-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kodėl Londono lietuvė įsispraudė į musulmonišką hidžabą?

Lietuvoje musulmoniškais rūbais dėvinčios moterys – retenybė. Priešingai, negu Londone, kuriame knibžda viso pasaulio tautos ir kultūros. Viena tokių hidžabą vilkinčių, Alachą išpažįstančių Londono moterų – Daiva Keršytė iš Lietuvos. Apie ją antradienio vakarą pasakos socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“ per LRT televiziją.
Londono lietuvė buvo priversta įsisprausti į musulmonišką hidžabą
Londono lietuvė buvo priversta įsisprausti į musulmonišką hidžabą / LRT nuotr.

Daiva Lietuvą paliko prieš keturiolika metų. Šiandien moteris sako: „Norint pakeisti gyvenimą, reikia pasiekti dugną, į jį atsitrenkti ir pradėti kilti aukštyn.“ Būdama dar moksleivė Daiva naktimis dirbo naktiniuose klubuose „Go-go“ šokėja. Naktinio gyvenimo kvaitulys, linksmybės, alkoholis, vyrų dėmesys... Moteris prisimena, jog kartą vos netapo seksualinio maniako auka. Daiva pasakoja, jos Lietuvoje ją nuolat lydėjo aplinkinių priekaištai dėl aprangos, elgesio ir neva striptizo šokėjos karjeros. Tad moteris nedvejodama pasinaudojo atsiradusia galimybe išvykti iš Lietuvos.

Netrukus Londone pasimetusi lietuvaitė susipažino su tame mieste gimusiu ir augusiu pakistaniečių sūnumi. Būsimas Daivos vyras žadėjo, jog, perėjusi į islamą, ji sustiprės dvasiškai, o merginai to ir tereikėjo. Praėjus penkiems mėnesiams Daiva ištarė „šachada“ ir tapo musulmone. Šiandien moteris viena augina du vaikus, nes greitai įsiplieskusi meilė užgeso. Visgi netikėtai rytų religijoje atrasta sielos ramybė niekur nedingo ir moteris iki šiol dėvi hidžabą, meldžiasi penkis kartus per dieną bei valgo halal maistą – tai, ką leidžia islamo religija.

Antrasis laidos „Emigrantai“ reportažas – iš Vokietijos, Hamburgo. 27-erių Kazimieras Lietuvoje savo verslą kūrė begales kartų: prekiavo mašinomis, baldais, rūbais, bandė užsiimti ūkininkyste, augino sliekus... Praėjus septyneriems nesėkmingiems bandymų metams vyrukas pasinaudojo emigracijos pasiūlymu ir išvyko į Vokietiją. Ten reikėjo užsiimti vadyba ir surasti atvykusiems nekvalifikuotiems emigrantams darbininkams gyvenamąjį būstą. Pasirodo, viskas nebuvo taip paprasta, kaip atrodė iš pirmo žvilgsnio – vokiečiai nenori nuomoti savo butų juodadarbiams emigrantams. Kazimierui teko įdėti nemažai laiko ir pastangų, siekiant užsibrėžtų tikslų. Per pusantrų metų vyras įdarbino ne vieną dešimtį tautiečių, ne vienam padeda ne tik finansiškai, bet ir moraliai. Kartą jaunajam vadovui teko iš savo kišenės sumokėti daugiau nei 15 tūkstančių eurų, kai vienos įstaigos valdžia nusprendė neatsilyginti už atliktą darbą.

„Emigrantai“ – apie gyvenimo klystkelius ir sąžiningą darbą svetur, antradienį 18:50 per LRT televiziją. Reportažus rengė Orijus Gasanovas ir Akvilė Kavaliauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius