Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Juvelyrikos parodoje apsilankęs milijonierius Robertas Dargis: „Vyrus puošia vienintelis aksesuaras – laikrodis“

Ketvirtadienio vakarą juvelyrė Viktorija Orkinė pristatė auksu ir deimantais blizgančią autorinę parodą „Atspindžiai“. Jaunosios kartos juvelyrė įsitikinusi, kad papuošalas yra ypatingas žmogaus atspindys, todėl jų įvairovę ir įdomiausias užsakovų istorijas kūrėja pirmą kartą pristatė parodoje. Joje apsilankė ir Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis su sūnumi, įmonių grupės „Eika“ plėtros direktoriumi Domu Dargiu ir jo žmona Gintare Avulyte-Dargiene.
Juvelyrikos paroda „Atspindžiai“
Domas Dargis, Gintarė Avulytė-Dargienė, Robertas Dargis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Nesame dažni parodų lankytojai, bet kai pakviečia tokia mylima juvelyrė – negalime neapsilankyti“, – portalui Žmonės.lt sakė gėlėmis nešini Domas ir Gintarė. Jiedu išdavė, kodėl dalyvavimas šios juvelyrės parodoje jiems buvo svarbus.

„Viktorija yra mano kolegė, be to, turime mums labai svarbų jos dirbinį – ji pagamino sužadėtuvių žiedą. Man jis labai patiko, su Viktorija ilgai apie jį diskutavom – dėl akmens, dėl formos...“ – atviravo D.Dargis, kuris papasakojo, kad ne tik mylimai moteriai prašė sukurti itin svarbų žiedą, bet ir pats susigundė pasipuošti vardinėmis V.Orkinės kurtomis sąsagomis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Domas Dargis ir Gintarė Avulytė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Domas Dargis ir Gintarė Avulytė
Tuo tarpu G.Avulytė-Dargienė, paklausta, ar liko patenkinta sužadėtuvių žiedu, neleido tuo abejoti. „Kadangi vestuvės įvyko, tai akivaizdu, kad žiedelis mane pakerėjo“, – šypsojosi mergina.

Parodoje apsilankęs įmonių grupės „Eika“ vadovas, Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas Robertas Dargis taip pat gyrė jaunąją kūrėją ir sveikino ją išdrįsus padaryti pirmąją viešą savo parodą.

„Viktorija yra mūsų žmogus – iš mūsų kompanijos. Ji ne tik kad superinė darbuotoja, bet ir šiaip labai energinga, pareiginga. O štai dar atskleidė savo talentą juvelyrikoje! Kuo daugiau žmogus turi spalvų, tuo jis įdomesnis, todėl su tokiu debiutu reikia tik pasveikinti. Noriu palinkėti, kad jai ir toliau sektųsi kurti, tikiu, kad ji dar stipriau sublizgės ateityje“, – gražių žodžių negailėjo jis.

Paklaustas, ar turi ką nors įsigijęs iš juvelyrės kūrinių, R.Dargis, kaip ir jo sūnus Domas, teigė neatsispyręs vyriškam aksesuarui – sąsagoms.

„Kadangi aš mėgstu marškinius su sąsagomis, todėl turiu įsigijęs jos kurtas – jūrine tematika. Žmona irgi turi jos kurtą sagę – labai graži“, – šypsojosi R.Dargis.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Robertas Dargis ir Viktorija Orkinė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Robertas Dargis ir Viktorija Orkinė

Vis dėlto vyras akcentavo, kad gražiausias vyriškas aksesuaras jam – laikrodis, kuriuos jis itin mėgstantis segėti ir besižavintis būtent mechaniniais, mat jie, anot R.Dargio, kelia žavesį dėl savo tikslumo ir iliustruoja sunkiai paaiškinamą žmogaus rankų darbą.

„Man patinka juvelyrika, tik vyrų santykis su ja – visiškai kitoks, negu moterų (juokiasi). Nesu šalininkas nei žiedų, nei grandinėlių, tik vienintelis dalykas, mano nuomone, kuris tikrai vyrą puošia – laikrodis. Aš juo ir apsiriboju. Man labai patinka laikrodžiai, jų turiu ne vieną ir man jie patinka ne tik tuo juvelyriniu grožiu, bet ir kaip žmonijos sukurtas mechaninis kūrinys. Turiu mechaninį laikrodį, kuris parodo ne tik mėnesius, dienas, bet ir metus. Tai yra unikalus žmogaus rankų kūrinys! Į tokį mažą daiktą reikėjo sugebėti sudėti tokį mechanizmą! Juk tai – ne elektronika, tam reikėjo nerealaus kruopštumo, kantrybės, atidumo, profesionalumo“, – žavėjosi vyras, pademonstravęs ant rankos užsegtą dailų, akį traukiantį laikrodį.

Vienintelis dalykas, mano nuomone, kuris tikrai vyrą puošia – laikrodis.

R.Dargio teigimu, jam, kaip vyrui, akį traukia ne blizgantys smulkūs juvelyrikos dirbiniai, o kur kas didesni ir skirti ne žmogaus išvaizdai papuošti.

„Esu daug keliavęs po pasaulį, matęs įvairių pristatymų, renginių, parodų. Kadangi domiuosi laivais, interjerais, tai tokio tipo parodose irgi būna tam tikra juvelyrikos dalis – yra labai daug juvelyrinių aksesuarų būtent laivams, interjero detalių. Reikia tik džiaugtis ir sugebėti matyti džiaugsmą detalėse, nes jos juk ir papuošia visą mūsų gyvenimą“, – šypsodamasis sakė R.Dargis.

Papuošalai, atspindintys žmones

Parodoje pristatyta aštuoniasdešimt V.Orkinės sukurtų juvelyrikos darbų. Tarp jų – prabangūs papuošalai iš aukso, su deimantais, safyrais, smaragdais, ir kuklesniu, bet autorės mėgiamu dūminiu kvarcu. Parodoje eksponuojamos ir auksinės sąsagos su deimantais – „Harley Davidson“ ratai.

„Tai įdomi istorija. Į šio vyriško papuošalo gamybą buvo įtraukta daugiausiai žmonių per visą mano septynerių metų kūrybos istoriją, prie jo praleidome daugiausiai valandų. Sąsagas reikėjo pagaminti labai greitai, tad užsakovei gaminį atidaviau pro mašinos langą, pakeliui į gimtadienį. Vertėmės per galvą, bet padarėme laiku“, – prisiminė V.Orkinė.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Domas Dargis, Gintarė Avulytė, Viktorija Orkinė
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Domas Dargis, Gintarė Avulytė, Viktorija Orkinė

Juvelyrė mena ir daugiau įdomių užsakovų pageidavimų, kuriuos norint išpildyti teko pasukti galvą. „Viena moteris norėjo sau dovanos doktorantūros studijų baigimo proga. Sugalvojau papuošalą su apskritimų faktūra, simbolizuojančią mokymosi visą gyvenimą idėją. Nupiešiau eskizą, tačiau kaip techniškai tai išgauti, iš pradžių nežinojau. Pasitarusi su kolegomis, iš vinies pasigaminau įrankį, kuris padėjo išpildyti sumanymą realybėje. Vėliau iš šio darbo gimė atskira papuošalų kolekcija, o ta faktūra tapo mano vizitine kortele“, – pasakojo V.Orkinė.

Kurdama papuošalus juvelyrė itin daug dėmesio skiria bendravimui ir būsimo papuošalo šeimininko pažinimui. Savo kūriniu stengiasi realizuoti ne tik savo mintis, bet įkūnyti ir asmens charakterį, pomėgius, pasiekimus, reikšmingus įvykius. „Svarbu, kad galiu daryti, kas man patinka, bet labiausiai džiugina, kada mano kūrinys patinka ir tam žmogui, kuris jį dėvės, ir dovanotojui. Papuošalas gali ir turi atspindėti žmogų – tada jis džiugins ir „prilips“, taps neįkainojama vertybe su savita istorija“, – akcentuoja kūrėja.

„Taip, kaip vandenyje viskas atsispindi, taip ir mano kurtame papuošale atsispindi žmogus: jo vidus, asmeninės savybės, svarbios vertybės. Kartais jaučiuosi kaip dailininkė, matanti žmogų ir piešianti jo portretą, jo mylimą peizažą ir tai, kas artima būtent tam žmogui“, – savo kūrybos filosofiją paaiškino juvelyrė.

Paroda „Atspindžiai“ „Panoramos“ centrinėje aikštėje veiks iki balandžio 6 d.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Juvelyrikos paroda „Atspindžiai“
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Juvelyrikos paroda „Atspindžiai“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius