-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kam geriau, bedarbiui Dubline ar direktoriui Vilniuje?

„Amerikoje kai padirbi vos dešimt metų, tu jau turi teisę į pensiją, ir tikrai ją gausi – tokią, kokia ji nustatyta. Ir ten tikrai neatsiras nė vieno tokio ministro, valstybės sekretoriaus nei gubernatoriaus, kuris netikėtai sugalvotų pasakyti: „Taip va, pagalvojau, kad už dvejų metų jūs į pensiją eisit 65 ar 67 metų“. Arba sugalvos ir šiaip, iš kepurės, ims ir sumažins visiems pensijas“, – TV3 laidoje „Be grimo“ kalbės kaunietis buvęs humoristas, o dabar politikas Artūras Orlauskas.
Artūras Orlauskas
Artūras Orlauskas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

A.Orlauskas prisipažins, kad turėdamas žaliąją kortelę, leidžiančią gyventi ir dirbti Jungtinėse Amerikos Valstijose, jis jaučiasi esąs saugesnis nestabilius laikus išgyvenančioje Lietuvoje. Jau kartą mėginęs kurtis gyvenimą Amerikoje, Artūras prisipažins, kad, nors tąsyk visam laikui už Atlanto gyventi neliko, neatmeta galimybės palikti Lietuvą visam laikui: „Jei tokia situacija tęsis, ką daugiau daryti?“

Ne vieną sunkiai besiverčiantį tautietį, šiuo metu pasitinkantį Lietuvos nepriklausomybės dvidešimtmetį, ko gero, priblokš laidoje kalbintų šiuo metu emigracijoje gyvenančių lietuvių pasakojimai. Šešerius metus Airijoje gyvenantis „Dievų miško“ autoriaus Balio Sruogos giminaitis Balys Sruoga mėnesį yra bedarbis, tačiau dėl to nė kiek nekenčia, Airijoje jis gauna 210 eurų pašalpą kas savaitę. Tačiau tai toli gražu nėra bedarbio pašalpos lubos emigrantui. Laidoje Balys papasakos apie didesnes sumas ir lengvatas.

Norvegijoje savo gyvenimą kurianti Aurelija Lietuvą paliko baigusi mokslus ir niekaip neradusi darbo. Pirmasis atlyginimas, kurį ji gavo, 6500 litų. Toks, anot Aurelijos, Norvegijoje yra tik minimumas.

Išskirtinės emigrantų istorijos ir faktai apie sotesnį lietuvių gyvenimą svetur – laidoje „Be grimo“ pirmadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius