-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keli veiksmingi patarimai, kaip nesusipykti per atostogas

Atostogos yra toks metas, kai norisi pabėgti nuo visų, pailsėti, atsipalaiduoti. Tačiau kartais nutinka ir taip, kad netgi artimas žmogus, su kuriuo atostogauji, gali gadinti nuotaiką. Štai keletas patarimų, kaip išvengti nereikalingų pykčių ir išties gerai pailsėti.
Viduržemio jūros pakrantė
Viduržemio jūros pakrantė / Photos.com
Temos: 1 Atostogos

1. Nevykite į ilgą kelionę su žmogumi, kurį pažįstate palyginti neseniai. Nors ir puikiai sutariate, tačiau pakeitus aplinką, kur kartu turite praleisti 24 valandas per parą, galima ir labai rimtai susipykti. Žmogus, su kuriuo žadate atostogauti dvi savaites ar ilgiau, turi būti labai gerai ir seniai (mažiausiai metus) pažįstamas. Su trumpai pažįstamu žmogumi geriau rinkitės savaitgalį kokiame nors Europos mieste, tai išties gali būti labai romantiška ir smagu. Taip išbandysite save, ar jau esate pasiruošę ilgesnėms atostogoms, o ir atsibosti per savaitgalį vienas kitam nelabai spėsite.

2. Svarbiausius dalykus aptarkite prieš kelionę. Tokiu būdu išvengsite daugybės nemalonių situacijų, kuriose galėtumėte kaltinti vieni kitus. Svarbiausia, apie ką turite kartu pakalbėti:

  • Viešbutis. Svarbiausia ne vieta, o tai, koks jis bus – gal jūsų vyras nori tokio, kur šalia būtų daug naktinių klubų, o jūs norėtumėte ramaus, jaukaus šeimyninio viešbutėlio?
  • Dokumentai. Jei žinote, kad į planuojamą vykti šalį reikia vizos ar kitokių dokumentų, pasakykite tai savo kelionės draugui – gal jums tai atrodo labai akivaizdu, o štai jūsų kompanionas apie tą šalį menkai ką girdėjęs ir nė nenutuokia, kad būtinai reikia kažkokių specifinių dokumentų. Taip pat būtinai po kelis kartus pasitikrinkite, ar įsidėjote visus dokumentus, ar jie dar galioja ir pan.
  • Pinigai. Tai pagrindinė priežastis, dėl ko poros per atostogas pykstasi, taigi jei jūsų kelionės biudžetas yra ribotas, dar prieš išvykstant apsitarkite, kuriose vietose taupysite – atsisakysite muziejų, restoranų, tam tikrų pramogų ar pan.
  • Oras. Užsisakydami kelionę ne sezono metu sutaupote nemažai pinigų, tačiau rizikuojate atostogas praleisti viešbučio kambaryje prie televizoriaus, taigi prieš užsakydami kelionę pasidomėkite vidutine vietos temperatūra tą mėnesį, kai planuojate atostogas.

3. Trumpai pailsėkite ir vienas nuo kito. Jūsų atostogos netaps mažiau romantiškos, jei kažkiek laiko praleisite atskirai. Galite susiplanuoti laiką taip, kad kol jūs mėgausitės SPA malonumais, jūsų mylimasis išplauks nardyti, žvejoti ar pan. – abu būsite savaip pailsėję, atsipalaidavę ir svarbiausia – nesusipykę. Juk menkas malonumas lipti į siūbuojantį laivą, jei nemokate plaukti, o jūsų mylimajam pasyviai gulėti purvo vonioje, kai labiau norėtųsi ko nors aktyvaus ar ekstremalaus. Taip pat rekomenduojama pabėgti ir nuo vaikų, jei atostogaujate su šeima – kelias valandas skirkite tik sau.

4. Neplanuokite romantiškos vakarienės pirmą vakarą. Nebūtina užsibrėžti tokio tikslo, ypač jei kelionė buvo ilga. Tikrai nėra nieko romantiško, kai abu esate labai pavargę ir vietoj ilgo vakarojimo terasoje norėtumėte griūti į lovą. Dažnai poros daro tokią klaidą, nes nenori pasakyti antrajai pusei, kad nėra nusiteikę romantiškam vakarui – bijoma nuvilti, nuliūdinti, tačiau dažniausiai to nenori abu ir be reikalo kankinasi. Pirmą dieną geriausia arba pailsėti po kelionės, arba susipažinti su gatvelėmis šalia viešbučio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius