Konkurso „Garažas 2011“ nugalėtojai „The Artrace“: „Arba būsime benamiai, arba žvaigždės“

Šiemet geriausios jaunos grupės titulą konkurse „Garažas 2011“ pelnę vilniečiai „The Artrace“ – 21-ąjį gimtadienį netrukus švęsiantis Justas Kulikauskas ir 22-ejų Aurimas Galvelis – vos sužinoję apie pergalę neslėpė tikro jaudulio. Tačiau žengę pirmą žingsnį žinomumo link vaikinai tikino neketinantys sustoti ir turintys didelių ambicijų.
 „The Artrace“
„The Artrace“ / Martyno Kundroto nuotr.
Temos: 1 Garažas

Pasaulyje netrūksta muzikantų, praktikuojančių grojimą naudojant efektų pedalus (ang. loop station), o tokie pasirodymai tautiečių gretose – šiokia tokia naujovė. Kodėl „The Artrace“ to ėmėsi? Justo ir Aurimo teigimu, – kad galėtų ant scenos išsisukti dviese, be papildomo pritarimo. Ir išties, kai vienas užgroja violončele, kitas gitara ir dar uždainuoja, kitų instrumentų nebereikia.

Susipažinkite – konkurse „Garažas 2011“ sužibėję jauni muzikantai „The Artrace“ specialiai 15min.lt papasakojo apie save ir artimiausius muzikinius planus. Beje, Justas Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje studijuoja violončelės specialybę, o Aurimas Vilniaus kolegijos menų fakultete džiazinę gitarą.

– Kokie įspūdžiai laimėjus, tikėjotės pergalės?

– Norėjome patekti į pirmąjį trejetuką, labai to tikėjomės. Tačiau laimėti – ne. Kai skelbė nugalėtojus ir pradėjo nuo trečiosios vietos, supratome, kad trečios neužimsime. Labai jaudinomės. „Tofu Bubble“ laikėme favoritais. Kai paskelbė, jog jie užėmė antrąją vietą, apėmė siaubingas jaudulys. Liko dvi galimybės – nepatekome arba gavome pirmą vietą. Po komisijos žodžių, jog mus laiko favoritais, kojos ir rankos taip drebėjo, kad sunku nupasakoti. Labiau nei prieš einant į sceną.

– Jūs seniai pažįstami?

– Dvejus metus esame patys geriausi draugai, nuolat kartu, nuolat kuriame. Dažniausiai mus visi palaiko broliais.

Martyno Kundroto nuotr./„Tamstos“ vadovas Arvydas Skernevičius, „Garažas 2011“ vedėjas Laurynas Šarkinas ir konkurso laimėtojai „The Artrace“.
„Tamstos“ vadovas Arvydas Skernevičius, „Garažas 2011“ vedėjas Laurynas Šarkinas ir konkurso laimėtojai „The Artrace“.

– Pergalė konkurse „Garažas 2011“ jums paskatinimas? Ką veiksite toliau?

– Tikrai didelis paskatinimas. Šis laimėjimas – mūsų debiutas, didelis žingsnis, pirmas išėjimas į sceną su šiuo pavadinimu, su tokia muzika. Tiesiog nerealu, kad pirmas pasirodymas mums atnešė pirmą vietą. Jau kalbėjomės su gyvos muzikos klubo „Tamsta“ vadovais, mums pasiūlė surengti koncertą, kuris greičiausiai vyks gegužę. Taip pat laimėjome kelialapį į „GRock“ festivalį Žemaitijoje ir festivalį „Tamsta“ muzika“.

– Jaunos grupės neretai susiduria su bėda, jog progų rengti koncertą yra, o repertuaro nepakanka. Kūrinių jums užteks?

– Stengiamės stebėti pasaulio tendencijas, tai, kas „ant bangos“. Mes turime daugiau kūrinių nei du, nors jų ir nėra labai daug. Darome stiprią atranką, esame kritiški savo kūrybai. Kol kas įrašų neturime, bet tuoj tuoj jie bus. Du kūriniai, kuriuos girdėjo „Garažas 2011“ klausytojai ir komisija, šiuo metu įrašinėjami. Gegužės gale jie jau tikrai turėtų pasirodyti internete.

Visą savo gyvenimą ir ateitį trokštame sieti su muzika, tuo, ką darome kartu.– Esate visiškai nauji žmonės scenoje. Bus jūsų koncertas, kaip patys save apibūdintumėte klausytojams?

– Jokiu stiliumi to apibrėžti neįmanoma, nebent kas nors labai gerai išmanytų muzikinius stilius. Manau, mes grojame populiariąją muziką. Tai popsas gerąja prasme, juk popsas ne tik lietuviška estrada, „Yva“ ir panašiai.

– Ateityje ruošiatės būti muzikantais ar tai – laikinas užsiėmimas?

– Tikrai ruošiamės būti muzikantais. Mokomės muzikinių specialybių. Jau kūrėme instrumentinę muziką, dabar stengiamės sudėtingos muzikos į kūrybą įtraukti kuo mažiau, kad viskas būtų prieinama ir suprantama žmonėms, kad mūsų kalba būtų aiški. Su ankstesne programa esame groję Gatvės muzikos dienos metu, keliuose renginiuose, „Talentų ringe“.

– Smagu, kai scenoje atsiranda du jauni simpatiški vaikinai. Nebijote, kad užgrius šlovė?

– Visą savo gyvenimą ir ateitį trokštame sieti su muzika, tuo, ką darome kartu. Norėtųsi visą laiką stovėti scenoje. Norime pasaulinės šlovės, užkariauti pasaulį su savo muzika. Norim Niujorko! Galbūt tie poreikiai ir utopiniai, bet dabar atrodo, kad arba būsime benamiai, arba žvaigždės, kitaip būti negali (šypsosi).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius