-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kodėl pasimatymai dingsta iš mūsų gyvenimų?

Ilgos ir varginamos darbo valandos bei mažas uždarbis neišvengiamai tampa vis dažniau minimu romantiškų santykių bei pasimatymų priešu. Remiantis naujausiais duomenimis, 45 procentai britų teigia, kad sunkus darbas mažina norą vaikščioti į pasimatymus. O 64 procentai apklaustųjų pabrėžia, kad nuolat eiti į pasimatymus yra per brangu.
Pora
Pora / Kęstučio Vanago/BFL nuotr.
Temos: 2 Santykiai Pinigai

Dauguma apklaustų porų (80 procentų) tvirtino, kad vaikščioti į pasimatymus yra svarbi santykių dalis, tačiau, nors realybė yra visai kitokia. Viena iš dešimties porų prisipažino, kad į pasimatymus su antrąja puse eina tik gimtadienio ar sutuoktuvių proga, netgi 12 procentų porų per pastaruosius metus nebuvo nė viename pasimatyme.

Iš vienos pusės, pasimatymai gali grąžinti kibirkštį, kurios nemažai porų bėgant laikui netenka. Iš kitos pusės, pasimatymai ilgai palaikant santykius gali tapti tiesiog nereikšminga detale. Akivaizdu, kad pasimatymai gali sukelti ir įtampą, nes dažniausiai poros pradeda ginčytis, ką veikti ir kur eiti.

Žinoma, moterys yra didesnės pasimatymų iniciatorės nei vyrai. Net 61 procentas bričių teigė, kad jos visada imasi iniciatyvos organizuoti pasimatymą. Tačiau tenka pripažinti, kad vyrai visada mieliau leis penktadienio vakarus su antrąja puse nei su draugais.

Reikia tikėti, kad netgi jei finansinės galimybės ar kitokios kliūtys gali apsunkinti romantiškus santykius, dauguma porų santykiams ugnies suteikia netikėtais pasimatymais, nes daugeliu atvejų pakanka pasiteklti kūrybingumą ir išmonę.

Vis dėlto tokios tradicinės pasimatymų detalės kaip durų atidarymas moteriai vis dar yra svarbus vyro vertinimo bruožas. Taip pat 67 procentai apklaustųjų tvirtino, kad vyras turėtų mokėti per pirmąjį pasimatymą. Galbūt tai moterims vis dar susiję su šiuolaikinio vyro riteriškumu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius