-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kopenhagos gatvės stilius: sportbačiai, ryškios spalvos ir saviraiškos laisvė

Vaikštant Kopenhagos gatvėmis dėmesį traukia ne tik jauki ir kitoniška architektūra, bet ir praeiviai – šimtai miestiečių čia stengiasi neatsilikti nuo mados ir demonstruoja savitą stiliaus pojūtį.
Kopenhagos gyventojų stilius
Kopenhagos gyventojų stilius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Kopenhagos senamiesčio gatvėse niekada netrūksta veiksmo. Net ir tada, kai čia skambėjo „Eurovizijos“ konkursas, mieste, atrodo, niekas nepasikeitė: praeivių nuotaiką čia kelia gatvės muzikantai, aikčioti verčia skirtingus triukus demonstruojantys ir mainais pinigų iš turistų besitikintys iliuzionistai, į skirtingas užkandines, kavines ir restoranus kviečia patys darbuotojai.

Viena ilgiausių pėsčiųjų gatvių Europoje – Stroget – Kopenhagoje tęsiasi kiek daugiau nei kilometrą. Gatvė ribojasi su dviem aikštėmis: prasideda rotušės aikštėje, o baigiasi Naujojoje karališkoje aikštėje. Skaičiuojama, kad vos per vieną vasarą Storget gatve žengia per ketvirtį milijono praeivių. 

Kas vilioja apsilankyti Stroget gatvėje? Čia įsikūrusios šimtai parduotuvių, kiekvienas gali sau rasti tinkančią ir patinkančią: Stroget gatvėje parduotuves atidarę ir garsiausi mados namai – „Burberry“, „Dolce&Gabbana“, „Louis Vuitton“ ir kiti – ir kur kas paprastesni prekiniai ženklai. 

Gatvėje – stiliaus įvairovė

Žengiant Stroget gatve už akių nejučiomis kliūna ne tik spalvingos parduotuvių vitrinos, bet ir patys praeiviai: ir patys danai, ir miesto svečiai, akivaizdu, seka naujausias mados tendencijas ir jas interpretuoja savaip – išlieka originalūs. 

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kopenhagos gyventojų stilius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kopenhagos gyventojų stilius

Nesvarbu, kiek tau metų ar kas tu toks, nes spalvota apranga visada atrodo gražiai – toks įspūdis susidaro ėmus įdėmiau apžiūrinėti Stroget gatve žengiančių praeivių išvaizdą. Į akis krenta ir kita –  sportbačiai, panašu, yra ne tik naujausias, bet ir labai grasus mados klyksmas: patogią sportinę avalynę čia renkasi kone kas antras. 

Kiti priešingai – gatve žengia apsirengę klasikinio stiliaus drabužius, tačiau išvaizdą pagyvina aksesuarais: kam skarelė, kam akiniai nuo saulės, o kam ryškesnis papuošalas labiau prie širdies. 

Tik vienas kitas Kopenhagoje stengiasi išlikti nematomas: renkasi blankesnės spalvos klasikinius drabužius, atrodo kukliai, tačiau nemažiau tvarkingai.  

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kopenhagos gyventojų stilius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Kopenhagos gyventojų stilius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius