Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

LTV eteryje – 400-oji „Klausimėlio“ laida

Laida „Klausimėlis“, priverčianti nusišypsoti, o kartais ir pasukti galvą, šią savaitę švęs solidų jubiliejų – LTV eteryje pasirodys 400-oji laida.
Juras Jankevičius
Juras Jankevičius / LRT nuotr.

Penktadienį, 18.45 val., jubiliejinėje laidoje Juras Jankevičius domėsis, ką lietuviai žino apie knygas.

„Klausimėlyje“ niekada netrūksta originalių versijų – tik šioje laidoje galite sužinoti, kad Širakas yra   prietaisas arkliui pakasyti, kad Molotovas buvo barmenas ir išrado Molotovo kokteilį, Žalgirio mūšyje kinai laimėjo prieš lietuvius, Antarktida yra Anglijos karalienė, medus – bičių išmatos, talibai – bandelės su mėsa, o barokas – kiaulių veislė.

Vis dėlto „Klausimėlio“ konsultantai, garsūs mokslininkai ir visuomenės veikėjai, pasiklydusias praeivių mintis sudėlios į vietas, ir jūs būtinai sužinosite ką nors nauja.

Juras pasakoja, kad Lietuvos žmonės nebijo televizijos kameros ir drąsiai bando atsakyti į klausimus. „Ar tiesa, kad už atsakymus mokate pinigus?“– dažnai teiraujasi žiūrovai. Tokių klausimėlių sulaukiam kasdien. Atsakymas vienas: nemokame. Ir nemokėjome, ir nemokėsime. Nei vokeliuose, nei iš kišenės, nei kaip nors kitaip. Nors kartais pagalvoji ir imi suprasti tą, kuris kažką originalaus pasakė, o dabar draugams teisinasi: užsidirbti norėjau. „Tačiau prieš taip sakant, verta susimąstyti: negi esi vertas tik tų įsivaizduojamų dešimties ar dvidešimties litų?“, – svarsto Juras Jankevičius.

Balandžio 28 d. laida „Klausimėlis“ atšventė 10-ies metų jubiliejų ir yra viena ilgiausiai šalies eteryje gyvuojanti laida.

Laidos idėja kilo dar 1992 m., kada laidoje „Laisvės alėja“ atsirado rubrika „Klausimėlis“.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius