Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lina Rastokaitė: „Kažkada man buvo siūloma tapti atlikėja Geltona“

„Manau, kad šį kartą nereikėtų paleisti savo šanso”, – taip trumpai ir užtikrintai sako Lina Rastokaitė, su scenos grandu Egidijumi Sipavičiumi užkopusi į didįjį LNK „Žvaigždžių duetų” superfinalą. Ir nors pora dega noru nugalėti, vis tiktai savo šansu Lina įvardina ne pergalę, o patį dainavimą.
Lina Rastokaitė ir Egidijus Sipavičius
Lina Rastokaitė ir Egidijus Sipavičius / Gretos Skaraitienės / BNS nuotr.

Linos vedamų renginių užsakovai aktorei vis dažniau siūlo padainuoti, o ji mielai sutinka. Negana to kartais jai tenka dainuoti muzikiniuose spektakliuose. Tačiau net ir tuo Lina neapsiriboja. „Jei man kas siūlytų dažniau dainuoti, aš mielai apsiimčiau. Norėčiau gilinti savo žinias, dažniau pasirodyti didžiojoje scenoje, tačiau kol kas neturiu nei vadybininkų, nei prodiuserių, kurie tokią galimybę man suteiktų”, – atvirauja Lina.

Pasirodo, aktorę muzika lydi nuo vaikystės. Dar būdama maža ji visu garsu klausydavo per televiziją atliekamas dainas, o tėvams kone per jėgą tekdavo patraukti dukrą nuo žydrojo ekrano. O stojamųjų egzaminų į režisūrą metu, kuomet teko dainuoti, mergina, kitų stojančiųjų paskatinta, nuėjo tiesiai pas dekaną ir pareiškė, norinti stotį į džiazinį dainavimą.

„Padainavau, nepaisant to, kad net ne dekanui reikėjo dainuoti. Dekanas paklausė, pažiūrėjo, pakraipė galvą. Sako: „Tuoj kolegai paskambinsiu”. Paskambino Vytautui Grubliauskui – Kongui, o jis tuomet buvo džiazo katedros vedėjas, kuris manęs nebuvo nei matęs, nei girdėjęs. Paprašė palaukti, kol Kongas ateis, bet aš kažkodėl nebelaukiau ir išėjau. Gal pasitikėjimo trūko”, – prisimena Lina.

Nepaisant to, noras dainuoti niekur nedingo. Pagaliau, teko ne kartą dainuoti ir su pačiu Vytautu Grubliausku – Kongu. Taip pat Lina buvo pakviesta įrašyti dainą su tuomet garsia grupe „Exem”. „Eksemai“ pakvietė mane, staigiai studijoje įrašėm dainą ir aš ją net pamiršau. Po to klausau radijo, girdžiu – groja. Ir dažnai groja. Pasirodo, ta daina buvo topų topas”.

Beje, nežinia, kaip būtų susiklostęs atlikėjos Geltonos gyvenimas, jei ja būtų tapusi Lina Rastokaitė. Būtent tokio pasiūlymo ji sulaukė iš prodiuserių. Tuomet nudžiugusi ji greitai ėmėsi darbo, tačiau po kurio laiko suprato, jog toks muzikos stilius – ne prie širdies.

Apie Linos sugebėjimą dainuoti „Žvaigždžių duetų” užkulisiuose sklando ištisos legendos. Dalyviai tarsi susitarę kalba apie tai, jog ji verta būti scenoje ir privalo tęsti savo muzikinę karjerą net projektui pasibaigus. „Šis šou man davė labai daug. Dabar aš įsitikinusi, jog muzikos nustumti dar kartą į šalį tiesiog negaliu”, – užtikrintai kalba Lina.

Be abejo, pergalė „Žvaigždžių duetuose” palengvintų kelią į šlovę, o ar ji Linai su Egidijumi nusišypsos, sužinosime šeštadienį, didžiajame “Žvaigždžių duetų” superfinale 19 val. tiesiogiai per LNK.

DĖMESIO!

Žmonės.lt portalas prieš finalą kviečia skaitytojus pažvelgti į visas dalyvavusias poras, kurių buvo net 11, ir išrinkti savo mėgstamiausią, pačią šauniausią ir gražiausią porą. Daugiausia simpatijų sulaukusiai porai dovanos harmoningą poilsį Visuomenės harmonizavimo parke, prabangiame viešbutyje „Simboly“, su SPA procedūromis bei gurmaniškais patiekalais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius