Kauno Saulės gimnazijos vienuoliktokas Mikas žino, kam pravers „Lietuvos talentų“ nugalėtojo čekis – kulinarijos studijoms Italijoje. Virtuvė traukia nuo mažens – su kokia meile jis prisimena pirmuosius savo kulinarinius bandymus tepant paprasčiausius sumuštinius... Tėvai pripažino talentą, gėrisi, kaip maistas skaniai patiekiamas. Ir jau seniai nesuka galvos, kad po pamokų namo grįžęs Mikas neliktų alkanas – jis netgi pasirūpina visos šeimos pietumis. „Štai ir dabar ruošiu makaronus, – kalbėdamasis su „Žmonėmis“ telefonu kikena vaikinas. – Pakepinu česnakėlius ir svogūnėlius, tada dedu maltą jautieną, išverčiu skardinę pomidorų...“ Pasakoja tokiu energingu balsu, jog nejučia nuryji seilę. Gal reikėtų susieti dvi didžiausias stiprybes – scenos trauką ir aistrą kulinarijai, tarkim, pasekti kultinio britų virėjo Jamie Oliverio pavyzdžiu? Mikas užsikvatoja ir prisipažįsta, jog apie tai galima būtų svajoti.
Interviu su Miku Stankevičiumi – šios savaitės „Žmonėse“