-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valdovų rūmuose – „Kino po žvaigždėmis“ atidarymas: susirinkusi publika žiūrėjo „Mažą išpažintį“

Kino seansus po atviru dangumi rengiantis „Kinas po žvaigždėmis“ jau vienuoliktą kartą kviečia gražiausius vasaros vakarus praleisti drauge. Liepos 27 dieną sezoną pradėjo Algirdo Aramino „Maža išpažintis“ (1971), kuriame ikonišką Beno vaidmenį sukūrė Vytautas Kernagis.
„Kino po žvaigždėmis“ svečiai
„Kino po žvaigždėmis“ atidarymo svečiai / 15min nuotr.

Į „Kino po žvaigždėmis“ atidarymą atvyko ir fotografas Rokas Darulis, aktoriai Larisa Kalpokaitė ir Jonas Braškys, modelis Julija Steponavičiūtė, socialinių tinklų žvaigždė Simona Burbaitė ir daugelis kitų.

„Kino po žvaigždėmis“ sezoną pradėjo Algirdo Aramino filmas „Maža išpažintis“ (1971), kuris žymi Vytauto Kernagio karjeros pradžią. Filmas pasakoja apie Arūną – jaunuolį, išgyvenantį krizę. Namuose ir mokykloje klesti nuobodulys, netikri draugai išduoda, o seniai iš mokyklos išmestas draugas Benas siūlo eiti dirbti. Pasaulis apsiverčia aukštyn kojomis, kai į Arūno gyvenimą įžengia šviesiaplaukė Rasa.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietingas „Kino po žvaigždėmis“ atidarymas
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Lietingas „Kino po žvaigždėmis“ atidarymas

„Lietuviška kino klasika tapo neatsiejama „Kino po žvaigždėmis“ atidarymo dalimi. Deja, pandemijai pakoregavus planus – kelerius metus vykusį grandiozinį atidarymą sostinės Katedros aikštėje, perkeliame į Valdovų rūmų kiemą. Tačiau džiaugiamės, kad kiekviena sezono pradžia išskirtinė – šiais metais renginyje bus pradėti simboliniai Vytauto Kernagio metai“, – sako „Kino po žvaigždėmis“ vadovė Andrė Balžekienė.

„Kino po žvaigždėmis“ atidarymo renginys organizuojamas drauge su „Vytauto Kernagio fondu“, kuris žiūrovams ir ruošia išskirtinį reginį. Maestro V.Kernagiui dainuojant iš ekrano po žvaigždėmis, jam gyvai pritarė muzikantai scenoje. Taip tarp „ten“ ir „čia“ atliekama muzika skambėjo simboline proga.

„Kino po žvaigždėmis“ sezono atidarymas – galerijoje:

Seanso metu organizatoriai kvietė ne tik prisiminti dainuojamosios poezijos pradininką Lietuvoje, bet ir pristatė kitų metų renginių ciklą, skirtą V.Kernagiui.

„Kitais metais tėčiui sukaktų 70 metų. Ir, matyt, nėra gražesnės erdvės kaip „Kine po žvaigždėmis“, jam stebint nuo žvaigždžių, pristatyti ateinančius metus, kurie bus skirti jo atminimui“, – sako maestro sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Atšvęsti maestro jubiliejų visa Lietuva galės kino salėse. 2021 m. pavasarį ekranuose pasirodys Andriaus Lekavičiaus dokumentinis filmas „Kernagis“, atskleidžiantis nepažintą legendinio muzikanto asmenybės pusę. Jame žiūrovai išvys dar niekur nematytus ir paties maestro užfiksuotus kadrus. Filmo platinimu kino teatruose ir namų kino platformose rūpinsis „Pasaka“.

„Kinas po žvaigždėmis“ vyks liepos 28 d. – rugpjūčio 30 d. Valdovų rūmų Didžiajame kieme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius