Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Lietuvos balso“ repertuaras apstulbino Baibą: „Ar vaikams dainuoti apie masturbaciją tapo norma?“

Pirmą kartą Lietuvoje rengiamas ir prieš mėnesį startavęs televizijos projektas „Lietuvos balsas. Vaikai“ sulaukė išties nemažo susidomėjimo, tačiau išvengti nesklandumų nepavyko. Atlikėja ir vokalo mokytoja Baiba Skurstenė-Serdiukė pasipiktino išgirdusi, kokius kūrinius atlieka būsimos muzikos žvaigždės – kodėl vaikų lūpose atsidūrė nešvankią potekstę turinčios dainos?
Šou „Lietuvos balsas. Vaikai“ teisėjai ir Baiba Skurstene-Serdiukė
Šou „Lietuvos balsas. Vaikai“ teisėjai ir Baiba Skurstene-Serdiukė / LNK ir Simonos Bekupės nuotr.

Pagal tarptautinį formatą kuriamas projektas „Lietuvos balsas. Vaikai“ LNK eteryje pasirodė sausio 6-ą dieną, o talentingų šalies vaikų pasirodymai kiekvieną savaitgalį sulaukia vis daugiau dėmesio.

Šou prie televizoriaus ekranų nepraleido ir Baiba Skurstenė-Serdiukė, kurios viena iš mokinių taip pat bandė sėkmę projekte. Tiesa, susižavėjimą mažųjų atlikėjų vokalais ir rengiamais išskirtiniais pasirodymais netrukus nutraukė nuostaba bei pasipiktinimas.

„Netikėtai išgirdau, kaip mergaitė aklosiose perklausose dainuoja Bruno Marso kūrinį „Lazy Song“ – buvau šokiruota, juk tai daina apie masturbaciją, kūrinyje nebuvo pakeistas nė vienas žodis. Gal dabar vaikams apie tai dainuoti tapo norma?“ – 15min klausė B.Skurstene-Serdiukė.

Mergaitės atliekamoje dainoje iš tiesų skamba žodžiai: „Throw my hand in my pants. Nobody's gon' tell me I can't, no (lietuviškai: Įsikišiu ranką sau į kelnes. Darysiu ką norėsiu, niekas man to neuždraus).“

Tiesa, atlikėja liko nustebinta ne vieną kartą – lygiai po savaitės į „Lietuvos balso“ sceną žengusios mergaitės trikovoje sudainavo „Spice Girls“ dainą „Wannabe“. Pasak Baibos, tai nėra nepilnametėms mergaitėms skirta daina – kūrinio žodžiuose užšifruota daug seksualinio ir vaikams dainuoti netinkamo turinio.

„Ar jūs rimtai? Mergaitės, kurioms 10 metų, dainuoja „I wanna Zig-a-zig-ahh“? Kur žiūri laidos kūrėjai? Aš tikrai už tai, kad vaikai dainuotų šiuolaikiškas dainas. Bet jei kūrinyje yra slidžių vietų, tai jas galima pakeisti – taip darome visame pasaulyje“, – stebėjosi B.Skurstene-Serdiukė.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Baiba Skurstenė
Luko Balandžio / 15min nuotr./Baiba Skurstenė

Ji pacitavo straipsnį, kuriame grupės narė Mel B paaiškino žodžių junginio „I wanna Zig-a-zig-ahh“ reikšmę. Cituojamame straipsnyje grupės „Spice Girls“ narė teigia, kad „Zig-a-zig-ahh“ yra: „Šūdo ir cigarų trumpinys.“

„Netgi gerai mokant anglų kalbą, nėra lengva pastebėti tas reikšmes. Ne tik žodžiai turi tam tikras prasmes, bet ir jų junginiai. Aš jau seniai dirbu mokykloje ir dėl kiekvienos dainos nuolatos tariuosi su anglų kalbos specialistais, jie man paaiškina, ką kiekvienas neaiškios prasmės žodis reiškia. Mes tuos žodžius tada tiesiog keičiame“, – 15min pasakojo Baiba.

B.Skurstene-Serdiukė prisimena, kad jos mokinei dalyvaujant pirmuosiuose projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ etapuose, jai pačiai teko keisti tam tikrą seksualinę potekstę turinčio kūrinio žodžius. Tai ji darė savo noru, tokio prašymo iš projekto rengėjų nebuvo.

„Prodiuseriai turi suprasti, kad laidoje yra tam tikras amžiaus cenzas, vaikai nėra suaugę ir dainuoti viską, ką parašė suaugusieji, negali. Kai vyksta tokie dalykai, menksta projekto prestižas“, – teigė Baiba.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Jaunius
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Gediminas Jaunius

Projekto „Lietuvos balsas. Vaikai“ vyriausiasis prodiuseris Gediminas Jaunius atmeta dainininkės kritiką ir sako, kad rengėjai atsakingai žiūri į vaikų atliekamų dainų tekstus. Jo teigimu, dėl netinkamo teksto atsisakė ne vieno vaikų mėgstamo hito.

Prodiuseris sako, kad dainų yra daug – projekto kūrybinė grupė peržiūri kūrinius, ir priduria, kad kiekvienas dainų tekstus gali interpretuoti skirtingai, tad visų interpretacijų nepatikrinsi.

„Įvertinus atliekamų dainų skaičių, antrinės atskirų individų interpretuojamos tekstų potekstės ne visada patekdavo į atrankos akiratį. Projekto taisyklės numato, kad parinktos dainos neturėtų seksualumą pabrėžiančio turinio ir būtų be keiksmažodžių, dainos turi būti pozityvios“, – 15min teigė G.Jaunius.

Projekto prodiuseris, kalbėdamas apie „Spice Girs“ dainą „Wannabe“, pateikia ir kitokį dainos žodžių junginio „I wanna Zig-a-zig-ahh“ reikšmę – esą tai mėgavimasis savimi, dainavimas apie beprasmius dalykus pasidažius storu makiažo sluoksniu ir batais su platformomis. Ir priduria – šis kūrinys ne kartą skambėjo kitų šalių „The Voice.Kids“ šou metu.

Asmeninio albumo nuotr./Donatas Montvydas, Monika Marija, Mantas Jankavičius
Asmeninio albumo nuotr./Donatas Montvydas, Monika Marija, Mantas Jankavičius

G.Jaunius pasakoja, kad dainas pirmajame etape – aklosiose perklausose – iš pateikto sąrašo pasirenka pats dalyvis, trikovose dainą paskiria mokytojas, finale – mokytojas tariasi su dalyviu. Šiais metais „Lietuvos balsas. Vaikai“ mokytojais tapo Donatas Montvydas, Monika Marija Paulauskaitė ir Mantas Jankavičius.

Anot prodiuserių, visuose etapuose dainų parinkimas vyksta glaudžiai bendradarbiaujant su prodiuserine komanda, repertuaras derinamas su laidos „The Voice“ formato savininkais, taip pat vokalo mokytoja Rosita Čivilyte.

Projekto prodiuseris tikina, kad didelis dėmesys skiriamas ir nepilnamečiui dalyviui aprangai. „Lietuvos balso. Vaikai“ taisyklės numato, kad vaikai scenoje negali dėvėti provokuojančios ar seksualumą skatinančios aprangos. Laidos filmavimuose darbuojasi ir psichologai, užtikrinantys reikiamą atmosferą jų metu.

VIDEO: Spice Girls - Wannabe
VIDEO: Bruno Mars - The Lazy Song [OFFICIAL VIDEO]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius