-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Krikštynas kūdikių namų mažyliams surengusi Inga Budrienė: „Tai ne parodomoji akcija“

Devyni mažyliai iš vienintelių Kaune esančių kūdikių namų vėlyvą sekmadienio popietę Šv. Kryžiaus (karmelitų) bažnyčioje po oficialių Krikšto sakramento teikimo apeigų jau turi savus globėjus, kurių didžioji dalis – žinomi žmonės.
Inga Budrienė
Inga Budrienė ir Mantas / Teodoro Biliūno / BNS nuotr.
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Elvyra Monginienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Elvyra Monginienė

2,3 m. Gabrieliaus krikšto tėvais tapo šventinių Kauno eglučių kūrėja, menininkė Jolanta Šmidtienė su vyru Robertu. Jo broliuką, beveik pusantrų metų Julių ėmė globoti socialinių mokslų dakratė Živilė Navikienė.

Vyriausia mergaite – 2 metų ir 10 mėnesių – Justina nuo šiol rūpinsis papuošalų kūrėja Elvyra Monginienė. Mažylės broliuko 1,3 metų Donato krikšto mama tapo Seimo nario padėjėja Živilė Dargenė. Krepšininko Manto Kalniečio žmona Mingailė suteikiant Krikšto sakramentą bandė nulaikyti pustrečių metų Justiną.

1,3 metų Titą globos profesorė Žaneta Simanavičienė, 2,9 m. Andrijaną – pirmoji Kauno ponia Jurgita Kupčinskienė, 2,3 metų Auksę – Gedimino ir Eglės Ryžauskų šeima, 1,9 metų Neriją –dainininkė Nijolė Pareigytė-Rukaitienė.

Jei tai būtų parodomoji akcija, Mantukas su mumis negyventų... – sakė Inga Budrienė.

Po apeigų Titui buvo suteiktas Jono krikšto vardas, Nerijai ir Auksei – Marijos, Andrėjai – Liucijos, Donatui – Juozapo. Kitų vaikučių vardai yra šventi, todėl antrieji jiems nebuvo suteikti. 

Ruošdamiesi krikštynoms krikšto tėveliai pasirūpino vaikų drabužėliais, bateliais, skraistelėmis, nupirko jiems žaislų. Nemažai visiems kūdikių namams skirtų lavinamųjų žaidimų padovanojo „Mažylio pasaulis“. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Nijolė Pareigytė-Rukaitienė

Visų devynių vaikučių tėvams yra apribotos teisės, jie globos įstaigoje nėra lankomi. 

N.Pareigytė-Rukaitienė sakė krikšto mama tapusi pirmą kartą. Pakviesta pasirūpinti kūdikių namuose augančiu mažyliu ji nė kiek nedvejojo. Klaipėdoje su tėvais Viktoru ir Aldute bei vyresniu broliu Tomu augusi atlikėja pasakojo, jog netoli jos gimtosios vietos buvo vaikų namai. Ji su mama ne sykį bandė įkabėti tėtį įsivaikinti bent vieną vaiką. 

„Labai norėjau turėti dar vieną brolį“, – Žmonės.lt sakė su vyru Rimvydu dukrą Patriciją auginanti ir pati apie įsivaikinimą pagalvojanti N.Pareigytė-Rukaitienė. 

Ketverių metų Grėtės ir daugiau nei vienerių metų Tauro mama M.Kalnietė, laikydama ant rankų krikšto sūnų Justiną, negalėjo suturėti ašarų. „O kaip gali nesutikti?“, – klausimu į klausimą apie krikštynas Žmonės.lt atsakė ji. M.Kalnietė šią vasarą tapo brolio Vaido dukrelės Žemynos krikšto mama. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Mingailė Kalnietė
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Mingailė Kalnietė

Tris krikšto vaikus turi Šmidtų šeima. Bet visi jie – jau suaugę. „Vienojo ir piršliais vestuvėse buvome“, – sakė J.Šmidtienė. 

Emocijų ir jaudulio negalėjo nuslėpti 12 metų Viktorijos ir 4 metų Gusto mama E.Monginienė. Jai sekmadienį vykusios krikštynos – pirmosios, kuriose ji įsipaeigojo rūpintis mažuoju žmogumi. 

Apeigoms vadovavęs klebonas kunigas Ranaldas Šumbrauskis ir kunigas Jonas Račaitis krikšto tėvams palinkėjo sėkmės vykdant svarbią katalikišką pareigą. Specialiai šia proga parašytą eilėraštį perskaitė poetė Dalia Teišerskytė.

Ji, kaip ir moterų klubo „Ad astra“ vadovė Inga Budrienė, prieš 5 metus taip pat pakrikštijo vaikų iš kūdikių namų. Tuomet apeigose dalyvavo dešimt krikštatėvių porų. Per metus laiko visi jų globoti vaikai surado įtėvių ar globėjų šeimas. Po ceremonijos Ingos ir Dariaus Budrių šeimoje apsigyveno trimetis Mantas. 

„Jei tai būtų parodomoji akcija, Mantukas su mumis negyventų... Juk užtektų krikšto, nusifotografuoti ir ramiai grįžti namo. Bent taip neįvyko... Nuo to laiko mūsų šeima pasipildė dar vienu asmeniu“, – sakė I.Budrienė, turinti du sūnūs – Nojų ir Kernių. 

Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Krikštynų akimirka
Teodoro Biliūno/Žmonės.lt nuotr./Krikštynų akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius