Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

„Kino pavasaris“ kviečia rinkti geriausią aktorių ir aktorę: susipažinkite su nominantais

Jau 22-ąjį kartą Lietuvoje vyksiantis festivalis „Kino pavasaris“ netrukus savo renginiais vėl džiugins kino mylėtojus. Pirmadienio vakarą buvo pristatyti rinkimų „Geriausias metų Lietuvos kino aktorius ir aktorė“ nominantai.
Gelminė Glemžaitė, Marijus Mažūnas, Gabija Jaraminaitė, Dainius Gavenonis
Gelminė Glemžaitė, Marijus Mažūnas, Gabija Jaraminaitė, Dainius Gavenonis / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės kino teatre „Forum Cinemas Vingis“ buvo paskelbti nominantai, pretenduojantys tapti metų geriausiais kino aktoriais.

Nugalėtojus rinks „Kino pavasario“ žiūrovai, kurie jau gali atiduoti savo balsą už patikusį aktorių ir aktorę portale 15min.lt.

Balsuoti galima iki balandžio 4 dienos. O balandžio 6-ąją „Kino pavasario“ uždarymo ceremonijos metu bus paskelbti du nugalėtojai.

Šventiniame vakare pranešta, kad geriausiais metų kino aktoriais moterų kategorijoje pretenduoja tapti: Gabija Jaraminaitė, Gelminė Glemžaitė, Ieva Andrejevaitė, vyrų kategorijoje – Dainius Gavenonis, Marius Repšys, Marijus Mažūnas.

Kviečiame jus balsuoti:

Į renginį atvykti nepavyko Mariui Repšiui ir Ievai Andrejevaitei, kuri šiuo metu kuria vaidmenį Maskvoje. Kiti nominantai turėjo progą išgirsti, ką apie juos kalba režisieriai, bei pristatyti savo naujausius filmus.

Šventinio vakaro metu „Kino pavasario“ vykdomasis direktorius Algirdas Ramaška tarė sveikinimo žodį. „Ačiū, kad domitės festivalio naujienomis. Šiemet kaip niekada bus gausu naujų vėjų ir patirčių. Labai smagu, kad šiandien bus pagerbti mūsų talentingiausieji aktoriai. Mūsų viena iš misijų suteikti dėmesį, įprasminti, paskatinti visą kino industriją. Šiuo renginiu norime padėkoti aktoriams“, – kalbėjo A.Ramaška.

Čia atvyko ir 2015 metais geriausia aktore išrinkta Aistė Diržiūtė, kuri džiaugėsi tąkart tapusi „Kino pavasario“ laimėtoja: „Man atrodo, kad tai labai graži tradicija, kad lietuvių aktoriai taip prisimenami. Tai yra tam tikra įžanga į „Sidabrines gerves“. Nuostabus jausmas suprasti, kiek daug yra palaikančiųjų.“

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Aistė Diržiūtė
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Richardas Jonaitis ir Aistė Diržiūtė

Nominantų paskelbimo vakarą svečiai taip pat buvo pakviesti išvysti naujausią kino vunderkindu vadinamo kanadiečio Xaviero Dolano dramą „Tai tik pasaulio pabaiga“ (orig. „Juste la fin du monde“, ang. „It’s only the End of the World“).

Apie „Kino pavasarį“

Festivalis „Kino pavasaris“ vyks kovo 23 – balandžio 6 dienomis.

Festivalio direktorė Vida Ramaškienė tikino, jog šiemet festivalio šūkis „nauji vėjai“ atpūtė daug jaunų, talentingų kūrėjų, kurių dėka festivalis keičiasi, darosi vis profesionalesnis: „Nauji vėjai padėjo sunešti ir programą. Šiemet tai filmai net iš 70 šalių, patys įdomiausi, iškiliausi, daugiausia diskusijų sulaukę darbai“, – sakė V.Ramaškienė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Nauji vėjai 22-ajame „Kino pavasaryje“: kokių filmų ir renginių sulauksime?

Festivalio meno vadovė Santa Lingevičiūtė pristatė dvi šių metų retrospektyvas. Pirmoji skirta Davidui Lynchui, antroji – pernai mirusiam Irano režisieriui Abbasui Kiarostami.

Šių metų festivalyje netrūks ir atradimų. Kaip teigė vyriausiasis programos sudarytojas Edvinas Pukšta, šiemet „Kino pavasaryje“ bus pristatyti 39 ilgametražiai debiutiniai filmai, sudarantys beveik trečdalį visos programos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius