Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ dalyvė: dizainerė Kristina Vikøren ir jos kolekcija „Birth“

Žaibišku greičiu artėjant kovo 21-23 dienomis vyksiančiai 16-ajai „Mados infekcijai“ portalas Žmonės.lt kviečia susipažinti su dizaineriais, kurie didžiausiame Lietuvos mados festivalyje pristatys savo kolekcijas.
Kristina Vikøren
Kristina Vikøren / Asmeninio albumo nuotr.

Viena iš dvidešimties „Mados infekcijoje“ pasirodysiančių dizainerių – Norvegijoje su šeima gyvenanti Kristina Vikøren kurianti moteriškus, vyriškus ir vaikiškus drabužius. Įvairaus amžiaus jos stiliaus gerbėjai dizainerės kolekcijose randa ir prêt-à-porter, ir kasdieniam nešiojimui skirtų drabužių.

K.Vikøren bendradarbiauja ir su kitais kūrėjais – auksakaliais, muzikantais, fotografais, dizaineriais, menininkais.

Menininkė dirba su garsiais prekių ženklais, konsultuoja juos gamybos klausimais bei aktyviai dirba su nuosavu prekės ženklu „Kristar Design“.

Kolekcija „Birth“

Šių metų „Mados infekcijoje“ lietuvė dizainerė Kristina Vikøren pristatys savo prekės ženklo „Kristar Design“ kolekciją, kurią pati apibūdina kaip laukinę, bet kartu labai rafinuotą. Dizainerės teigimu, naujoji jos kolekcija atiduoda pagarbą laukinei Norvegijos gamtai.

Kolekcijoje K. Vikøren analizuoja žmogaus gimimą pasaulyje, kuriame jis pasirodo ne mums jau įprasto matyti žmogaus, o mazgo pavidalu. Mazgas imituoja ir visko pradžios tašką mados industrijoje, nuo kurio kūrėja pradeda savo kolekciją, apsuptą susivijusių siūlų gumulėlių ir pasiklydusią tarp narpalynės įvairiausių idėjų.

„Kristar Design“ kolekcijos pristatymo metu galėsite stebėti, kad mazgas, visai kaip ir žmogus, auga, keičiasi, įgauna savitą charakterį ir pamažu atranda spalvas bei jų galią. Ne veltui kolekcija pradedama baltos spalvos natomis, tarsi pabrėžiant naujos pradžios, naujo gyvenimo švarų lapą, ir užbaigiama raudonos spalvos motyvais, kurie, pasak dizainerės, apsaugo žmogų nuo nužiūrėjimo. Kolekcijoje taip pat netrūksta pilkų ir kito atšiaurios gamtos kolorito, pabrėžiančio paprastus, švarius ir mezginiais bei ornamentais išraizgytus drabužių motyvus. Kaip sako pati dizainerė, ji yra „sport-punk kūrėja, kurianti eklektiką tarp praktiškumo ir avangardo, kaskart jį paskanindama elegancijos užuominomis“.

Asmeninio albumo nuotr./Kristinos Vikøren kolekcija
Asmeninio albumo nuotr./Kristinos Vikøren kolekcija

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius