Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip priversti jį pasipiršti? Komentuoja psichologė Marija Vaštakė ir muzikantas Marijus Mikutavičius

„Draugaujame jau penkerius metus, pastaruosius trejus vis tikiuosi sulaukti sužadėtuvių žiedelio, tačiau mano svajonė neišsipildo. Draugės pataria žvalgytis kito jaunikio, tačiau abejoju, kad galėčiau surasti geresnį – maniškis labai dailus, išsilavinęs, rūpestingas, gerai uždirba. Rodos, myli mane, tačiau apie šeimyninį gyvenimą nešneka.
Marija Vaštakė ir Marijus Mikutavičius
Marija Vaštakė ir Marijus Mikutavičius / Asmeninio albumo ir Gretos Skaraitienės nuotr.

Kartą jį bandžiau prakalbinti ta tema, paklausti, ar su manimi jis mato savo ateitį. Draugas patikino, kad mūsų santykiai eina link to, tačiau šis pokalbis vyko prieš pusantrų metų. Finansiškai esame apsirūpinę, gyvename draugo bute, mums abiems beveik trisdešimt, bet nežengiame jokio žingsnio pirmyn. Galėčiau vėl apie tai pakalbėti su juo, bet labai nenoriu jo spausti, norėčiau, kad pats apsispręstų. Gal yra kažkokių triukų, kaip paskubinti sužadėtuves?“. Ilona.

Norite pasitarti? Savo klausimus siųskite gyvenimoskonis@zmones.lt

Psichologė Marija Vaštakė
Psichologė Marija Vaštakė

Sveiki, Ilona. Triukų aš tikrai jokių nežinau, be to, netikiu, kad naudojant „triukus“ galima sukurti brandžius ir stabilius santykius. Pats žodis „triukas“ turi kažkokį neigiamą prieskonį. Man tai asocijuojasi su apgaule, gudravimu, tuo pačiu spaudimu, kurio Jūs lyg ir nenorite taikyti, bet ieškodama tinkamų „triukų“ būtent tai ir darote. Panaudojusi triuką Jūs, ko gero, supančiotumėte neapsisprendusį vyruką šeimyninių santykių saitais, tačiau ar būtumėte laiminga dėl to?

Jūsu laiške skamba abejonės dėl draugo jausmų, nerimą kelia jo neapsisprendimas. Kita vertus, rašydama apie jį, Jūs jį apibūdinate tiesiog kaip gerą „partiją“ Jums, pažymėdama išimtinai tik jo išorines charakteristikas, gerą uždarbį. Jūsų laiške nėra nė menkiausios užuominos apie Jūsų jausmus. Galbūt šis laiškas kažkiek atspindi ir tai, kaip Jūs gyvenate – Jums abiems yra patogu, esate apsirūpinę ir tuo pačiu laisvi ir neįsipareigoję, tačiau santykiai stokoja dvasinio artumo, emocinio ryšio. Galbūt tai ir sąlygoja, kad draugas neskuba Jūsų vesti, sukurti su Jumis šeimą. Šiuo metu jis nėra apsisprendęs, kad Jūs esate ta vienintelė, su kuria jis norėtų būti ir laimėje, ir nelaimėje.

Tačiau, tai tik mano spėlionės. Kad labiau pažintumėte jo jausmus, reikia pasidalinti su juo savo jausmais, abejonėmis, nerimu. Be abejo, tai yra rizikinga, nes galite išgirsti neigiamą atsakymą ir patvirtinimą dėl jo neapsisprendimo. Tačiau, tai Jus išvaduotų iš tų spąstų, į kuriuos esate papuolusi. Keldama įvairius klausimus ir spėliodama, keliate sau vidinę įtampą, o gavusi atsakymus, pasijaustumėte laisvesnė. Taigi, atviras pokalbis ir įsiklausimas į savo jausmus – geriausias „triukas“ kuriant santykius.

Marijonas Mikutavičius
Marijus Mikutavičius

MARIJAUS MIKUTAVIČIAUS komentaras

„Taip, žinoma, būtinai reikia spausti vyruką į kampą ir provokuoti, kad jis pasipirštų. Tokios merginos manipuliacijos pateisinamos, juk jai tikrai nelengva, nes visą laiką reikia galvoti, kaip ištekėti. Aš jos vietoje tiktai taip ir elgčiausi. Manau, kad arba reiktų jį spausti į kampą ir jis galiausiai jai pasipirš, arba, jei to nepavyksta padaryti per artimiausią pusmetį, ji turi vaikiną nunuodyti. Aišku, jei jį nunuodys, jų santykiai nesitęs ilgai ir laimingai, bet ji išsivaduos nuo tos kančios. O jei vyruką pavyks įspausti į kampą, jis jai uždės karūną ant galvos ir ji bus laiminga visą likusį gyvenimą. Aišku, merginos spaudimo metodai gali būti įvairūs: ji gali su juo nemiegoti, nedaryti jam valgyti, neleisti jam žiūrėti futbolo, nevažiuoti su juo į išvykas, neskalbti kojinių ir apatinių, jo niekada nebučiuoti ir niekada neprisiglausti. Jei jis nuo tokio spaudimo kartais pabėgtų, vadinasi, jis buvo ne jai skirtas. O gal moteris turėtų kankintis ir laukti 15 metų, tikėdamasi, kad jis pasipirš...“

Situaciją aptarė žurnalo „Laima“ konsultantė, psichologinio konsultavimo ir psichoterapijos centro „InVito“ vadovė Marija Vaštakė, www.psichologo-konsultacija.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius