Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

„Kapitono Granto vaikai“: lietuviai išplauks į 7 metus truksiančią kelionę jūromis

Kapitonas Darius Vinkevičius
Asmeninio albumo nuotr. / Kapitonas Darius Vinkevičius
Šaltinis: 15min
0
Skaitysiu vėliau
A A

Šią savaitę Vilniuje pristatytas projektas „Kapitono Granto vaikai“ uždegė ir padrąsino svajoti ne vieną nuotykių išsiilgusį smalsuolį. Į septynerius metus truksiančią buriuotojų kelionę jūromis, kuriomis plaukiojo legendinio romano „Kapitono Granto vaikai“ herojai, pakviesti visi – entuziastai, svajotojai, iššūkių nebijantys ir nuo kasdienybės atitrūkti norintys žmonės.

Į didįjį plaukiojimą patyrusio kapitono Dariaus Vinkevičiaus statytas klasikinis raudonmedžio laivas su pirmąja įgula nuo Kanarų krantų išplauks jau 2014 m. lapkričio 24 dieną.

Į ekspediciją šiuo metu registruojasi keliautojai, kurie atskirais etapais  įveiks legendinį maršrutą, apimantį visą 37-ąją pietų pusrutulio platumą – įdomiausius Atlanto, Ramiojo ir Indijos vandenynų salynus. Paskutinį etapą įveikusi įgula iš ekspedicijos sugrįš tik 2022 m. gegužę. Pasak patyrusių buriuotojų,  reikia plaukti į pasaulį, o ne lėkti aplinkui jį. 

Asmeninio albumo nuotr./Kapitono Dariaus Vinkevičiaus statytas klasikinis raudonmedžio laivas.
Asmeninio albumo nuotr./Kapitono Dariaus Vinkevičiaus statytas klasikinis raudonmedžio laivas.

„Smegenys jūroje ilsisi, o pačiomis tikriausiomis vertybėmis tampa galimybė išlikti,  pasiekti tolimą krantą, pajusti, ką jaučia nugalėtojas, atradėjas. Jausmas, kad padarei, ką nemanei galintis padaryti, yra nepakartojamas“, – žada nuotykių kupiną kelionę kapitonas Darius.

Po 2-5 savaites laive praleisiančių projekto dalyvių laukia ne tik geografiniai, bet ir kulinariniai atradimai. Jais įgulą lepins garsūs virtuvės šefai, gaminsiantys iš Karibų ar kito lankomo regiono produktų. Pirmasis laivo kambūze šeimininkaus ne viename užsienio „Michelin“ žvaigždutėmis įvertintame restorane dirbęs šefas Laurynas Grizas. Pasaulio virtuves gerai pažįstantis jaunuolis sako iki šios ekspedicijos turėjęs dvi didžiausias gyvenimo svajones  – pagaminti vakarienę Didžiosios Britanijos princesei Anai kartu su Škotijos kulinarijos komanda ir išplaukti laivu aplink pasaulį. Pirmoji jau įgyvendinta,  kita, išnirusi iš paauglystėje skaitytų Jules Verne‘o knygų, – pakeliui.

Asmeninio albumo nuotr./Laurynas Grizas
Asmeninio albumo nuotr./Laurynas Grizas

Mestą iššūkį tapti laivo virėju antrajame etape  priėmė žurnalistas, keliauninkas Vytaras Radzevičius.  Savo kulinarinę rubriką „Pasaulio puodai“ Vytarui teks sutalpinti  į  45° kampu pasvirusią jachtos virtuvėlę  ir 5 savaites žongliruoti maisto produktais pučiant 20-40  mazgų vėjui.

Buriuoti gali visi, todėl projektas „Kapitono Granto vaikai“ – puiki galimybė tiems, kurie nori atostogauti kitaip, plėsti savo pažinimo ir galimybių ribas, susipažinti su ambicingais ir platų požiūrį turinčiais žmonėmis, įgyvendinti seną drąsią svajonę.

„Nesu girdėjęs nė vieno sakant, kad jūroje tuščiai praleido laiką. Atvirkščiai, daug kam pradeda atrodyti, kad tai krante laikas leidžiamas vėjais“, – sako idėja užsidegęs Kapitonas D.Vinkevičius, jachtose per daugybę plaukiojimo metų pažinęs įvairiausių žmonių.

Daugiau informacijos apie projektą, maršrutus ir registraciją rasite paspaudę čia.

Komentarai
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Daugiau straipsnių nėra
Rodyti senesnius straipsnius
Parašykite atsiliepimą apie VARDAI rubriką