Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kūdikio besilaukianti maratonininkė Diana Lobačevskė: „Mitas, kad nėščiosios turi valgyti už du“

Profesionali bėgikė Diana Lobačevskė laukiasi vaikelio, tačiau ir toliau bėgioja. Septintą mėnesį nėščia sportininkė TV3 laidoje „Sportuok su mumis“ papasakojo ne tik apie savo treniruotes, bet ir apie mitybos įpročius. D. Lobačevskė nesilaiko specialaus mitybos režimo, tačiau stengiasi, kad ir pati, ir vaikelis gautų visų reikalingų medžiagų.
Laimėjusi Hamburgo maratoną, Diana Lobačevskė sugrįžo į Lietuvą
Diana Lobačevskė / A.Pliadžio nuotr

Laukdamasi mažylio bėgikė priaugo apie penkis kilogramus. Moteris prisimena, kad kai laukėsi savo pirmagimės Daisy, kuriai dabar devyneri, priaugo septynis kilogramus.

„Mano mityba visai nepasikeitė. Mitas, kai yra sakoma, kad nėščiosios turi valgyti už du. Aš valgau tiek pat, kaip ir anksčiau, svarbu, kad mityba būtų visavertė. Manęs nepykina, jaučiuosi gerai, todėl valgau taip pat, kaip ir aktyviai sportuodama. Gal tik raugintų agurkų ir pomidorų nėštumo pradžioje norėjosi labiau“, – sako bėgikė.

D.Lobačevskė kasryt bėga po dešimt kilometrų. Moteris juokauja, kad ji kaip Vingio parko prižiūrėtoja patikrina, ar čia visur tvarka. Bėgioja ji dažniausiai ryte, todėl pusryčius stengiasi valgyti lengvai virškinamus.

TV3 nuotr./Diana Lobačevskė
TV3 nuotr./Diana Lobačevskė

„Dažniausiai tai būna sūreliai, jogurtai, košės, pasukos. Būdama nėščia atradau kviečių gemalus. Jais gardinu košes, salotas, labai mėgstu įberti į pasukas su braškėmis. Kviečių gemalai ne tik puikus nėščiosioms reikalingas folio rūgšties šaltinis, bet ir padeda išvengti maisto užsilaikymo problemų“, –  laidai pasakojo maratonininkė.

Nors nėščiosioms nerekomenduojama gerti kavos, D.Lobačevskė leidžia sau kasryt pasimėgauti vienu puodeliu. Sportininkės spaudimas labai žemas, todėl kava padeda jaustis žvaliau. Taip pat bėgikė geria daugiau vandens nei įprasta nėščiosioms.

„Beveik kasdien nubėgu po dešimt kilometrų. Prakaituojant iš organizmo pasišalina daug mineralų, todėl reikia atstatyti jų balansą. Vandens buteliuką visuomet turiu po ranka, kad nejausčiau silpnumo ir galėčiau numalšinti troškulį“, – pasakoja bėgikė.

Portalas Žmonės.lt rašė, kad kūdikio besilaukianti maratonininkė dėl nėštumo nenutraukė bėgiojimo.

Moteris stengiasi per daug nenuklysti nuo savo sporto režimo, nes tikisi netrukus po gimdymo vėl grįžti į profesionalų sportą. Jos tikslas – startuoti Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse.

„Vaikelis gims pačiu laiku, tad jeigu jausiuosi gerai ir mažylis leis, tai turėsiu pakankamai laiko atgauti formą ir vėl startuoti maratono bėgimuose. Kol kas sporto batelių nesiruošiu kabinti ant vinies. Man, tai bus trumpos atostogos, o paskui vėl bandysiu siekti savo tikslų“, – planuoja ji.

Pokalbį prie pusryčių stalo su D. Lobačevske ir jos bėgimo treniruotę su žymiu radijo laidų vedėju galima bus pamatyti jau šį sekmadienį 9.00 val. ryto per TV3.

TV3 nuotr./Diana Lobačevskė
TV3 nuotr./Diana Lobačevskė

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius