-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kokie vyrai yra ištikimiausi?

Nauja socialinių tendencijų analizė skelbia, jog išsilavinę vyrai dėl evoliucijos vystymosi mažiau linkę apgaudinėti savo žmonas.
Intymumas
Intymumas / E. Jankausko/Scanpix nuotr.
Temos: 2 Moteris Santykiai

Britų universiteto tyrinėtojai nustatė, jog vyrai, turintys aukštesnį intelekto koeficientą, labiau vertina monogamiją bei seksualinį ryšį su vienu žmogumi nei mažiau išsilavinę.

Tačiau ryšys tarp bendrai priimto seksualinio moralumo ir proto nėra būdingas moterims. Mokslininkai negalėjo atrasti jokių įrodymų, jog protingos moterys labiau linkusios į ištikimybę, rašo telegraph.co.uk.

Ekonomikos ir politikos mokslų srityje dirbantis Dr. Satoshi Kanazawa moksliniame pranešime, publikuotame žurnalo “Social Psychology Quarterly” kovo numeryje, atskleidė jog „kaip ... demonstruoja empirinė analizė, labiau išsilavinę vyrai daugiau linkę vertinti monogamiją ir seksualinį ryšį su vienu žmogumi nei mažiau išsilavinę.“

Dr. Kanazawa teigia, jog koreliacijos tarp proto ir monogamijos, būdingos vyrams, ištakos susijusios su evoliuciniu vystymusi.

Jis tvirtina, kad seksualinis ryšys su vienu žmogumi yra evoliucijos rezultatas, kuris teiktų mažai naudos ankstyvajam žmogui, kuris buvo užprogramuotas būti ištvirkusiu. Šiuolaikiniame pasaulyje turėti daug partnerių nebėra privalumas, tačiau tą gali suprasti tik išsilavinęs žmogus, kuris lengvai suvokia pasikeitusias elgsenos formas.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius