Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Maestro Gintaras Rinkevičius būdamas 14-os triūsė statybose ir lentpjūvėje, kad užsidirbtų pinigų pirmajam motociklui

Skrieti gatvėmis, kai vėjas draiko plaukus ir jautiesi laisvas, nori kiekvienas, tačiau tik drąsiausi ryžtasi sėsti ant motociklo. Vienas iš tokių entuziastų – maestro Gintaras Rinkevičius. Aistrą motociklams jis pajuto, kai jam buvo vos septyneri.
Gintaras Rinkevičius
Gintaras Rinkevičius / Lukas Balandis / BNS nuotr.

„Savo rimčiausią motociklą „Yamaha Vmax“ nusipirkau tą dieną, kai pirmą kartą su Dalia Ibelhauptaite pristatėme operą „Kaukių balius“. Būtent premjeros dieną, man rodos, kad 2001 metais, ir įsigijau tą motociklą, sveriantį 320 kilogramų“, – prisiminimais dalijosi G.Rinkevičius.

G.Rinkevičius prasitarė, kad pirmąjį savo motociklą įsigijo, kai jam buvo 36-eri. Vyras apgailestavo, kad per vėlai. „Kai buvau 14-kos metų, tai dirbau iš pradžių statybose, o paskui lentpjūvėje, nes norėjau nusipirkti motociklą. Per tą vasarą uždirbau 250 rublių. Tėvai nenorėjo, kad aš būčiau motociklininkas, todėl pridėjo savo pinigų ir nupirko „Zaporožietį“. Buvau baisiai nusiminęs, nes tų mano uždirbtų pinigų būtų užtekę vienam „Javos“ motociklo cilindrui. Mano tėtis neturėjo vairuotojo pažymėjimo, aš irgi neturėjau, bet pirmas juo vis dėlto važinėjausi aš. Tai buvo tikriausiai mano aistros automobiliams pradžia. Paskui automobilių pakeičiau tiek, kad man net gėda sakyti“, – juokėsi maestro. Vyras prisipažino, kad savo honorarus už gastroles ir koncertus visada paaukodavo savo automobilių ir motociklų aistrai.

„Visai neseniai teko atsisveikinti su savo motociklu. Buvo daug darbų, tai pagalvojau, kad jis be reikalo stovi garaže vienui vienas“, – teigė R.Rinkevičius.

Ketvirtadienį maestro dalyvavo Vingio parke vykusiame „Vilniaus City Opera“ renginyje. Jame „bohemiečiai“ ne tik simboliškai pažymėjo artėjančio teatro sezono pabaigą ir pramogų atvirose erdvėse pradžią, bet ir prisiminė svarbiausią spektaklio „Visos jos tokios“ bruožą – nenuilstantį jaunatviškumą. Į šį susitikimą spektaklio solistai atvažiavo kartu su Vilniaus baikeriais, o jų lyderis Dainius Sakalauskas „sudirigavo“ motorų ansambliui.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dalia Ibelhauptaitė ir Gintaras Rinkevičius
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Dalia Ibelhauptaitė ir Gintaras Rinkevičius

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius