Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 07 05 /2013 07 06

„Kultūros naktis“ sostinėje: šokiai lietuje, sapnų gaudyklių dirbtuvės, muzika ir nuotaikingi reginiai

Penktadienį septintą kartą Vilnių ir jo gatves užtvindė „Kultūros nakčiai“ skirti renginiai. Tiesa, užtvindė ne tik jie, bet ir vasariškas lietus, kurio vis nepavyksta išvengti. Naktį iš liepos 5 į liepos 6 sostinėje vykę renginiai skirti ne tik „Kultūros nakčiai“, bet ir Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai pradžiai.
Lindihopas po lietumi
Lindihopas po lietumi / Lukas Balandis / BNS nuotr.

Renginiai sostinėje prasidėjo dar nuo šeštos valandos vakaro, tačiau jau netrukus Vilnių skalbė lietus. Smagu, kad tai nesutrukdė vilniečiams ir miesto svečiams pasimėgauti kultūriniais renginiais.

Štai K.Sirvydo kiemelyje, skambant swing, funk ir rock‘n‘roll muzikai, šokio žingsneliu sukosi lindihopo šokėjai. Ir lietus jiems buvo visai nei motais. Šokėjai nusispyrė batus ir žiūrovus linksmino savo šokiais.

Netoliese įsikūrusioje „Aukso avies“ studijoje visi norintys buvo kviečiami kurti sapnų gaudykles. Šis užsiėmimas sutraukė visą būrį moterų, kurios nekantravo pradėti gamybos procesą. Kiti smalsuoliai tiesiog užsuko pasigrožėti papuošalais ar pasislėpti nuo lietaus.

Žmonės.lt taip pat apsilankė pas menininkę Agnę Kišonaitę, kuri visus „Kultūros nakties“ smalsuolius pakvietė į savo studiją, kur tapė moters aktą.

„Mano mėgstamiausia tematika sukasi apie moteris. Pamenu, kad kai dar pati buvau studentė, man buvo labai įdomu, kas vyksta dailininko dirbtuvėje. Manau, kad ir kitiems įdomu“, – portalui Žmonės.lt pasakojo A.Kišonaitė.

Vėliau, Rotušės aikštėje smalsuolių būrį sutraukė flamenko šou „Noche flamenca“. Ispaniško šokio sukūryje sukosi lietuvių šokėjos, judesiais perteikusios dialogą tarp meilės ir nusivylimo, tarp gyvenimo ir gebėjimo juo džiaugtis. Tiesa, renginys dėl netikėtai užklupusio lietaus šiek tiek vėlavo.

Svarbiausiu „Kultūros nakties“ akcentu tapo pianisto Petro Geniušo koncertas. Jau penktą kartą Lukiškių aikštėje koncertavęs virtuozas sutraukė minias klasikinės muzikos gerbėjų. Dar prieš koncertą su portalu Žmonės.lt kalbėdamas P.Geniušas džiaugėsi. kad populiariosios muzikos pasiūloje savo klausytoją surado ir ši muzika. 

Flamenko aou Noche flamenca
Flamenko šou „Noche flamenca“
Sapnų gaudyklių gamyba
Sapnų gaudyklių gamyba

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius