Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laima Tamulytė-Stončė: „Kretoje koplyčių daugiau nei namų, o vyno vietiniai turi daugiau nei vandens“

„Per atostogas padarėme 2121 nuotrauką. Magiškas skaičius“, – kvatodama patikino neseniai iš atostogų Kretoje su vyru Gediminu Stončiumi grįžusi aktorė Laima Tamulytė-Stončė. Moteris pasakojo, kad šalis jai paliko didelį įspūdį ir 11-os dienų gero oro ir gražios gamtos jiems buvo per mažai.
Laima Tamulytė-Stončė
Laimos Tamulytės-Stončės atostogų Kretoje akimirka / Asmeninio albumo nuotr.

„Kreta yra stebuklas, o ne šalis. Žinoma, keliaujant į ją reikia iš anksto pasiruošti ir internete paskaityti apie ją, nes antraip tiek vietiniai, tiek keliones siūlančios agentūros jus apgaus. Kita vertus, mane stebino tautiečių naivumas ir tikėjimas agentūrų paistalais, kad kažkur negalima eiti arba kažko negalima pirkti. Mes visur ėjom ir viską pirkom“, – portalui Žmonės.lt pasakojo gero humoro nestokojanti L.Tamulytė-Stončė.

Anot jos, būtent dėt to, kad kelionę organizavosi patys, o ne pirko agentūrų siūlomas atostogas jie sutaupė dvigubai, tačiau pamatė taip pat gerokai daugiau. Pavyzdžiui, 4 dienas su nuomotu automobiliu maišė salą skersai ir išilgai.

„Iš viso automobiliu nuvažiavome gal 1000 kilometrų. Šias keturias dienas mes praleidome itin intensyviai: apžiūrėjome įvairiausius miestelius, pietavome ne prabangiose, tačiau dieviškai skanų maistą gaminančiose vietinėse tavernose. Tiesa, dar vieną dieną su keturračiu apžiūrėjome aplinkui esančias uolas ir plokštikalnius, – įspūdžiais dalijosi Laima. Aktorė pabrėžė, kad Kreta žavi ne kvapą gniaužiančiais architektūriniais paminklais, o savo gamta. – Gamta Kretoje nuostabi, o kaip vietiniai sako, koplyčių čia daugiau nei namų, o vyno jie turi daugiau nei vandens.“

Asmeninio albumo nuotr./Laimos Tamulytės-Stončės atostogų Kretoje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Laimos Tamulytės-Stončės atostogų Kretoje akimirka

Per vienuolika Graikijos saloje praleistų dienų Laima tikino supratusi, kad nors sala ir tinka moterims, ji – subalansuota vyrams. „Kažkodėl Kretoje labai daug vyrų, sėdinčių lauke, gatvėse ar ant šaligatvių. Jie nieko neveikia, tik šnekasi. Moterys su vaikais pasirodo tik vakare. Tai ganėtinai nustebino“, – sakė aktorė.

„Mes su vyru pliuškenimosi vandenyje ir nardymo mėgėjai. Tačiau vienintelis kelias iki maudynių vietos – per nudistų pliažą. Iš pradžių buvo kiek nejauku. Iškart supratome, kodėl turistai iki maudynių vietos plaukdavo laiveliu. Vėliau pripratome prie nuogalių ir ėjome kur mums reikia nesivaržydami“, – juokėsi Laima.

Kelionių metu pora apsilankė ir Santorino saloje, kuri garsėja savo baltais nameliais, su mėlynais stogais.

Asmeninio albumo nuotr./Laimos Tamulytės-Stončės atostogų Kretoje akimirka
Asmeninio albumo nuotr./Laima ir Gediminas Stončiai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius