Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Mados infekcijos“ virusas antrą dieną neužkrėtė žvaigždžių (nuotraukos)

Jau antrą vakarą Nacionalinę dailės galeriją lankė mados žinovai ir mylėtojai. Tiesa, Lietuvos žvaigždės, taip ryškiai čia pasirodžiusios atidarymo metu, antrąją dieną nepasirodė. Tad buvo justi šiek tiek nuobodulio.
 Festivalis  „Mados infekcija“, antroji diena
Festivalis „Mados infekcija“, antroji diena / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

 Festivalis  „Mados infekcija“ antrąjį programos vakarą pristatė dizainerių iš Lietuvos, Ispanijos ir Rusijos kolekcijas.

Ispanės Elenos Martin kolekcijoje buvo išryškintas moteriškumas, pabrėžiamos kūno linijos, naudojama daug kloščių. Modeliai dėvėjo mažas, laivelio formos kepuraites ant galvos ir priminė moteris, kovojančias už savo teises. Kolekcijai įpusėjus, ant podiumo žengė modeliai, kurių kostiumuose netrūko vyriškų detalių: plačių pečių švarkai ir lietpalčiai.

Tuo tarpu Vitalis Čepkauskas visą savo kolekciją paskyrė vyrams. Šio dizainerio darbe labiausiai jautėsi vientisumas ir sumanymo išpildymas. Taip pat tai buvo pirmoji kolekcija tą vakarą, kurioje vyravo ryškios spalvos. Podiumu keliavo vaikinai su ryškiai mėlynais, raudonais, oranžiniais marškinėliais, šortais ir kombinezonais. Visų modelių akis slėpė karpiniai, primenantys ant veido nutūpusius drugius ar laumžirgius. Panašių karpinių detalės atsikartojo visuose kostiumuose.

Dar viena išskirtinė kolekcija priklausė dizaineriui iš Sankt Peterburgo – Oleg Biryukov. Savo darbų pristatymui dizaineris pasirinko klasikinę muziką ir visišką šviesą, kurioje dar labiau išryškėjo juodos modelių lūpos ir visoje kolekcijoje vyraujančios tamsios ir šaltos spalvos. Tokioje aplinkoje šilkiniai kaspinai ir nėriniai atrodė itin romantiškai. Kolekcijoje menininkas pavaizdavo dvi, viena kitai kontrastingas moteris – klasikinę romantikę ir fatališką moterį.

Daugelyje kolekcijų vyraujančius laisvus krentančius siluetus paįvairino dizainerės Olga Prytkova ir Ina Polotniak. Jos savo modelius pavertė matrioškomis. Kasos aplink galvas, margos skarelės ant plaukų, ryškiai raudoni skruostai ir  nuo liemens pūsti sijonėliai. Dizainerės nevengė margumo ir ornamentais dailintos medžiagos.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius