Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristina Brazauskienė svajojo, kad Algirdo Mykolo Brazausko automobilis stovėtų Stasio Brunzos muziejuje

Antradienį, 20.15 val. LNK laida „Neišgalvoti gyvenimai“ narplios prezidentinio Algirdo Brazausko automobilio istoriją. Nors pernai Anapilin iškeliavusio Lietuvos Prezidento Algirdo Mykolo Brazausko dukros ir žmona Kristina Brazauskienė niekada nedemonstravo abipusių simpatijų, kuriam laikui moterų nesutarimai buvo pamiršti. Tačiau šiomis dienomis Lietuvoje plykstelėjo naujo Brazauskų giminės konflikto kibirkštys, teigiama televizijos išplatintame pranešime spaudai.
A.Brazauskas
A.Brazauskas / „Scanpix“ nuotr.

Žinia, kad Prezidento dukra, verslininkė  Laima Mertinienė,  viešame aukcione parduoda vieną iš nedaugelio tėvo jai paliktų daiktų,  asmeninį Algirdo Mykolo Brazausko  automobilį,  Kristinai Brazauskienei labai nepatiko. „Tas automobilis priklausė  Prezidentui. Kai jis baigė Prezidento kadenciją, nusipirko, kad galėtų pats važinėti.  Nors jam buvo skirtas ir automobilis, ir vairuotojas,  bet jis norėjo pats”, – pasakojo Kristina Brazauskienė.

Anot Kristinos, devyniasdešimt aštuntais metais pagamintą tojotą  jos vyras labai mėgo. Pats ją  išsirinko, pats vairavo, pats prižiūrėjo. Tiesa,  mašiną pirko dar tuomet, kai buvo vedęs Juliją Brazauskienę. Taigi po vyro mirties Kristina į ją nepretendavo.

Jis automobilį ir plaudavo, ir valydavo, ir glostydavo, ir džiaugėsi juo.

Kristina Brazauskienė LNK laidai tikina: jeigu būtų jos valia, ji nė už ką nepaleistų iš rankų  tokio Brazausko atminimo. Vyro relikvijai ji buvo numačiusi kitokią ateitį. Tačiau Brazausko dukterys Kristinos  nuomonės neatsiklausė.  Norėdamos išleisti prisiminimų knygą apie tėvą, dalį reikalingos sumos jos nusprendė gauti parduodamos mašiną aukcione.  Pradinė suma – dvylika tūkstančių litų. Tačiau jau po savaitės  automobilio kaina išaugo iki dvidešimt vieno tūkstančio.   Vadinasi, žmonės domisi. O nupirkti gali bet kas!  Kristina neslepia: ši naujiena ją tiesiog pribloškė. Kodėl Laima Mertinienė parduoda mašiną, jei dar visai neseniai  viešai guodėsi, kad po tėvo mirties neturi jokio asmeninio jo daikto?

„Jis jį ir plaudavo, ir valydavo, ir glostydavo, ir džiaugėsi juo”, – koks brangus Prezidentui Algirdui Mykolui Brazauskui buvo dabar planuojamas parduoti automobilis, pasakoja Kristina Brazauskienė. Su šiuo automobiliu susijęs ne vienas Kristinai Brazauskienei malonus prisiminimas. Žinodama, kad automobilyje yra likę keli asmeniniai Prezidento daiktai, Kristina Brazauskienė svajojo, kad kada nors ši mašina stovės muziejuje. „Mano tikslas buvo palikti tą automobilį Brunzai, jo muziejuje. Ir man šiandien teko su juo kalbėt, sakau, kaip ką daryti, kad neišvažiuotų jis iš Lietuvos. Nes gali ir taip būti”, – laidoje „Neišgalvoti gyvenimai“ kalbės Kristina Brazauskienė.

„Neišgalvoti gyvenimai“ – šiandien, antradienį, 20.15 val. per LNK su Jokūbu Bareikiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius