Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koks moterų elgesys erzina ir veda vyrus iš proto?

Daugelis merginų nesusimąsto, kad kai kurie jų veiksmai vaikinus tiesiog erzina. O viename JAV universitete buvo atskleista, kad vyrai, jaučiantys nesąžiningą elgesį jų atžvilgiu, priauga svorio.
Atšalę jausmai.
Atšalę jausmai / BFL nuotr.
Temos: 2 Santykiai Šeima

Tinklalapyje cosmopolitan.com pateikti 5 merginų veiksmai, kurie vyrus veda iš proto, taip pat patariama, kaip šiuos įpročius reikėtų pakeisti.

Ilgai laikomas pyktis

Žmonės, kurių partneriai greitai pamiršta visus pykčius ir pagiežą, prisipažino jaučiantys didesnį pasitenkinimą savo santykiais, atskleidžiama tyrimo, išspausdinto žurnale „Psychological Science“, išvadose. Jeigu mergina nuolatos primena praėjusius ir jau pasibaigusius ginčus, nenuostabu, kad vaikinas nebus laimingas.

Kaip tai pakeisti: Kai pradedate dėl ko nors pyktis, pasistenkite jam nepriminti ir nieko nesakyti apie paskutinius judviejų ginčus. Taip pat venkite tokių žodžių, kaip „niekada“ arba „visada“. Pavyzdžiui, niekuomet nekaltinkite jo, kad jis „visada pamiršta išnešti šiukšles“ ar kad jis „niekada nenori pabūti su jūsų draugais“.

Keliamas ultimatumas

Pyktis tikriausiai nepatinka nė vienam, tačiau jeigu mergina dar kelia ultimatumą savo vaikinui, tai jį išties gali išvesti iš proto. Beiloro universitete atlikti tyrimai parodė, kad kai vaikinas jaučia, jog mergina bando įteigti savo galią (būdama itin kritiška, kaltinanti ar kontroliuojanti), vaikinas tai priima kaip grėsmę, būtent tai jam sukelia didelį stresą. Todėl ultimatumo paskelbimas yra puikus pavyzdys, kad jūs bandote palaužti jo valdžią ir dominuoti santykiuose, todėl pamirškite tokias frazes, kaip „padaryk taip, arba mes išsiskirsime“.

Kaip tai pakeisti: Pasistenkite paaiškinti, kaip tam tikri jo veiksmai paveikė jus, o ne liepkite jam daryti vienokius ar kitokius dalykus. Pabendraukite nuoširdžiai. Ar nenorėtumėte, kad jūsų vaikinas savo klaidas taisytų dėl to, kad pats to nori, o ne dėl to, kad jūs liepėte jam tai daryti?

„Tylusis gydymas“

Tame pačiame universitete atliktas tyrimas atskleidė, kad žmones apima liūdesys, kai jų partneriai būna atitolę ir elgiasi šaltai. Jeigu vaikiną atstumiate, jis jausis apleistas ir nemylimas.

Kaip tai pakeisti: Jeigu esate iš tų žmonių, kuriems prieš rimtą pokalbį su savo partneriu dar reikia pravėdinti galvą, iš karto jam pasakykite, kad jums reikia laiko viskam apsvarstyti. Žinoma, pasistenkite nurodyti tikslią ar bent apytikslę savo apmąstymų trukmę.

Pyktis dėl nereikšmingų smulkmenų

Keista, tačiau vaikinai yra kur kas labiau pažeidžiami santykių pakilimams ir nuosmukiams nei merginos. Mokslininkai mano, kad taip yra dėl moterų sugebėjimo išsipasakoti savo draugėms, tuo tarpu vaikinai tokių temų su savo draugais dažniausiai neaptarinėja.

Kaip tai pakeisti: Kitą kartą prieš užsipuldamos savo vaikiną dėl kokios nors visiškai nereikšmingos priežasties pagalvokite, ar tikrai verta gadinti dėl to savo santykius. Galbūt iš pradžių ir atrodys, kad tokie konfliktai nereikšmingi, tačiau jei leisite sau šnekėti ką tik norite, vaikiną galite labai stipriai įžeisti.

Vaidinimas nepasiekiamą

Daugelį vaikinų reiklios merginos nepaprastai nervina, pavydžios jiems, žinoma, irgi nepatinka. Tačiau, jeigu nuolatos vaidinsite nepasiekiamą, gerais santykiais irgi negalėsite džiaugtis. Jeigu jūs dar tik pradėjote susitikinėti ir jau dabar neatsakote į jo skambučius ar į trumpąsias žinutes, tikrai galite nesitikėti, kad vaikinui užteks kantrybės jūsų laukti.

Kaip tai pakeisti: Žinoma, savo gyvenimą tikrai reikia turėti, tačiau nepamirškite į jį įtraukti ir savo vaikino. Jeigu norite nors kiek laiko pabūti atskirai, tuomet susitarkite, kad kurią nors savaitės dieną jūs susitinkate su savo draugėmis, o jis tą patį gali padaryti su savo draugais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius