Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcija“ penktą kartą skelbia naujų talentų konkursą „Injekcija“

Šiemet pirmą kartą du kartus per metus – pavasarį ir rudenį – rengiamas festivalis „Mados infekcija“ jau ieško jaunųjų talentų kitų metų pavasario mados fiestai. Šiemet jau penktą kartą festivalis skelbia konkursą „Injekcija“, skirtą naujiems talentingiems dizaineriams atrasti. Konkurso nugalėtojai iš Lietuvos ir užsienio šalių varžysis dėl pagrindinio prizo – kvietimo savo kūrybą pristatyti 2012 metų pavasarį vyksiančios „Mados infekcijos“ metu.
Renginio akimirka
Renginio akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Injekcija“ – 2008 metais pradėtas rengti naujų mados pasaulio talentų paieškos konkursas. Jo laimėtojams suteikiamas šansas pirmą kartą savo kūrybą viešai parodyti ant „Mados infekcijos“ podiumo – tokiomis pačiomis sąlygomis, kokiomis savo kolekcijas ant jo pristato jau pripažinti Lietuvos ir užsienio dizaineriai. „Injekcijos“ nugalėtojų „debiuto“ išlaidas festivalyje apmoka „Mados infekcijos“ organizatoriai.

Savo kolekcijos idėjas ir eskizus konkurso dalyviai turi pateikti iki spalio 21 dienos. Jų paraiškas ir idėjas vertins festivalio suburta profesionalų komisija. Ji ir paskelbs konkurso „Injekcija“ finalistus, kurie po penkis įgyvendintus savo kolekcijos modelius turės pristatyti gruodžio 12 dieną vyksiančiame „Injekcijos“ finale. Po jo komisija išrinks nugalėtojus, kuriems atsivers tiesus kelias į 2012 metų pavasarį vyksiančią „Mados infekciją“.

„Šiemet, kaip ir pernai, konkurse „Injekcija“ kviečiame aktyviai dalyvauti ne tik Lietuvos, bet ir užsienio jaunuosius dizainerius. Pernai pirmą kartą jauniesiems užsienio talentams suteikta galimybė dalyvauti pasiteisino: net pusė „Injekcijos“ finalistų buvo iš užsienio šalių, o dvi nugalėtojos – vokietės Astrid Grosser ir Gerti Heinrich bei estė Kristel Kuslapuu – pristatė savo kolekcijas pavasarį vykusioje „Mados infekcijoje“, – sako festivalio „Mados infekcija“ kūrybos vadovė Sandra Straukaitė.

Konkursas „Injekcija“ per ketverius gyvavimo metus yra sulaukęs daugiau kaip 120 jaunųjų dizainerių paraiškų, atrinkęs beveik 40 finalistų ir atradęs dabar jau žinomus dizainerius – Dianą Paukštytę, Olgą Prytkovą ir Iną Polotniak, Jurgą Sutkutę, Eglę Žiemytę, Dainių Bendiką ir Beną Stakauską, Dovilę Kaušakytę ir Eglę Mazecaitę, Dianą Kuzmickaitę ir Aušrą Urbanavičiūtę, Vidminą Stasiulytę, Mildą Čergelytę, Mariją Popadničenko.

Konkurso „Injekcja“ taisykles rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius