistinį, mažorinėmis natomis skambantį balsą. Akivaizdu: dainininkė džiaugiasi praeitą sekmadienį įvykusiu koncertu „Iš moterų kompozitorių kūrybos“. Ji pirmąsyk žengė į sceną po to, kai metų pradžioje pateko į sunkią autoavariją, kurioje buvo sužalota koja.

Koncertas sulaukė garsių aplodismentų. „Bijojau, galvojau, balsas dingo, tekstus užmiršau, – prisipažįsta. – Tiek laiko nekoncertavau, todėl atsirado keisčiausių baimių. Taikomosios dailės muziejuje labai daug laiptų, daug energijos ir jėgų atėmė lipimas. Gydytojai net davė vaistų nuo skausmo, tačiau jų neprireikė. Atsistojau scenoje, suskambo pirmieji fortepijono garsai, visus vargus ir skausmus užmiršau. Džiaugiuosi ir didžiuojuosi nugalėjusi save, įveikusi dar vieną laiptelį. Tai atima daug fizinių ir dvasinių jėgų, bet aš atsigausiu. Paprašysiu Dievulio pagalbos ir viskas bus kuo puikiausiai, sugrįš sielos ramybė“, – sako solistė. Ji itin dėkinga savo koncertmeisterei Nijolei Ralytei, radusiai laiko repetuoti ne tik namuose, bet ir ligoninėje.

Moterų kompozitorių kūriniai – sena Juditos idėja, puoselėta bemaž dešimt metų, tačiau rimtosios muzikos mėgėjus pasiekusi tik dabar. Moterų kompozitorių nėra daug, todėl ne taip lengva buvo parengti įdomią programą. „Vienas etapas įveiktas, dabar šturmuosiu kitą. Reikia paruošti naują programą, o birželio pradžioje su romansų rečitaliu esu pakviesta į Sankt Peterburgą. Tokie planai neleidžia liūdėti ir sėdėti sudėjus rankų“, – tikina ji.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius