-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kas ilgiau turėtų miegoti: vyrai ar moterys?

Diskusijas, kam labiau reikia miego – vyrams ar moterims, galima baigti, nes naujausi miego tyrimai parodė, kad ilgiau miegoti turėtų moterys.
Saldus miegas
Saldus miegas / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Miegas Moteris

Profesorius Jimas Horne iš Miego tyrimų centro sako: „Viena iš pagrindinių miego funkcijų yra leisti smegenims atsigauti. Per miegą smegenų dalis, atsakinga už atmintį, kalbą ir panašiai, pailsi ir atsigauna. Kuo intensyviau jūs naudojate savo smegenis per dieną, tuo daugiau joms reikia laiko, kad atsigautų, todėl tuo daugiau jums reikia miego. Kadangi moterys linkusios vienu metu daryti daugiau darbų nei vyrai, joms miego reikia daugiau.”

Vyrams, kurių darbas sudėtingas, kurie per dieną priima daug sprendimų, taip pat reikia daugiau miego nei vidutiniams vyrams, tačiau mažiau nei moterims.

Apskritai moterims reikia 20 minučių ilgiau miegoti negu vyrams. Suaugusiam žmogui reikia nuo šešių iki aštuonių valandų miego.

Šis naujas tyrimas gali padėti paaiškinti, kodėl moterų smegenys yra linkusios pasenti lėčiau negu vyrų: moters smegenys miego metu gali ilgiau pasiilsėti ir atsigauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius