Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Keliauninkus Martyną Starkų ir Vytarą Radzevičių į Australiją išsiuntė gerbėjai

Kitą savaitę keliautojai Vytaras Radzevičius ir Martynas Starkus išskris į Australiją – vėl ieškos nuotykių tolimoje, egzotiškoje šalyje. Trečiadienio vakarą artimiausi jųdviejų draugai ir bičiuliai susirinko Vilniaus pub‘e „Dirty Duck“, kur vyko keliauninkų išleistuvės: atsisveikinę ir atsibučiavę su artimaisiais V.Radzevičius ir M.Starkus dabar jau drąsiai gali keliauti į tolimą žemyną.
Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius
Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius / Mindaugo Meškausko ambrotipas

Kadangi šįmet išleista V.Radzevičiaus knyga „Pasaulio puodai“ neatsiejama nuo jo ir M.Starkaus kelionių, naudodamasis proga susirinkusiems bičiuliams jis pristatė leidinį. Nors dar vasarį knyga buvo pristatyta Knygų mugėje, ten apsilankyti suspėjo anaiptol ne visi.

Pristatyti knygą V.Radzevičiui talkino M.Starkus, kuris, kaip visad, nutarė papokštauti: ištrauką iš „Pasaulio puodų“ pakvietė perskaityti bičiulį Marijoną Mikutavičių. Šis ištrauką perskaitė taip charakteringai, kad publika leipo juokais.

Po tokio apšilimo žodį tarė pats V.Radzevičius: pasidalino istorijomis apie keliones, aprašytas knygoje, nuotaikingais prisiminimais apie akimirkas, praleistas svetur.

Atsisveikinti su keliauninkais ir sudalyvauti knygos pristatyme trečiadienį panoro gausus būrys jų draugų – Aras Vėberis, Jogaila Morkūnas, Gidonas Šapiro-Bilas, Edmundas Jakilaitis, Andrius Užkalnis, Rasa Martens ir kiti.

Vaidoto Kviklio nuotr./Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius
Vaidoto Kviklio nuotr./Martynas Starkus ir Vytaras Radzevičius

Į Australiją V.Radzevičius ir M.Starkus išvyksta, kaip patys sako, kiek simbolišką dieną – balandžio 1-ąją. Svečiame žemyne keliauninkai žada praleisti lygiai mėnesį.

„Niekad neturime kažkokio modelio ar formulės, pagal kurią sprendžiame, kur keliauti. Kiekvieną šalį pasirenkame atsitiktinai – taip išeina iš kalbos, pamačius kokį filmą ar prisiminus seną gerą istoriją. Tačiau šiuo atveju šiek tiek pasidavėme spaudimui“, – Žmonės.lt atskleidė M.Starkus.

Jis patikino prieš sprendžiant, kur keliauti šįkart, atlikęs kelių žmonių apklausą, ir dauguma jų pasisakė vienareikšmiškai: metas keliauti į Australiją. „Žmonių, kurie mus palaiko, sprendimas buvo lemiamas“, – sakė M.Starkus.

Mindaugo Meškausko ambrotipas/Martynas Starkus
Mindaugo Meškausko ambrotipas/Martynas Starkus

Šios kelionės metu M.Starkus ir V.Radzevičius žada laikytis įprasto sau formato: „Niekada nekeliame sau tikslų ką nors aplankyti, pamatyti. Kaskart važiuojame nuo taško A iki taško B ir po to mums svarbiausia grįžti namo. Nenorime žiūrovams rodyti kultūrinių, architektūrinių objektų – jiems mes pasakojame istoriją.“

Kelionės pradžią imame skaičiuoti nuo idėjos gimimo, pabaigą – kai laida pasirodo eteryje.

Savo žygį keliauninkai pradės Brizbene, Australijos Rytuose, ir pabaigs Vakaruose. „Australija yra per didelė tam, kad ją būtų įmanoma apvažiuoti per mėnesį. Gal gale, to neleidžia ir techninės galimybės“, – apgailestauja M.Starkus.

Paklaustas, kiek laiko prireikė šiai kelionei suplanuoti, M.Starkus konkrečiai neįvardino: „Viena mūsų kelionė kaskart trunka devynis mėnesius. Tai – įdirbio dalykas. Kelionės pradžią imame skaičiuoti nuo idėjos gimimo, pabaigą – kai laida pasirodo eteryje.“ M.Starkaus ir V.Radzevičiaus nuotykius Australijoje televizijos žiūrovai galės išvysti jau rugpjūčio mėnesį.

Mindaugo Meškausko ambrotipas/Vytaras Radzevičius
Mindaugo Meškausko ambrotipas/Vytaras Radzevičius

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius