Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kubiliai įsikūrė Turniškėse

Į laikinąjį būstą premjero šeima pasiėmė knygų, nuotraukų ir kitų širdžiai mielų daiktų.
Rasa ir Andrius Kubiliai
Rasa ir Andrius Kubiliai / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.
Temos: 1 Turniškės

Penkioliktojo ministrų kabineto vadovas Andrius Kubilius į darbą – Vyriausybės rūmus jau važiuoja ne iš Antakalnio. Savaitgalį jis su žmona Rasa Kubiliene įsikūrė Turniškėse. Laikinuoju premjero šeimos būstu tapo maždaug 105 kvadratinių metrų butas prieš trejus metus atnaujintame 1959-ųjų statybos name. Buvę buto gyventojai – ekspremjeras Gediminas Kirkilas su žmona Liudmila iš Turniškių išsikraustė prieš tris savaites.

Vyriausybės kanceliarija šį butą nuomoja, nes iki šiol nuolatinės rezidencijos Turniškėse premjerai neturi. Per mėnesį nuoma ir visi komunaliniai patarnavimai kanceliarijai atsieina apie 7 tūkst. litų.

Vyriausybės kanceliarijos Ūkio departamento vadovas Jonas Šniaukšta vakar LŽ sakė, kad premjero šeima iš Antakalnio rajono į valdžios rezervatu vadinamas Turniškes persikraustė savo jėgomis ir pagalbos neprašė. Persivežti daiktus Vyriausybės vadovo žmonai R.Kubilienei padėjo sūnūs Andrius ir Vytautas. Jie gyvena savarankiškai ir keltis su tėvais į laikinąjį būstą neketina. „Pasiėmėme knygų, nuotraukų bei kitokių širdžiai brangių daiktelių, sušildančių aplinką. Visko tikrai nėra reikalo vežtis“, – vakar LŽ sakė R.Kubilienė. Moteris jau 24 metus vairuoja automobilį (dabar – Fiatą), todėl jokių problemų pasiekti sostinės pakraštyje esantį prabangų Turniškių rajoną jai nekyla.

Kubilių pora įsikūrė antrajame keturbučio namo aukšte. Baldus, buto įrangą, interjero detales jie „paveldėjo“ iš Kirkilų šeimos. Prieš dvejus metus įrenginėjant šį butą buvo atsižvelgta į L.Kirkilienės, kuri tuomet konsultavosi ir su profesionalia dizainere, pageidavimus.

Bute yra 40 kvadratinių metrų svetainė. Beveik baltos spalvos sofa, fotelis, panašios spalvos kilimas ir didelis „Sony“ televizorius – pagrindiniai kambario baldai. Visame bute sienas puošia tapybos, grafikos darbai ir gobelenai. Miegamasis taip pat gana kuklus – didelė lova su spintutėmis prie abiejų šonų bei sieninė spinta su slankiojančiomis durimis.

Pagrindiniai premjero darbo kambario (17 kv. metrų) baldai – didelis stalas, odinis fotelis, sofa bei dvi tamsiai rudos sekcijos. Nors ir nenauji šie baldai taip patiko G.Kirkilui, kad ponia Liudmila už 7 tūkst. litų perpirko juos iš butą Vyriausybės kanceliarijai nuomojančios bendrovės „Tukompa“ ir išsivežė į butą Žirmūnuose.

Panašiais baldais „Tukompa“ apstatė ir A.Kubiliaus darbo kabinetą. „Nieko papildomo premjeras nepageidavo“, – sakė J.Šniaukšta.

Nacionalinio simfoninio orkestro smuikininkės, Mstislavo Rostropovičiaus labdaros ir paramos fondo vadovės R.Kubilienės kraustynės į Turniškes visai negąsdino. Vos paaiškėjus, kad A.Kubilius taps premjeru, žurnalistų klausiama apie būsimas permainas moteris teigė, kad svarbu ne kur, o su kuo gyveni. Kubilių šeima Turniškėse gyveno ir prieš aštuonerius metus – tuomet A.Kubilius pirmą kartą vadovavo Vyriausybei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius