Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Jurga Šeduikytė Kaune pristatys dar niekam negirdėtų kūrinių iš naujojo albumo

Neseniai iš Kinijos grįžusi Jurga Šeduikytė apsupta darbų: pavasarį pasirodys naujas solo albumas, ką tik baigtas ruošti garso takelis filmui „Running Lights“ ir koncertų turas, kuris prasideda pasirodymu „Orixo“ klube Kaune.
Jurga Šeduikytė
Jurga Šeduikytė / Asmeninio albumo nuotr.

Koncertinį turą Kinijoje neseniai užbaigusi Jurga Šeduikytė šioje šalyje buvo sutikta itin šiltai. Neretai gaunanti pastabų dėl „per liūdnos muzikos“ atlikėja čia susidūrė su itin tokį stilių mėgstančiais klausytojais, tad jau planuoja grįžimą į Aziją.

„Kelionė į Kiniją man buvo uždavinys sužinoti kažką, ko man niekas negalėjo papasakoti, – kelionės įspūdžiais dalinosi Jurga. – Labiausiai nustebinęs dalykas buvo religija – žmonės ten daugiausiai netikintys ir neretai kaip savo religiją įvardina materializmą. Svarbiausia jiems yra šeima ir vaikai, kurių auklėjimui jie skiria net 70% uždarbio.“

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė

Po neilgos kūrybinės pertraukos, šį pavasarį pasirodys naujas Jurgos albumas, kuris skambės kiek kitaip, nei ankstesnieji įrašai: „Šiam albumui paruošėm naują konceptą ir visiškai naują priėjimą. Džiaugiuosi, nes kartu su šiuo įrašu bus ir socialinė žinutė. Mane supa nauja jaunų žmonių komanda, su kuriais puikiai sutariame, tad manau, jog tai jausis ir ant scenos.“

J.Šeduikytė taip pat prisidėjo ir prie debiutinio Gedimino Šiaulio filmo „Running Lights“, kuriam kūrė išskirtinį garso takelį.

Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė
Asmeninio albumo nuotr./Jurga Šeduikytė

„Kai su komanda susitikome pirmą kartą, aš pamačiau, kad tokiam geram vaizdui reikia 5D garso. Sugalvojome konceptą, kuriame gyvi garsai, tokie kaip kojų traškėjimas, striukės brūkšėjimas daromi balsu, o paskui maišomi su tikrais garsais.

Gediminas papasakojo, kad pati filmo idėja jam kilo tada, kai jo dukra paklausė kas būna po mirties. Aš manau, kad garsas, kurį sukūrėme, skamba kaip dviejų žmonių pokalbis – lyg mama pasakotų vaikui kaip viskas bus.“

Vasario 25 dieną atlikėja grįžta į Kauno sceną. „Bus ne tik senų, bet ir dar niekam Lietuvoje negirdėtų kūrinių iš naujojo albumo. Tarp kūrinių man nepavyks tylėti – šis koncertas man lyg draugų susibūrimas, kur galėsiu papasakoti savo įspūdžius ir kalbėtis su klausytojais“, – apie artėjantį pasirodymą sako Jurga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius