Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ragana Vilija Lobačiuvienė prisipažino sumušusi pirmą vyrą

Nuo pirmadienio iki trečiadienio „Lietuvos ryto“ televizijos eteryje žurnalistė Asta Dudurytė laidoje „Negaliu tylėti“ kviečia diskutuoti aktualiomis temomis. Antradienį laidoje bus kalbama apie smurtą šeimoje ir galimas jo priežastis.
Vilija Lobačiuvienė
Vilija Lobačiuvienė / „Scanpix“ nuotr.

Visai neseniai Lietuvą sukrėtė šiurpi tragedija. Kaišiadorių rajone, gindamas motiną ir seserį, septyniolikmetis Edgaras užmušė tėvą. Pokalbių laidos „Negaliu tylėti“ žurnalistams apsilankius miestelyje paaiškėjo, kad nei kaimynai, nei seniūnas neįtarė, jog penki vaikai ir jų mama jau daug metų kentė smurtą.

„Taip nutiko dėl to, kad mūsų visuomenėje smurtą patiriančios moterys laikomos ne aukomis, o kvailėmis, – įsitikinusi pokalbių laidos vedėja Asta Dudurytė. – Dėl to esu nepaprastai laiminga, kad mūsų studijoje apsilankiusios moterys apsisprendė savo istorijas pasakoti neslėpdamos veidų, nors iš pradžių ketino kalbėti tik už širmos.“

„Mano mažametis sūnus patyrė smegenų sutrenkimą“, – prasitarė vaikų namuose užaugusi gležnutė Inga, kurios vyras negailestingai talžė ne tik neva mylimą moterį, bet ir vos kelių mėnesių kūdikį.

Pasak kitos studijos viešnios Ernestinos, jos vyras pirmą kartą ranką pakėlė po dvylikos santuokos metų. O štai kaunietė gydytoja Lilija į studiją atvyko norėdama paneigti įsišaknijusią nuomonę, neva smurtaujama tik asocialiose šeimose. Jai pritarė ir dainininkė, estrados legendos bei Seimo narės Onos Valiukevičiūtės duktė Giedrė Balutytė.

„Aš buvau penktą mėnesį nėščia, kai mano šeimoje prasidėjo siaubingas psichologinis smurtas“, – tikino moteris, ne tik pati atsikračiusi smurtautojo, bet ir padedanti kitoms tokio pat likimo ištiktoms moterims.

Pas vyriausiąją Lietuvos raganą nuolat ateina vyrų prievartą patiriančių moterų, tačiau pati Vilija Lobačiuvienė pokalbių laidoje prisipažino, kad jos šeimoje nuo smurto nukentėjo... pirmasis vyras.

„Graužė graužė, kol išvedė mane iš kantrybės, tai ir užmoviau taburetę ant galvos. O po kelių dienų į mūsų namų duris pasibeldė teisėsaugos pareigūnai“, – pasakojo moteris.

Kuo baigėsi V.Lobačiuvienės akibrokštas? Kas dedasi vyro galvoje, kai jis pakelia ranką prieš moterį ir vaikus? Kodėl smurtautojų aukos nesulaukia pagalbos iš teisėsaugos pareigūnų? Ką daryti, kai atrodo, kad gyvenimas griūva ir išsigelbėjimo nebėra? Atsakymai į šiuos ir daugybę kitų klausimų antradienį 18.55 val. „Lietuvos ryto” televizijos pokalbių laidoje „Negaliu tylėti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius