Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kristina Kaikarienė kalėdinės laidos filmavime ožką bandė „prakalbinti“ mainais už obuolius ir morkas

Avys, ožka ir arklys taps koncerto, kurį LRT televizija transliuos Kūčių vakarą puošmena. Šventinis koncertas „Baltu Kalėdų keliu“ jau nufilmuotas. Idėjos sumanytoja, įmonės „Renginių kodas“ vadovė Kristina Kaikarienė sakė, kad naminius gyvūnus „įdarbinti“ statistais ji sumanė norėdama žiūrovus bet iš dalies nukelti į prakartėlę Betliejuje ir sukurti kuo artimesnę šventės nuotaiką.
Šventinės laidos filmavimo akimirka
Šventinės laidos filmavimo akimirka / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

K.Kaikarienės teigimu, vienai pagrindinių metų švenčių skirtą koncertą, kaip ir pernai, norėta filmuoti vienoje iš Kauno bažnyčių. Tačiau vėliau gimė idėja jį surengti Rotušėje. K.Kaikarienė pripažįsta, jog laukiant 2012-ųjų Kūčių koncerto filmavimų vienas iš iššūkių buvo šaltis. Kelias paras prieš susirenkant atlikėjams ir filmavimo grupei šventa vieta buvo šildoma galingomis, karštą orą pučiančiomis krosnimis. Tačiau tai išvaduoti patalpos nuo sąstingio nepadėjo ir visai Kūčių koncerto kūrybinei komandai teko gerokai pašalti. 

„Bet mes nebūtume mes, jei neapsunkintume sau užduoties ir šįmet“, – sakė K.Kaikarienė su kolegėmis Aida Januškevičiene ir Jurga Anusauskiene. 

Jurga Anusauskienė ir Kristina Kaikarienė
Jurga Anusauskienė ir Kristina Kaikarienė

Filmuojant koncertą Kauno Rotušėje buvo jauku ir šilta. O vėliau LRT filmavimo komanda, kunigas Ričardas Doveika, dainininkė Simona Milinytė ir būrys vaikų iš mados studijos filmavosi Rumšiškių liaudies buities muziejuje.

Čia, senoviniame tvarte, įrengta prakartėlė, kurioje darbavosi ne būrys dainininkų ir šokėjų, bet ir Kūčių nakties herojai – naminiai gyvūnai. Jie į muziejų buvo atvežti iš aplinkinių sodybų. 

Labiausiai bet kokių staigų judesių ar aštresnių garsų baidėsi avys. Arklys, rupšnodamas šieną, karts nuo karto vis sužvengdavo, o ieškodamas gardesnio džiovintos žolės kuokšto, vieną mergaitę, dalyvavusią filmavime,  švelniai stumtelėjo iš sėdimos vietos. 

„Nežinojome, kaip gyvūnai elgsis, todėl parduotuvėje jiems nupirkau skanėstų – morkų ir obuolių. Reikėtų pripažinti, kad net ir gardumynais juos papirkti sunku. Gerai, kad mūsų scenarijuje nė vienam iš gyvų padarų jokių sudėtingų užduočių nebuvo numatyta“, – sakė K.Kaikarienė. 

Jos teigimu, organizuojant šventes, šaltis ir karštis yra įprasti išbandymai. Jau niekas nesistebi, kai šios renginių įmonės damos laipioja medžiais, žiemą pievą mėgina priversti „žydėti“, rankinėse nešiojasi, ne tik kosmetiką, bet ir adatas ar pirmos pagalbos priemones, o automobilių bagažinėse turi pagalvių, pledų, žieminių batų ir įvairiausių dekoracijų.

Filmavimo akimirka
Filmavimo akimirka

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius