Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti, kai „stogą rauna“ nežinomybė: santykiams galas ar dar ne?

Laba diena. Prieš daugiau nei metus susipažinau su fantastiška mergina. Ji man tikrai rodė daug dėmesio, bet aš niekaip nedrįsau žengti pirmo žingsnio. Po to išvažiavau į užsienį dviem mėnesiams. Grįžau, nuvažiavom į kiną, po to ją parvežiau namo, ji mane pabučiavo. Po truputį viskas ėjo į priekį. Prieš kokius keturis mėnesius pasiūliau jai rimtą draugystę, bet ji pasakė: „Jei įstosi į aukštąją mokytis, taip. Kitaip mano tėvai gulsis kryžiumi prieš mūsų santykius“. Susitvarkiau dokumentus stojimui, bet prieš porą mėnesių ji nustojo rodyt man dėmesį...
Ramunė Pajuodytė.
Ramunė Pajuodytė-Milašienė / G.Kropio nuotr.

Kai paklausdavau, kas blogai, ji tiesiog atsakydavo: „bendrauju kaip ir anksčiau, nieko nenutiko“. Nors bendravimas visai pasikeitė, ji nebeparašydavo, o jei pats parašydavau, atsiusdavo žinute su vienu, dviem žodžiais. Kaip ir susitaikiau, kad jau viskas baigta, nors susitinkam beveik kasdien. Neseniai mane vėl pakvietė į užsienį trim savaitėms. Kai susitikom tą vakarą prieš išvažiavimą, ji atsisveikindama pati apsikabino, pabučiavo. Dabar sėdžiu užsienyje, „stogą rauna“, nežinau ką galvoti, ką daryti. Ar tai reiškia, kad dar ne viskas baigta? Labai prašau, atsakykite į laišką. Ačiū. Kęstas

Sveikas Kęstai. Nepanašu, kad išties „viskas baigta“, kad tavo mergina nori nutraukti judviejų ryšį, jei, kaip rašai, susitikdavote beveik kasdien, jei ji tave apkabina ir bučiuoja. Kita vertus, tave apėmęs jausmas ir nuojauta, kad santykiuose kažkas pasikeitė, yra svarbus ir turbūt teisingas. Tarpusavio santykiai labai dažnai sukuria nevienareikšmes situacijas, kuriose ūmūs, vienareikšmiai sprendimai ne visada tinka.

Juk gali būti, kad tavo mergina tuo pat metu ir nori būti su tavim kartu, ir dėl kokių nors priežasčių abejoja. Gerai, kad klausi savo draugės, bandai išsiaiškinti tas priežastis. Gal tik klausimas „kas blogai?“ jai gali pasirodyti pernelyg griežtas ir imperatyvus, toks, kuris verčia atsakyti vienu ar dviem žodžiais, bet neleidžia kalbėtis, papasakoti, kaip ji jaučiasi. Ypač, jei žmogus pats iki galo aiškiai nežino, kas yra „blogai“.

Pirmiausiai atsiverk pats

Kaip tik todėl labai svarbu atvirai, išsamiai kalbėtis vienam su kitu. Neskubėk klausti jos, pabandyk iš pradžių pats papasakoti, kaip jautiesi, kai ji neatsako į žinutę arba atsako kelis žodžius. Prisipažink, kad tu galvojai, jog jai neberūpi ir dėl to labai pergyvenai, o ir dabar abejonės neduoda ramybės. Galbūt, kai tu pats atsiversi, būsi iki galo nuoširdus, ir mergina paaiškins, kaip jaučiasi.

Nebijok būti atkaklus, neleisk jai neigti, esą „viskas gerai“, kaip, kad ji sakė anksčiau. Buvimas nežinioje, spėlionės, ar judu dar kartu, ar jau ne, baisiai išvargina. Niekas nenusipelno būti paliktas situacijoje, kai visą laiką „stogą rauna“. Atrodo, kaip tik dabar tau laikas panaudoti savo vyrišką ryžtą, parodyti iniciatyvą - pasakyti, kaip tu matai judviejų ryšį, kokių santykių tu norėtum, kaip įsivaizduoji bendrą ateitį.

Kuris griežia pirmu smuiku?

Ar labai suklysiu, Kęstai, jei pasakysiu, kad iki šiol judviejų draugystėje pirmuoju smuiku griežė tavo mergina, o tu pats noriai elgdavaisi taip, kaip iš tavęs buvo tikimasi? Žvilgtelėk į savo laiško formuluotes: susiruošiau stoti į aukštąją, nes mergina (jos tėvai) sako, kad reikia; „viskas baigta“, nes ji neberodo dėmesio... O tu? Ką iš tikrųjų norėtum daryti tu?

Rašei, kad pačioje pradžioje nedrįsai žengti pirmojo žingsnio. Atrodo, iki šiol tu jo taip ir nežengei. Gal kaip tik dabar atėjo laikas pirmajam tam tavo žingsniui? Žingsniui, kuris bus tavo: tavo jausmai, tavo norai, tavo iniciatyva. Galbūt šito tavo mergina ir pasigenda judviejų santykyje?
Ryžto ir sėkmės tau, Kęstai. 

Nori paklausti Ramunės? Rašyk: santykiai@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius