Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristina Brazauskienė pasižadėjo gyventi tyliai ir tęsti vyro darbus

Ne veltui sakoma, kad baisi nelaimė netikėčiausiu būdu suartina net ir tuos, kurie anksčiau buvo visiškai svetimi. Kokia bėda turėjo aplankyti Joną ir Ritą Degučius, kad prezidento našlė Kristina Brazauskienė, viską metusi, važiuotų padėti? Ir ką apie šią šeimą papasakos pati Kristina Brazauskienė?
Kristina Brazauskienė
Kristina Brazauskienė / BFL/Ričardo Grigo nuotr.

Moteris, kuriam laikui atsiribojusi nuo bet kokio viešumo ir nusprendusi tyliai daryti tai, kas jai pačiai atrodo tikra ir vertinga. Prieš keletą dienų iš atostogų šiltuose kraštuose Kristina Brazauskienė grįžo pailsėjusi ir šiek tiek atsigavusi po vyro prezidento Algirdo Mykolo Brazausko mirties.

„Neskaitysiu piktų komentarų. Nesileisiu į diskusijas. Tiesiog gyvensiu savo gyvenimą ir tęsiu vyro pradėtus darbus“, – svečioje šalyje pasižadėjo Kristina.

Tačiau Kristina nė nenujautė, kad savo mintis jai teks įgyvendinti labai greitai. Vos tik grįžusi į Lietuvą ir paėmusi į rankas didžiausią šalies dienraštį Kristina Brazauskienė perskaitė istoriją, kuri ją sujaudino iki širdies gelmių. Sudrebino taip, kad jau po kelių valandų prezidento žmona pati stovėjo Kaišiadorių rajone, Karčupio kaime, gyvenančios šeimos kieme ir gelbėjo į baisią nelaimę patekusią visiškai svetimą moterį – dešimties vaikų mamą Ritą Degutienę.

Beveik trisdešimt metų drauge esantys Jonas ir Rita Degučiai – šeima, kokia Lietuva tikrai galėtų didžiuotis. Prieš du dešimtmečius įsikūrę štai šiame kaime, jiedu statė namus, plėtojo verslą ir augino vaikus.

„Vertėmės per galvą. Dirbome ir dieną, ir naktį. Pamiršome save. Tačiau iš šalies pagalbos niekada nesulaukėme“, – sako Rita. Nors yra apdovanota už nuopelnus Lietuvai, ši moteris nesijautė esanti kuo nors ypatinga.

Antstoliai? Bankrotas? Turto išpardavimas? Tokių dalykų moteris nebūtų susapnavusi net ir baisiausiuose košmaruose. Tačiau prieš keletą dienų išgirdusi istoriją, kurią Ritai teko patirti, K.Brazauskienė negalėjo patikėti, kad visa tai įvyko Lietuvoje. Mokesčių inspekcija, „Sodra“ ir antstoliai – trys įstaigos Ritos ir Jono Degučių įmonę visiškai nustekeno vos per kelis mėnesius. Viskas įsisuko taip, kad galingų užtarėjų neturinti daugiavaikė šeima atsidūrė ant prarajos slenksčio.

Septyni tūkstančiai litų – tokią sumą Ritai ir Jonui Degučiams be ilgų svarstymų nuvežė K.Brazauskienė. Tačiau svarbiausi šioje istorijoje – ne tik dovanoti pinigai. Tuomet, kai antstoliams, „Sodrai“ ir Mokesčių inspekcijai paskambino ne eilinė darbo bitelė Rita Degutienė, o pati K.Brazauskienė, įvykiai ėmė suktis visai kitu tempu, o valdininkai staiga tapo labai mandagūs.

„Neišgalvoti gyvenimai“ – antradienį 20.30 val. per LNK.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius