-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Laisvalaikis – netikėtiems pomėgiams

Visi mes turime mėgstamą veiklą, kuria užsiimame radę laisvą minutėlę. Garsūs žmonės – ne išimtis. Tiesa, daugelio „Ji“ kalbintų pašnekovų pomėgiai, turint galvoje jų specialybes, gana neįprasti ir intriguojantys.
Rolandas Boravskis
Rolandas Boravskis

Rolandas Boravskis
„Prie bičių reikia tiesiog priprasti“

Turbūt nedaugelis pagalvotų, kad draminių personažų aktorius R. Boravskis, pažįstamas iš vaidmenų teatre ir populiariuose televizijos serialuose, laisvalaikį leidžia ne sporto salėje ar šaudykloje, o palinkęs prie bičių avilių. Bitininkystė – didžiulė Rolando aistra.

„Bites augino mano senelis, šį pomėgį perėmė mano tėvas, paskui ir aš. Nuo pat mažų dienų augau prie bičių avilių – taip ir susidomėjau“, – šypteli aktorius. Jis turi bityną sodyboje netoli Vilniaus, todėl bent jau karštuoju metų laiku vyksta pabūti gamtoje ir pasirūpinti savo augintinėmis.
Ar Rolandas nebijo skaudžių bičių gylių? „Reikia tiesiog priprasti šių vabzdžių. Kai kuriems žmonėms šiurpas per kūną eina vos pamačius bites, o jei jos nutūpia ant odos, būna labai baisu. O man nebaisu. Be to, prie bičių artindamasis turiu specialius drabužius, galvos apdangalą, kuris ir saugo nuo įkandimų“, – pasakoja pašnekovas.

Laima Tamulytė
Laima Tamulytė

Laima Tamulytė
„Man baisu, kad vaikai nežino, kas yra karvė“

Dainininkė, viena iš televizijos laidos „Nerealios namų šeimininkės“ vedėjų L. Tamulytė sau buvo prisiekusi, kad kai persikels gyventi į namą, šalia jo niekada nebus jokių augalų nei daržų – tik žolytė. Bet, kaip sakoma, niekada nesakyk „niekada“. Viskas nutiko priešingai – dabar  moteris augina pačių įvairiausių žalumynų bei daržovių.

„Nuo vaikystės esu įpratusi, jog daržovės yra ne perkamos, o auginamos. Taigi labai džiaugiuosi savo sprendimu turėti savą daržiuką. Tiesą pasakius, man baisu, kad vaikai šiais laikais jau nebežino, kas yra karvė, o kaip auginti daržoves, sužino tik per kompiuterinius žaidimus. Liūdna...“ – atsidūsta.

Paprašyta plačiau papasakoti, kas auga jos darželyje, Laima vardija su įkvėpimu: „Auginu pomidorus, agurkus, raudonuosius burokėlius, krapus, petražoles, kalendras ir kt. Štai šiandien iš darželio nusiskyniau pirmųjų braškių. Jos tokios raudonos, be jokios chemijos – gardumėlis“, – džiaugiasi dainininkė.

Milda Bartašiūnaitė
Milda Bartašiūnaitė

Milda Bartašiūnaitė
„Puikiai žinau, ko trūksta vaikams“

Sekso reikalų eksperte vadinamai Mildai Bartašiūnaitei puikiai sekasi rasti bendrą kalbą su vaikais. Užvertusi erotikos vadovėlius, jauna moteris tampa visai kitokia nei eteryje. „Randu kalbą tiek su pačiais mažiausiais, tiek su ūgtelėjusiais. Matyt, ne veltui sako, kad vaikai jaučia, kas iš tiesų juos supranta, ir nuoširdžiai su tais žmonėmis bendrauja“, – nusijuokia pašnekovė.

Nors vaikystėje nepatyrė mamos meilės (Milda pasakoja, kad mama jos nemylėjo, psichologiškai prieš ją smurtavo, – aut. past.), ji pati su vaikais puikiai sutaria ir skiria jiems nemažai laisvalaikio. „Puikiai žinau, ko trūksta vaikams, todėl stengiuosi suteikti tai, ko pati vaikystėje negavau – tikro ir nuoširdaus dėmesio“, – nuomone dalijasi M. Bartašiūnaitė.
Šiemet sostinės Vingio parke ji netgi įkūrė vaikų stovyklėlę, kurioje leidžia laiką su mažyliais, kelioms valandoms paliktais tėvelių.

Aistis Mickevičius
Aistis Mickevičius

Aistis Mickevičius
„Nuo vaikystės buvau jautrus kvapams“

Aktorius, radijo ir televizijos laidų vedėjas A. Mickevičius daugiau nei prieš metus viešai prasitarė, kad domisi kvepalais. Metai prabėgo, dabar Aistis yra pristatomas kaip kvepalų kūrėjas.

„Nuo vaikystės buvau jautrus kvapams. Visur ir visada atkreipdavau dėmesį į aromatus. Man buvo svarbu, kuo kvepia aplinka. Ilgainiui paaugau ir pats ėmiau kvepintis. Visada patiko išskirtiniai, įdomūs, keisti kvepalai. Gal tada ir pradėjau atsargiai svajoti, kad vieną dieną norėčiau pats juos kurti? Didelį įspūdį padarė knyga „Kvepalai“ ir pagal ją pastatytas filmas. Paskui jau kažkaip savaime viskas išaugo į štai tokį įdomų hobį“, – pasakoja aktorius.

Ar daug laiko reikalauja šis pomėgis? „Procesas niekada nesibaigia, nuolat galvoju apie kvapus, uodžiu juos, derinu, išbandau įvairias kombinacijas, einu pirkti sudedamųjų dalių, eksperimentuoju, testuoju, galų gale net sapnuoju... Aš tiesiog gyvenu kvapais ir labai džiaugiuosi, kad jų tiek daug atsirado mano gyvenime“, – priduria Aistis.

Justinas Milušauskas
Justinas Milušauskas

Justinas Milušauskas
„Lėktuvas – tarsi laiko mašina“

Žinomo laidų prodiuserio J. Milušausko aistra lėktuvams – vieša paslaptis. Vyras turi nuosavą sparnuotą žirgą, kuriuo reikalui esant skrenda į kitas šalis. Televizijos senbuvis projektus kuria ir kaimyninėje Latvijoje, todėl bene dažniausias jo maršrutas yra į kaimyninę šalį. Kartais skraido ir toliau. Kalbama, jog Egipte nekilnojamo turto turintis vyras dažnai skrenda į šią Afrikos valstybę.

„Sakoma, kad laiko mašina dar neišrasta. Bet tai yra netiesa, nes lėktuvas – šiandieninė laiko mašina“, – žiniasklaidai yra sakęs Lietuvos ir užsienio padanges išraižęs prodiuseris.
Beje, kartą J. Milušauskas pagelbėjo savo paties kuriamam šokių projektui „Šok su manimi“. Kai Ona Kolobovaitė iš vieno Lietuvos galo į sostinę turėjo atkakti per 30 minučių, jis mielai sutiko tapti asmeniniu operos solistės pilotu ir laiku atskraidinti šou dalyvę į tiesioginį eterį.

Užsienio garsenybės
Bradas Pittas
Barzda dėl vaikų

Gana neįprastu pomėgiu garsėja Holivudo aktorius Bradas Pittas. Vyras mėgsta auginti barzdą, ji ypač žavi mylimosios Angelinos Jolie vaikus. Mažiesiems labai patinka pešioti ir kedenti tėvelio barzdelę. Todėl, pasitaikius progai, Bradas augina ilgesnę barzdą. Kuo ji vešlesnė, tuo laimingesni vaikai. Beje, tai ne vienintelė kino žvaigždės laisvalaikio aistra. Aktorius jau daug metų neabejingas architektūrai.

Johnny Deppas
Aistra papuošalams

Moterų numylėtinis aktorius J. Deppas pramogų pasaulyje garsėja kaip tikras dabita. Bene labiausiai vyrui patinka reguliariai keisti aksesuarus. Jo spintoje apstu įvairių pakabučių, grandinėlių, žiedų – J. Deppas kolekcionuoja papuošalus. Kadaise aktorius yra pasakęs, kad papuošalai yra tarsi papildomos jo kūno dalys.

Jennifer Aniston
Patinka išklausyti kitų bėdas

Nors apie save aktorė J. Aniston nelinkusi atvirauti, labai mėgsta smalsauti, kaip klostosi kitų privatus gyvenimas. Tai – savotiškas jos hobis. Jennifer yra įsitikinusi, kad yra puiki patarėja meilės klausimais. „Jei nebūčiau pasukusi į aktorystę, greičiausiai būčiau tapusi puikia psichoterapeute. Manau, turiu gebėjimą suprasti žmonių santykius ir aiškiai matyti, kaip viskas yra iš tiesų“, – užsienio žiniasklaidai yra sakiusi simpatiškoji aktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius