Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laimė. Kaip ją prisivilioti

Laimė labai subjektyvi sąvoka. Paklauskite dešimties žmonių, kaip jie supranta laimę ir gausite dešimt skirtingų atsakymų. Bet aišku viena – visi nori būti laimingi. Tad kaip reikia gyventi, kad laimė apsistotų mūsų namuose?
Kelias į laimę
Kelias į laimę / A. Ufarto BFL nuotr.
Temos: 1 Santykiai

Būk linksmas. Nuolat šypsokis, krėsk pokštus, pasakok anekdotus. Užkrėsk visus gera nuotaika. Tai neabejotinai sušildys atmosferą. Ir suteiks tiek tau tiek šalia esantiems daugybę džiaugių akimirkų.

Gyvenk aktyviai. Lankyk įdomius renginius, bendrauk su įvairiais žmonėmis, keliauk po pasaulį, išbandyk naujas veiklas, neužsisėdėk namuose. Jausk gyvenimo ritmą. Juk stovintis vanduo negyvas...

Būk savimi. Nuolatinis apsimetinėjimas ir bandymas gyventi pagal kitų taisykles kels pyktį. Išdrįsk būti savimi, kalbėti tai, ką galvoji, gyventi taip, kaip nori tu.

Mąstyk pozityviai. Kad ir kas benutiktų įžvelk šviesiąją gyvenimo pusę. Visada matyk naujas galimybes ir nepaliauk jomis tikėti. Neveltui sakoma – kaip danguje, taip ir ant žemės.

Ramybė. Medituok. Išmok rasti laiko pabūti ramiai be minčių. Tuščiu indu besidžiaugiančiu buvimu čia ir dabar. Nekonfliktuok su aplinkiniais. Harmoningas buvimas – pati didžiausia laimė. Būk tokiu žmogumi šalia kurio ramu ir gera.

Religija. Atrask tau priimtiniausią religiją ir ją praktikuok. Tikėjimas - didelė jėga, leidžianti atrasti ramybę, suvokti gyvenimo prasmę, pasisemti stiprybės.Mąstyk pozityviai. Kad ir kas benutiktų įžvelk šviesiąją gyvenimo pusę.

Kurk. Susirask kuo daugiau malonių užsiėmimų, kuriuose galėtum kurti. Kūryba – labai plati sąvoka. Tai ne tik tapymas, rašymas, bet ir maisto gaminimas, gėlių auginimas, namų dekoravimas. Stenkis kuo daugiau kurti darbe. Atmink, kad idėjų generatoriai – patys vertingiausi darbuotojai.

Būk dėkingas. Būk dėkingas už tai, ką turi šiuo metu. Patikėk, yra žmonių, kurie turi žymiai mažiau už tave ir tokių, kurie turi daugiau. Ir tai dar nereiškia, kad jie laimingi. Ne materialinės gėrybės suteikia laimę. Būk dėkingas už viską, ką gauni.

Rašyk dienoraštį. Rask laiko dienoraščiui (popieriniam ar elektroniniam). Rašymas – puikus būdas išsilieti, išreikšti tiek blogas tiek geras emocijas, atlikti savianalizę, rasti problemų sprendimo būdus.

Matyk galimybes. Net juodžiausią dieną matyk galimybes. Klasikinis jogos principas sako „Viskas tik į gera“. Tikėk tuo. Tikėk, kad tam tikri įvykiai (net ir blogiausi) nutinka tam, kad po jų įvyktų kažkas labai svarbaus ir reikšmingo.

Atleisk. Atleisk tiems, kurie padarė kažką blogo tau. Atleidus tau palengvės. Geriausia yra pranešti žmogui, kad jam atleidai. Tuomet palengvės jums abiems.

Mokinkis visą gyvenimą. Nuolatos tobulink savo gebėjimus, atnaujink žinias (skaityk knygas, lankyk kursus, studijuok universitete). Tai didins pasitikėjimą savimi, kels aplinkinių pagarbą.

Gyvenk čia ir dabar. Rytojus dar neatėjo, praeities jau nėra. Gyvenk šia akimirka. Jeigu kalbi su žmogumi, klausyk jo, stebėk jį, galvok apie jį. Jeigu dirbi darbą, atsiduok 100proc. Jeigu ilsiesi, mėgaukis poilsiu ir tik juo.

Gėris. Visame kame pastebėk gėrį. Džiaukis gražia saule, puikiu rezultatu darbe, skaniu maistu, nauja suknele, puikia draugų kompanija. Stenkis tapti gėrio šaltiniu.

Meilė. Mylėk save, visus žmones, savo darbą, savo gyvenimą. Nes meilė – visa ko pradžia.

Draugai. Stenkis turėti kuo daugiau draugų. Nes draugystė – didžiausia jėga. Neveltui sakoma, kad žmogus, turintis daug draugų, patiria žymiai mažiau stresų.

Šeima. Šeima – pats didžiausias turtas. Darbas keičiasi, draugai keičiasi, o šeima išlieka. Mylimo žmogaus atradimas, vaiko gimimas – tai didžiausi gyvenimo stebuklai.

Daryk gerus darbus. Stenkis nuolatos daryti gerus darbus. Be jokio atlygio. Tai atneša didžiulį pasitenkinimą ir džiaugsmą.

Susikurk mielą aplinką. Namuose, darbe, mašinoje, sode susikurk kuo jaukesnę aplinką. Feng Shui filosofija teigia, kad mus supanti aplinka turi įtakos mūsų mintims.
Svajok. Kurkis kitokio- idealaus - gyvenimo viziją. Ir tikėk, kad tai įmanoma. O kai nuolat apie kažką svajoji, net nejunti, kaip imi to siekti. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius