-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Lietuvos daina“ tapo Marijono Mikutavičiaus „Trys milijonai“ (atnaujinta 23.59 val., nuotraukos)

Penktadienio vakarą LNK eteryje įvyko „Lietuvos dainos“ finalas. Televizijos žiūrovai ir komisija rinko, kuris kūrinys gali būti laikomas labiausiai tinkančiu reprezentuoti Lietuvą. Paaiškėjo, kad tokia daina – Marijono Mikutavičiaus „Trys milijonai“, kurią atliko Deivis, Merūnas ir Ramūnas Difartas.
Koncerto akimirka
Koncerto akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Tris milijonus“ 2000–aisiais metais sukūrė Marijonas Mikutavičius, Andrius Kauklys, Marius Narbutis ir Darius Vaičiulis. Tai – kūrinys, tapęs Lietuvos sporto pergalių simboliu ir iki šiol lydi visus svarbiausius sportinius įvykius.

Pirmosios vietos laimėtojams atiteko pagrindinis laidos „Lietuvos daina“ prizas – 30 tūkstančių litų.

Antrojoje vietoje liko „Laužo šviesa“, kurią sudainavo Ilja Aksionovas ir Iljos mokytojos Vitos Pimpienės mokinys, 9 metų dainininkas iš Visagino – Ernestas Brazovskis.

Trečiąją vietą užėmė lyriškoji „Nida“ , atlikta „Studenčių“ ir Pauliaus.  Komisijos ir žiūrovų nuomonės išsiskyrė. Žiūrovai daugiausia atidavė „Žemėj Lietuvos“, kurią dainavo roko grupė „Thundertale“.

Merūnas: „Pergalės tikėjomės“

Vienas iš projekto nugalėtojų – Merūnas sakė, kad pergalės jų trio tikėjosi: „Žinoma tikėjom, nes kitaip ir negalėjo būti. Dar galvojom, kad gali A.Mamontovo „Laužo šviesa“ laimėti, bet mūsų kūrinys linksmesnis, pilnas optimizmo. O žmonėm dabar reikia vilties, tad tikimės, kad mes bent lašelį jos atnešėm. Šita daina vienija žmones.“

Paklaustas apie pergalės šventimą, Merūnas patikino, kad šventėje dalyvaus ir Marijonas, kuris kartu su muzikos autoriais Andriumi Kaukliu, Mariumi Narbučiu ir Dariumi Vaičiuliu pasidalins laimėtąjį prizą. Tuo tarpu dainos atlikėjai R.Difartas, Deivis ir Merūnas galės mėgautis SPA paslaugomis.

Komisija, kurią šį vakarą atstovavo radijo laidų vedėja Skaiva Jasevičiūtė, žurnalistas Ramūnas Zilnys, maestro Vytauto Kernagio dukra Eglė Kernagytė, ŽAS narys Linas Zareckas – Choras, TV laidų vedėjas Jonas Radzevičius, viešųjų ryšių specialistas Artūras Baublys, aktorius Dalius Mertinas, muzikos prodiuserė Laima Lapkauskaitė, režisierius Alvydas Šlepikas ir renginių organizatorė Nijolė Ruzgienė, palaikė nugalėjusį kūrinį ir skyrė jam daugiausiai, net 95 balus. Skaiva Jasevičiūtė sakė, kad „Trys milijonai“ jau yra Lietuvos daina ir ši dainos pergalė tik patvirtino tai, ką tauta galvojo ir jautė pastaruosius metus.

Tuo tarpu žvelgiant vien į žiūrovų balsavimą buvo tikėtina, kad nugalės roko grupė „Thundertale“, atlikusi dainą „Žemėj Lietuvos“. Grupės vokalistas ir gitaristas Jonas sakė, kad jiems pats buvimas šiame projekte jau yra didelė pergalė, o tai, kad publika juos palaiko, yra net daugiau, nei buvo tikėtasi.

Antrojoje vietoje liko jaunasis talentas Ilja ir su juo dainavęs devynmetis Ernestas Brazovskis su daina „Laužo šviesa“. Jaunieji atlikėjai visos transliacijos metu nerimavo, ar kas nors už juos balsuoja ir ar jiems užteks tų balsų laimėti.

Muzikinio projekto „Lietuvos daina“ finale taip pat dalyvavo „Rebelheart“ su daina „Ant kalno mūrai”, Ilja atliko dainą „Mamai“. Vaikus iš grupės „Džimba“ į sceną vedėsi Stano, apie laimingą dieną dainavo Eglė Jurgaitytė, „Akimirką šią” atliko Evelina Anusauskaitė ir Ruslanas Kirilkinas, o Vilija pasirodė kūriniu „Pokštas“. Trečiojoje vietoje liko „Studentės“ ir Paulius sudainavę dainą „Nida“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius