Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krizės ir žmonų užguiti vyrai ieško užuovėjos

Ar nauja pažintis gali suteikti vilties ir tikėjimo, kai visi aplinkui baiminasi dėl ateities, o pačiam irgi slysta žemė iš po kojų? Pasirodo, taip. „Lietuvos ryto“ žurnalistė aiškinosi, ko žmonės ieško interneto pažinčių svetainėse.
Kompiuteris
Sunkėjant gyvenimui kinta ir pažinčių ieškančių žmonių poreikiai. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Važiuodama į komandiruotę Vilkaviškyje, atsiverčiau internete puslapius, kuriuose rašoma apie rajoną ir jo gyventojus. Labiausiai nustebino pažinčių skyrelis – jame skelbėsi net keli šimtai vyrų. Didokas skaičius rajonui, kuriame gyvena apie 13 tūkstančių žmonių. Pasidarė smalsu – vis dėlto ko tikisi tas būrys vyrų iš pažinties internete?“ – rašo „Lietuvos ryto“ žurnalistė.

Žurnalistė nutarė atlikti tyrimą ir išsiuntė tokio turinio žinutę: „30-metė materialiai apsirūpinusi, gero charakterio ir stabilios psichikos moteris norėtų susipažinti su jautriu vyru. Sprendžiant iš nuotraukos, esate nuoširdus, jautrus ir gebantis kitus suprasti žmogus“.Laiškų autoriai siūlėsi moterį suprasti, užjausti, pralinksminti. Buvo ir konkretesnių pasiūlymų – parūpinti malkų, suremontuoti butą, sutaisyti šakutės lizdą.

Žurnalistės elektroninio pašto dėžutė buvo užkimšta per pusdienį. Laiškų autoriai siūlėsi moterį suprasti, užjausti, pralinksminti. Buvo ir konkretesnių pasiūlymų – parūpinti malkų, suremontuoti butą, sutaisyti šakutės lizdą ir net puikiai praleisti laiką kaimo sodyboje.

Atsakiusiems sąžiningai žurnalistė prisipažino, kas esanti, ir paprašė garbingai atsakyti, ko jie tikisi iš pažinties internete.

„Mano santykiai su šeima visai pašlijo, kai netekau darbo. Žmona nenori atsižvelgti į tai, kad taip nutiko daugeliui. Jos požiūriu, kiti kažkaip sukasi, o aš – tobulas nevykėlis“, – rašė Povilas.

46 metų vyras viliasi, kad pažintis su moterimi, kuri jo atžvilgiu neturi išankstinių neigiamų nuostatų, padėtų susidoroti su dabartinėmis problemomis: „Kai manimi pasitiki, aš irgi imu tikėti, kad sunkų metą įveiksiu. Bet kai nuolat kaltina, rankos nekyla ko nors imtis“.

38 metų Vilius prisipažino, kad jį nuolat kamuoja baimė dėl ateities, nors kol kas jis tebeturi darbą: „Pastebėjau, kad niekuo nesidžiaugiu, nes bijau, kad prarasiu tai, ką turiu. Iki šiol laikiau privalumu tai, kad esu nevedęs, bet nerimas tapo toks didelis, kad vienas nepajėgiu jo įveikti. Kadangi gerti nenoriu, ieškau moters. Man atrodo, jos tiesiog blaiviau į viską reaguoja“.

Maždaug trečdalis vyrų garbingai prisipažino ieškantys naujų seksualinių pojūčių, kurie padėtų užmiršti niūrią realybę.

„Verčiau jau gerai praleisti vieną vakarą, užuot nuolat namuose klausyti rypavimų, kas mūsų laukia rytoj“, – tiesiai pareiškė 46 metų Arnoldas.

Interneto pažinčių svetainių administratoriai tikina, kad pastaruoju metu jaučiamas neregėtas pažinčių ieškančių vyrų antplūdis.

„Pastaruoju metu – neregėtas vyrų antplūdis. Paprastai susipažinti ir susirasti partnerį labiau trokšta moterys, nes jų daugiau ir gyvenimo draugą joms susirasti sunkiau. Tačiau pastarąjį pusmetį mus atakuoja beveik vien vyrai. Ypač padaugėjo vyrų tarp 45 ir 60 metų. Niekada anksčiau nesu to pastebėjusi“, – sakė pažinčių svetainės „Pažintis tau“ administratorė Vilma Skėrytė.

Interneto svetainės „Pažintys.biz“ savininkas ir administratorius Mindaugas Jukna atkreipė dėmesį į pasikeitusius lankytojų interesus: „Anksčiau dauguma ieškodavo pramogų, ypač vyrai, o dabar daug dažnesni skelbimai, kuriuose reiškiamas noras užmegzti nuolatinį, garbingą ryšį“.Anksčiau dauguma ieškodavo pramogų, ypač vyrai, o dabar daug dažnesni skelbimai, kuriuose reiškiamas noras užmegzti nuolatinį, garbingą ryšį, – pastebėjo Mindaugas Jukna.

Svetainės „X pažintys“ direktorius Algimantas Kilius mano, jog vyresnių vyrų pažinčių svetainėse padaugėjo labiausiai dėl to, kad rajonuose vyksta kompiuterinio raštingumo mokymai.

Per mėnesį svetainė „X pažintys“ sulaukia apie 500 naujų lankytojų. 60 procentų – vyrai.

„Manau, moterys partnerio mieliau ieško skaitydamos vyrų skelbimus nei pačios skelbdamos savo duomenis. Interneto pažinčių svetainėse reikia įdėti savo nuotrauką – ne viena moteris drovisi tai daryti“, – samprotavo A.Kilius.

Užuovėjos nuo gyvenimo vėtrų dažniau ieško pagyvenę vyrai. Vyriausias į svetainę kreipęsis lankytojas – 75-metis iš kaimo. Per dešimtį metų, kai veikia A.Kiliaus vadovaujama svetainė, yra pasitaikęs tik vienas internetinio chuliganizmo atvejis. Nuo policininkės nukentėjęs vyras paskelbė jos telefoną pažinčių svetainėje.

A.Kiliaus teigimu, ieškančiųjų pažinčių interesai labai skiriasi: „Vyrai pirmiausia ieško sekso, o moterys – dvasinių ryšių, draugystės. Tačiau pastaruoju metu ta tendencija kinta: daugėja vyrų, kurie norėtų rimtesnių santykių“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius