Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kolegos ir bičiuliai dalijasi prisiminimais apie Gintarą Ruplėną

Ketvirtadienį Lietuvą sukrėtė liūdna žinia – netikėtai mirė TV prodiuseris, šou verslo atstovas Gintaras Ruplėnas. Buvę kolegos netruko reikšti užuojautos šeimai, negailėjo gerų žodžių apie Gintarą.
Donalda Meiželytė, Darius Balčiūnas, Rolandas Kazlas, Larisa Kalpokaitė ir Ramūnas Šimukauskas
Donalda Meiželytė, Darius Balčiūnas, Rolandas Kazlas, Larisa Kalpokaitė ir Ramūnas Šimukauskas / Žmonės.lt nuotr.

Žmonės.lt ketvirtadienį pranešė, kad G.Ruplėnui su žmona viešint Jordanijoje, viešbutyje sustojo jo širdis.

Šių metų rugpjūčio 25 d. Gintarui Ruplėnui būtų suėję 50 metų.  

Aktorė Larisa Kalpokaitė

Aš juos visus prisimenu, kai jie buvo studentai. Pirmieji jų pasirodymai buvo tikras atradimas, visi juokėmės, buvo smagu, kad tokie jauni, aštrūs ir turintys humoro jausmą.

Toliau stebėjau visus darbus televizijoje, pati paskui įsijungiau į darbą „Dviračio šou“. Labai daug teko filmuotis būtent jo namuose. Tie namai būdavo tai Brazauskienės, tai dar kažkieno. Teko būti jo sodyboje.

Labai pribloškianti naujiena. Jis buvo labai jautrus, nuoširdus ir kitus gerbiantis žmogus. Kaip tik paskutiniame sezono atsisveikinimo vakarėlyje dalyvavome su vyru ir ten buvo Gintaras. Mano vyras su juo pakalbėjo, pajuokavo, jis pasakojo, kad važiuos į Jordaniją.

Didelė užuojauta jo žmonai ir vaikams. Man paskambino kiti žurnalistai ir panešė šią žinią. Man kaip per galvą dėjo. Stiprus, aukštas, gražus, jaunas žmogus.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Larisa Kalpokaitė
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Larisa Kalpokaitė

Aktorius Rolandas Kazlas

Labai liūdna, užuojauta jo šeimai. Su G.Ruplėnu dirbome „Dviračio žiniose“. Nebuvome labai artimi, nes jie rašė scenarijus kartu su Haroldu Mackevičiumi, Vytautu Šerėnu ir Augustinu Griciumi, o mes savo kompanijoje buvome. Labai liūdna žinia, nes toks jaunas vyras.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rolandas Kazlas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Rolandas Kazlas

Aktorius, verslininkas Darius Balčiūnas

Galiu pasakyti tiek – tokios naujienos yra visiškai „be ryšio“. Buvome geri bičiuliai, mūsų net gimtadienis skiriasi tik per dvi dienas, abu Mergelės, kažkuo panašūs. Labai skaudu, o jo šeimai, artimiesiems, turbūt išvis skausmas begalinis.

Žinia visiškai netikėta, visi šiuo metu iš tos kompanijos esame išsibarstę kas kur... Nors ne tame esmė... Faktas, kad žmogaus jau nebėra... Mums teko dar bendrauti prieš kokias tris savaites... Nežinau, esu šiuo metu prie jūros, todėl po šios naujienos sėdžiu apmąstymuose, mintys apie jį sukasi galvoje... Kodėl taip įvyko?... Kaip?... Sunku suvokti, labai skaudu... Geras, linksmas, atviras žmogus buvo – tik taip jį ir atsiminsiu.

BTV nuotr./Darius Balčiūnas
BTV nuotr./Darius Balčiūnas

Aktorė ir renginių vedėja Donalda Meiželytė

Su Gintaru teko dirbti „Radiocentre“ vos ne dešimtmetį. Tai buvo labai smagūs laikai, nes visi buvome jauni, pilni energijos, patrakę ir pašėlę. Nors Gintaras buvo generalinis direktorius, tačiau liežuvis neapsiversdavo jo taip vadinti, nes jis buvo be galo šiltas ir geras žmogus. Labai supratingas, gebantis atleisti.

Gal jis šiek tiek buvo per daug atlaidus, bet todėl, kad buvo labai geras žmogus. Būdavo koncertiniai turai, o jie su Pylipuku ir Šerėnu vakarinę dalį rengdavo, linksmindavo žmones. Yra tekę ne kartą drauge smagiai pavakaroti ir pabendrauti, pakalbėti. Paskutiniu metu labiau bendravau su jo žmona.

Negalima sakyti, kad tai yra didžiulė nelaimė. Galbūt tiesiog kaip visada norisi pasakyti, kad per ankstyvas išėjimas. Mes išeisime visi, gaila to, kad Dievulis pasišaukia labai nemažai Lietuvai ir šalies kultūrai nusipelniusių žmonių.

Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Donalda Meiželytė
Andriaus Ufarto/BFL nuotr./Donalda Meiželytė

Aktorė Gabija Ryškuvienė

Nebuvau jam artimas žmogus – su juo esame kartu dirbę „Dviračio žiniose“. Dabar man visiškas šokas, esu visiškai priblokšta šios žinios. Jis juk buvo dar labai jaunas žmogus. Daugiau net nežinau, ką pasakyti, nenoriu spekuliuoti šia tema, nes ji per daug skaudi ir subtili.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gabija Ryškuvienė
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Gabija Ryškuvienė

Aktorius Ramūnas Šimukauskas

Su Gintaru buvo bendradarbiai, o ne artimi draugai. Mes dirbome kaip ir skirtinguose cechuose: jie rašydavo, o mes vaidindavome. Mūsų susitikimai buvo neilgi ir dalykiški.

Gintaras, mano akimis žiūrint, buvo intelektualas ir inteligencijos pavyzdys, kuris visada tiksliai ir jautriai reaguodavo į aplinką, kitų žmonių emocijas, kas vyksta Lietuvoje. Buvo įžvalgus ir tikiu, kad jo indėlis į tekstų rašymus, temų parinkimus buvo didelis.

Visiškai netikėtas žaibas iš giedro dangaus. Šitą žinią išgirdau per radiją ir dar ilgą laiką maniau, kad čia pokštas, nesusipratimas, kad kažkas antį paleido, kad taip negali būti. Deja, yra kaip yra.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ramūnas Šimukauskas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Ramūnas Šimukauskas

Žurnalistas Andrius Tapinas

Visiškas šokas. Nesuvokiama protu. Puikus humoristas, kovingas mano teniso partneris, nuostabus ir geras žmogus. Labai labai jo trūks... Didžiausia užuojauta visiems artimiesiems ir draugams.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Tapinas
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Andrius Tapinas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius