Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ atidaryme – nuo retrospektyvos iki nuplėštos rankos (nuotraukos)

Jubiliejų švenčianti dešimtoji „Mados infekcija“ ketvirtadienio vakarą pradėjo naujų mados tendencijų šventę. Naujoje erdvėje – Nacionalinėje dailės galerijoje – festivalis šiais metais žiūrovams suteikė erdvės ir gaivaus oro pojūtį bei leido iš arti įvertinti Lietuvos ir užsienio dizainerių darbus.
Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas
Festivalis „Mados infekcija“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Festivalį pradėjo dešimties Lietuvos dizainerių, kurie savo darbus pristatė per praėjusius „Mados infekcijos“ metus, retrospektyvinė kolekcija. Greitai pro žiūrovus praėję modeliai priminė, kad lietuviškoje mados istorijoje buvo pelių ausyčių, kuprinių-televizorių, kūrinių iš odos gabalėlių, šilko, lino, netradicinių liaudies motyvų...

Pirmoji savo naują kolekciją pristatė dizainerė Agnė Kuzmickaitė. Jos modeliai tarsi papasakojo nelaimingą meilės istoriją. Rausvų plaukų perukais pasipuošusios manekenės pademonstravo originalios technikos iškilius švarkus, ant palaidinių ar suknelių krūtinės buvo arba meilę reiškiančios širdelės, arba vidinį jaudulį simbolizuojantys drugeliai, arba... jausmus apkartinanti musmirė. Įspūdingai atrodė menininkės sukurti ryškių neoninių spalvų sijonai, primenantys tampomo popieriaus girliandas. O viena šviesiai vilkinti nuotaka nešėsi nuplėštą vyro ranką...

Dizainerės kūriniai privertė publiką atsidėkoti plojimais, o pasirodžius visiems modeliams

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./Agnės Kuzmickaitės kolekcijos pristatymas

mylimąją pasveikino grupės „Happyendless“ lyderis Saulius Prūsaitis.

Dar visai neseniai „Mados injekcijoje“ debiutavusi Vidmina Stasiulytė savo pirmojoje kolekcijoje pristatė pastelinių spalvų drabužius, sukurtus iš karpinių, lekalų, įvairių atraižų. Dizainerė naudojo įvairius audinius, o pakabas pateikė kaip drabužio dalį.

Pirmoji vakaro užsienio viešnia iš kaimynės Latvijos Liga Banga pristatė savo kolekciją „Deform“, kurioje kiekvienas modelis turėjo savo dvynį – manekeno dalį, aprengtą panašiu drabužiu. Žiūrovai galėjo stebėtis marškiniais su dviem ar trimis apykaklėmis, pro kurių vieną švietė manekenės petys, ar švarkais be rankovių ir su užsiūtomis skylėmis.

Paltų kūrėja Eglė Žiemytė tradiciškai pristatė savo naujus sprendimus žemiškoms moterims, kurios nenori vilkėti drabužių su manekenais ar galvą slėpti po celofano plėvele. Šįkart menininkė pasirinko kitą spalvų paletę, kurioje švietė samaninė, žalsva ir ruda spalvos. E.Žiemytė moterims pademonstravo naujų kirpimų, įliemenuotų ar platėjančiomis rankovėmis paltų, puoštų didelėmis sagomis, gobtuvais, ilgais šalikais. Ji sėkmingai derino kampuotos ir apvalias formas. Visų manekenių ilgi plaukai buvo supinti į kasą ir pridėjo žavesio.

Pirmą kartą vienas savo kolekciją susirinkusiems pademonstravo Egidijus Sidaras. Vyrai ir moterys, demonstravę jo modelius, ant galvos mūvėjo polietileninį maišą, o plaukus slėpė po celofanine plėvele. Juodos, melsvos ir rusvos spalvų modelių išskirtinis akcentas – juostos fragmentas, kuris drabužiuose jungia viršutinę ir apatinę dalis, tarsi išlenda vienoje vietoje, o dingsta kitoje. Vyrams E.Sidaras siūlė puoštis languotais, dryžuotais ir žaismingai taškuotais kostiumais, o moterims nebijoti petukų-dygliukų. Finalinis moteriškas modelis privertė publiką ploti – moteris mūvėjo šampano spalvos kelnes ir vilkėjo vyrišką smokingą primenantį apdarą, pabrėžiantį seksualumą.

Jurgita Januškevičiūtė-Žiugždienė, „Mados infekcijoje“ dalyvaujanti jau devintą kartą, panašiai kaip ir E.Žiemytė, pristatė modelius, kuriais moterys galėtų puoštis kasdien. Įvairūs violetinės ir žalios spalvų atspalviai dominavo visoje kolekcijoje. Žiūrovai išvydo aksominį švarkelį su raukiniais, daugybę siūlių, megztų apsiaustų ir megztinių, suknelę su sidabro akcentu, rauktų paltų su diržais ir ilgomis virvelėmis bei šilko tapybą primenančių drabužių.

Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Mados infekcija“ suviliojo visus, kurie neabejingi madai.
Irmanto Gelūno/15min.lt nuotr./„Mados infekcija“ suviliojo visus, kurie neabejingi madai.

Pirmąją festivalio dieną užbaigė duetas iš Danijos „Vilsbøl de Arce“, pristatęs originalią, augalinius motyvus primenančią kolekciją. Oda, kieta guma, o greta minkšti ir jaukūs audiniai dviem Danijos kūrėjoms pasirodė puikiai suderinama. Jos pristatė netradicinių korsetų, kuriuos manekenės demonstravo nuogomis kojomis, taip pat žemiškesnių kostiumėlių, švarkelių, primenančių augalų formas. Finalinė suknelė vėl iššaukė garsius plojimus – ji buvo pasiūta iš smulkiai supjaustytos odos.

Ko dar originalaus ir netikėto jubiliejiniame festivalyje sulauks mados gurmanai, paaiškės penktadienio ir šeštadienio vakarais besitęsiančioje „Mados infekcijoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius