Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kazlauskaitė: pripratau būti lyginama su tėvais

Dainininkų Livetos ir Petro Kazlauskų dukra Ingrida Kazlauskaitė pasekė tėvų pėdomis ir mėgina jėgas muzikiniame projekte „Žvaigždžių duetai“ (LNK).
Ingrida Kazlauskaitė
Ingrida Kazlauskaitė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Mergina neslepia, kad scenoje ją dažnai lydi žinomų tėvų šešėlis. Tačiau prisipažįsta, jog nesibodi tėvų klausti patarimų, kaip originaliau paruošti numerį muzikiniam projektui.

Kodėl sutikai dalyvauti „Žvaigždžių duetuose“?

Viena vertus, tai puiki proga patobulinti dainavimo įgūdžius. Be to, noriu atsigriebti už tą laiką, kai norėjau dainuoti, betj dėl įvairiausių priežasčių to negalėjau daryti. Iki projekto turėjau vieną prancūzišką dainą, kurią kartais savo tėvelių koncertuose padainuodavau.

Dainavimas man – malonus laisvalaikio leidimo būdas. Tėveliai visada sakė, kad labai svarbu turėti specialybę, o dainuoti galiu laisvalaikiu. Juk publika vieną dieną tave myli, bučiuoja, o kitą – gali trenkti į žemę, kad maža nepasirodys (juokiasi).

Kai sutikai išmėginti jėgas muzikiniame projekte, ar įsivaizdavai, su kuo norėtum dainuoti?

Būna dienų, kai nei man, nei Egidijui nekyla minčių, kaip originaliai pasiruošti pasirodymui. Tada skambinu mamai ir klausiu, kaip elgtis. Jie su tėčiu pasitaria ir išsako savo idėjas, – sako Ingrida Kazlauskaitė.Bent jau manęs organizatoriai klausė, su kuo norėčiau dainuoti, kaip įsivaizduoju projekto partnerį. Neatskleisiu, su kokiais dainininkais norėjau dainuoti, tačiau mano partneris Egidijus Bavikinas buvo vienas iš jų (šypsosi). Egidijus – draugiškas, nekonfliktiškas.

Lengvai sutariame, kaip atliksime vieną ar kitą kūrinį. Be to, ir laiko nėra labai daug. Su Egidijumi ne visada spėjame kartu repetuoti, nes jis dažnai koncertuoja. Egidijus gyvena Kaune, aš – Vilniuje. Aišku, jei jis negali atvykti į repeticiją, pas vokalo mokytoją einu viena.

Ar rengdamasi pasirodymui prašai patarimų iš savo tėvų Petro ir Livetos Kazlauskų?

Be abejo, prašau. Būna dienų, kai nei man, nei Egidijui nekyla minčių, kaip originaliai pasiruošti pasirodymui. Tada skambinu mamai ir klausiu, kaip elgtis. Jie su tėčiu pasitaria ir išsako savo idėjas. Po pirmojo mano pasirodymo „Žvaigždžių duetuose“, mama paskambino ir taktiškai išsakė savo nuomonę. Man tai svarbu, juk jie dviese scenoje dainuoja daugiau nei dvidešimt metų, manau, yra ko iš jų pasimokyti.

Ar netrukdo, kad daugelis tave žino „kaip tų Kazlauskų“ dukrą?

Aišku, kad sunku. Juk žmonės pamatę mane scenoje iškart lygina su tėvais. Į mane žiūri pro didinamąjį stiklą: ar padainuosiu, ar „nusidainuosiu“. Kokią dainą pasirinksiu: panašią į tėvų dainuojamas dainas, jei kitokią nei dainuoja tėvai, tai kodėl kitokią. Kita vertus, esu įpratusi nuolat būti lyginama su tėvais.

Kai kas galvoja, kad tėvai mane ir „įstatė“ į projektą. Toli gražu ne. Tėvai netgi bandė mane atkalbėti. „Ingrida, juk aš naktimis nemiegosiu“, – sakė mama. Ir aš ją suprantu, juk ji jaudinasi ne tik kaip mama, bet ir kaip dainininkė. Mama skambina ir klausia, ar buvau repeticijoje, kaip sekėsi ir pan.

Tu labai panaši į savo mamą. Sakoma, kad jei mama su dukra panašios, jas sieja ypatingai artimas ryšys.

Su mama esu labai artima. Neseniai buvome laidoje pas astrologę Palmirą Kelertienę. Pasak jos, mūsų su mama zodiakuose net planetos išsidėstę panašiai. Aš ožiaragis, mama – mergelė. Sakoma, kad šių ženklų atstovai sutaria geriausiai. Mama mokė, kad moteris turi būti elegantiška, pasitempusi. Kartais mes ir rengiamės panašiai.

Pavyzdžiui, ruošiamės važiuoti į teatrą. Apsirengusios išeiname iš savo kambarių ir suprantame, kad vilkime vienodų spalvų drabužiais. Tada greitai nusprendžiame, kuri eis persirengti (juokiasi). Mama niekada nepiršo savo skonio. Prisipažinsiu, mama man – idealas. Man patinka, kaip ji rūpinasi savimi, kaip atrodo. Ji visada sulaukia daug komplimentų iš vyriškių. Tikrai turiu į ką lygiuotis.

Abi turime tatuiruotes. Tiesa, aš pirmoji pasidariau tatuiruotę, mama „užsikrėtė“ nuo manęs. Tėtis prieštaravo tokiam mamos žingsniui, bet ji vis tiek pasipuošė tatuiruote. Aišku, nereiškia, kad mes su mama esame užsispyrę kaip ožkos ir nepaisome tėčio nuomonės.

Kaip manai, ar „Žvaigždžių duetai“ pakeis tavo gyvenimą?

Pirmiausia džiaugiuosi, kad lavinu savo balsą. Galbūt po šio projekto galėsiu dainuoti didesnei auditorijai. Aišku, jei sulaukčiau pasiūlymo vesti televizijos laidą, turbūt neatsisakyčiau ir tokio šanso. Niekada negali žinoti, kaip viskas susiklostys.

Dalyvavai konkurse „Mis žemė“. Galbūt mėginsi laimę ir „Mis Lietuvos“ rinkimuose?

Grožio konkursai tikrai nėra mano gyvenimo tikslas. Pamėginau, įgijau įvairiapusiškos patirties. Be to, dabar dalyvauju „Žvaigždžių duetuose“, kur galiu lavinti kitus talentus. Juk grožis – laikina, todėl, mano nuomone, reikia galvoti apie ilgaamžiškesnius dalykus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius