Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lankstusis Kiros Hadgu įveikia ir užrakintus vartus

Daugiau nei trejus metus Lietuvoje gyvenantis lanksčiausiu planetos žmogumi tituluojamas etiopas Kiros Hadgu baigia įsitvirtinti Lietuvoje. Čia šią savaitę 23 gimtadienį švęsiantis vaikinas patiria ryškiausias savo šlovės akimirkas – dalyvauja projekte „2 minutės šlovės“. Tačiau Lietuvą savo namais vadinantis Kiros neslepia, kad šioje šalyje yra keli dalykai, kurie verčia jaustis nejaukiai.
Lanksčiausias pasaulio žmogus Kiros Hadgu
Lanksčiausias pasaulio žmogus Kiros Hadgu / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Lietuvoje sulaikė meilė

Etiopijos cirko artistas teigia esantis vienas iš septynių žmonių visame pasaulyje, galinčių atlikti sudėtingiausius triukus su savo kūnu. Vaikinas nuolat keliauja po pasaulį ir rengia pasirodymus.

Būdamas 19 metų Kiros kaip turistas atvyko į Lietuvą ir nusprendė čia likti visam laikui. Vaikinas sparčiai mokėsi lietuvių kalbos, jam tai puikiai sekasi.

„Noriu mokytis užsienio kalbų, mokėti apie dešimt. Šiuo metu susikalbu angliškai, lietuviškai, šiek tiek rusiškai ir itališkai. Moku ir tris etiopų kalbas iš 74-ių“, – patikino jis.

Kiros pripažįsta, kad lietuvių kalba – labai sudėtinga, tačiau daugiau nei per trejus metus, praleistus Lietuvoje, vaikinas sugebėjo ją išmokti. K.Hadgu kalba lietuviškai, moka skaityti ir rašyti, tačiau kartais dar išgirsta nežinomų lietuviškų žodžių.

Cirko artistas nelankė jokių kalbos kursų, viską išmoko pats, daugiausia vartydamas anglų ir lietuvių kalbos žodyną bei bendraudamas su draugais lietuviais. „Gyvai bendraudamas išmokau daugiausia, tai geriausia treniruotė“, – tikino pašnekovas.

Ilgiau užsibūti Lietuvoje vaikiną privertė meilė. Jis buvo vedęs lietuvaitę, tačiau ši santuoka netruko ilgai. Jau penkis mėnesius vienišaujantis K.Hadgu, nenorėdamas kaip nors pakenkti buvusiai žmonai ar jos artimiesiems, vengia bet kokių kalbų apie skyrybas ar buvusią sutuoktinę. Vaikinas išdavė tik tiek, kad su buvusia žmona vienas kitą labai mylėjo, tik tam tikros aplinkybės privertė pasiryžti skyryboms.

Asmeninio albumo nuotr./Kiros Hadgu
Asmeninio albumo nuotr./Kiros Hadgu

Dabar vaikinas teigia neieškantis meilės. „Man labai lengva Lietuvoje susirasti merginą. Bet aš tam dar nesu pasiruošęs“, – tvirtina pašnekovas.

Nori šokiruoti publiką

Lietuvoje vaikinas yra įkūręs kelis mėnesius gyvuojančią renginių organizavimo agentūrą. Kol kas toje firmoje dirba keli žmonės, todėl Kiros prisiima daug darbų ir atsakomybės: „Kasdien miegu tik 2–3 valandas. Ieškau kontaktų, tvarkau internetinį puslapį... Pripratau dirbti naktimis, tuomet niekas netrukdo“, – sako vaikinas.

Gyvendamas Lietuvoje Kiros ieškojo galimybių, kaip reklamuoti savo paslaugas, patekti į televiziją. Galiausiai vaikinas nusprendė į televiziją kreiptis pats, o po kiek laiko sulaukė siūlymo išbandyti sėkmę projekte „2 minutės šlovės“. K.Hadgu savo pasirodymu tiesiog apstulbino komisiją ir žiūrovus, vieniems sukeldamas susižavėjimą, o kitiems – ir neigiamų emocijų.

Daugeliui atrodo, kad darydamas įvairius triukus Kiros turi kęsti skausmą, tačiau cirko artistas tvirtina, kad taip nėra. Vis dėlto treniruodamasis ar ruošdamasis naujam triukui kartais pajunta ir ne pačius maloniausių dalykų. Tačiau visus nepatogumus Kiros kompensuoja per pasirodymą sulaukiama šokiruotos publikos reakcija.

„Noriu, kad mano pasirodymai stebintų žmones. Esu parengęs tokį pasirodymą, kurio metu pralįsiu pro plastikinę drabužių pakabą. Daugeliui atrodo, kad mano didelė galva ir gali įstrigti, bet tik dėl šukuosenos taip atrodo“, – kalba jis.

Praėjusių metų birželį Kiros siekė naujo pasaulio rekordo – keturis kartus per minutę pralindo pro teniso raketę. Šį triuką K.Hadgu atliko ir viešėdamas Belgijoje, jį netrukus ketina užregistruoti oficialiai.

Kiros nesibaimina, kad repeticijų ir pasirodymų metu patirti išnarinimai, patempimai gali neigiamai atsiliepti sveikatai senatvėje.

Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Lanksčiojo Kiros Hadgu pasirodymas
Martyno Siruso/adfoto.lt nuotr./Lanksčiojo Kiros Hadgu pasirodymas
„Žinau, kad vienas žmogus iš Norvegijos daro triukus, o jam jau penkiasdešimt metų. Jis jaučiasi gerai. Esu matęs ir septyniasdešimtmetį iš Jamaikos, kuris daro panašius triukus“, – pavyzdžių pateikia Kiros.

Užrakinti vartai Kiros nesustabdo

Kiros tikina, jog tokį lankstumą pasiekti padeda sunkus darbas ir tik nedidelė dalis yra duota gamtos. „Apie 70 procentų sėkmės lemia treniruotės. Kasdien tenka mankštintis mažiausiai valandą“, – pasakojo Kiros.

Vaikinas teigia, kad šiais triukais užsiimantiems žmonėms nebūtina specialiai maitintis ar badauti.
Kiros tikina pažįstąs daug stambesnį už save prancūzą, kuris lengviausiai atlieka panašius triukus ir net pralenda pro teniso raketę kaip Kiros.

„Aš nesu akrobatas, nedarau daug pratimų, dėl to man nebūtina ilgai būti nevalgius, aš pratimus atlieku stovėdamas vietoje“, – sako jis. Prieš pasirodymus K.Hadgu nevalgo mažiausiai valandą.

„Svarbiausia – sužinoti savo galimybes. Aš turiu labai gerą numerį ir, jei pateksiu į finalą, būtinai jame parodysiu tą neįmanomą dalyką“, – tikino Etiopijos cirko artistas, nenorintis atskleisti šio triuko paslapties.

Kiros teigia, kad lankstumas gali praversti ir kasdieniame gyvenime. Vienas toks atsitikimas vaikinui nutiko viešint Prancūzijoje. Kartą su draugais po vakarėlio grįžęs namo jis rado užrakintus kiemo vartus, tačiau tai nesustabdė: nustebusių draugų akivaizdoje vaikinas pralindo pro siaurutes metalinės tvoros grotas.

„O draugai grįžo nakvoti į naktinį klubą...“ – juokdamasis situaciją prisimena Kiros.

Buvo pasitaikę ir kuriozinių situacijų – ruošdamasis pasirodymui Kiros kartą buvo įstrigęs lįsdamas pro teniso raketę, tuomet jis negalėjo pajudėti nei pirmyn, nei atgal, todėl raketę teko pjauti.

Būti cirko artistu – vaikystės svajonė

Etiopijoje Kiros šeima gyveno netoli cirko palapinės ir nuolat matydavo aplink zujančius akrobatus. K.Hadgu ėmė svajoti kada nors prisidėti prie cirko artistų, kurie jo mieste buvo labai gerbiami žmonės. Kartą dešimtmetį mokykloje žongliruojantį Kiros pastebėjo vienas cirko artistas ir pasiūlė  jėgas išmėginti cirke. Berniuko svajonė netrukus išsipildė – pateko į cirko trupę. Jis iškart kibo į darbą – po pamokų mažiausiai tris valandas užtrukdavo treniruotėse.

Asmeninio albumo nuotr./Kiros Hadgu su pagalbininke
Kiros Hadgu su pagalbininke
„Tėvai mane labai palaikė, nes žinojo, kad būti cirko artistu buvo mano svajonė. Jie bijojo tik dėl to, kad gali nukentėti mokslai“, – sakė K.Hadgu. Tačiau taip neatsitiko ir Kiros  tėvams sugebėjo įrodyti, kad pomėgius galima derinti su mokslu: baigęs vidurinę, kurioje pasirinko socialinių mokslų profilį, jis įstojo į kolegiją. Kolegijoje vaikinas nusprendė gilintis į turizmą.

„Mūsų giminėje nėra nė vieno žmogaus, užsiimančio tokia pačia veikla, kaip aš. Yra kunigas, architektas, gydytojas, bet giminėje niekada neturėjome artistų. Visi jaudinasi, kai mato mane per televiziją, palaiko, skambina tėvams“, – teigė vaikinas.

Kiros užaugo trijų vaikų šeimoje. Jo brolis – verslininkas, sesuo – žurnalistė. K.Hadgu mama, kaip ir įprasta Etiopijoje, yra namų šeimininke, o tėtis turi individualią įmonę, nuomojančią autobusus.

Visus Etiopijoje gyvenančius giminaičius Kiros ketina aplankyti ateinančią vasarą.

Lietuvoje – kaip namuose

„Į Etiopiją visam laikui grįžti nežadu. Aš nuolat keliausiu po pasaulį, bet nuolat gyventi noriu Lietuvoje. Turėjau pasiūlymą apsistoti Las Vegase, bet po kelių savaičių man ten viskas nusibodo, norėjau grįžti į Lietuvą, kur manęs laukė draugai. Ar Anglijoje, ar Prancūzijoje – ten jaučiuosi kaip užsienietis, o Lietuvoje – kaip namuose“, – tikino artistas.

Tačiau Lietuvoje yra du dalykai, kurie nepatinka Kiros, – blogas oras ir rasizmas.

„Kartą mane užkabino autobuse vidury dienos. Bet ką padarysi. Rasizmas yra ne tik Lietuvoje, jis yra visame pasaulyje“, – atsidūsta Kiros. Cirko artistas tikina, kad pastaruoju metu su priešiškai nusiteikusių lietuvių išpuoliais nesusiduria: stengiasi važinėti savo mašina arba taksi, vengia atokiose vietose vaikščioti vienas. Kaip teigia, Užupyje jo neišvystume.

K.Hadgu neseniai Lietuvoje patyrė avariją – nesuvaldė automobilio ant apledėjusio kelio. Vaikinas nepratęs prie žiemiškų vairavimo sąlygų, tik šiemet pradėjo mokytis, kaip valdyti slystantį automobilį.

„Jeigu Lietuvoje visą laiką būtų šilta, niekur iš čia nevažiuočiau, bet žiemą man čia neįdomu. Netrukus išvažiuosiu į Dubajų“, – kalba Kiros. Dubajuje jis ketina surengti pasirodymą, pailsėti ir atsigauti šilumoje.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius