Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Magiškos „Vakarienės baltai“ repeticijai Beata Nicholson pasipuošė 12 metų senumo suknele

„Išsitraukiau šią baltą suknelę iš spintos po 12 metų pertraukos. Balta spalva puiki, kaip šis piknikas“, – trečiadienio vakarą Vilniaus Europos aikštėje sakė Beata Nicholson. Skambant prancūziškai muzikai čia įvyko paslaptingos „Vakarienės baltai“ („Dîner en Blanc“), kuri pirmą kartą Vilniuje vyks rugpjūčio 29 dieną, repeticija. Renginio svečiai galėjo ne tik pajusti gurmaniškos šventės dvasią, bet pasigrožėti ir specialiai artėjančiam vakarui kurtais baltų drabužių deriniais.
Beata Nicholson
Beata Nicholson / Lukas Balandis / BNS nuotr.


Pasak žurnalistės, kulinarinių knygų autorės B.Nicholson, Lietuvos sostinei reikia tokių renginių, nes Vilnius jau pribrendo elegantiškiems ir gurmaniškiems renginiams.

Balta ir tik balta – toks yra „Vakarienės baltai“ aprangos ir stalo dekoravimo kodas. Norėdami sukurti magišką vakaro atmosferą, jo privalės laikytis visi vakarienės dalyviai. Kokie įmanomi baltos spalvos deriniai rengiantis ir serviruojant stalą, buvo galima išvysti šį vakarą – stilingos generalinės repeticijos metu.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pikniko „Vakarienė baltai“ repeticija
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pikniko „Vakarienė baltai“ repeticija

Lina Bernotaitytė, stiliaus centro „Europa“ stilistė, susirinkusiems pristatė tris specialius derinius. Pasak jos, šie deriniai tiks įvairaus amžiaus ir skonio žmonėms, ketinantiems dalyvauti baltoje šventėje.

„Galvodama, kokiais drabužiais galėtų pasipuošti neeilinės vakarienės dalyviai, norėjau įvairovės. Todėl išrinkau tris stilius – bohemišką, klasikinį ir laisvalaikio. Jei vertinate laisvesnį ir drąsesnį stilių, galėsite rinktis baltus bohemiškus drabužius. O jeigu jūsų statusas įpareigoja rengtis dalykiškiau, į vakarienę galėsite ateiti vilkėdami klasiką – baltą kostiumą ar baltą elegantišką suknelę“, – sako L.Bernotaitytė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pikniko „Vakarienė baltai“ repeticija
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pikniko „Vakarienė baltai“ repeticija

Ne ką mažiau dėmesio, pasak stilistės, reiktų skirti ir stalo serviravimui. Ji ragina dalyvius būti kūrybiškais. Originalių puošybos detalių galima įsigyti dovanų ir dekoravimo prekių parduotuvėse, interjero salonuose. Galiausiai – užlipti į palėpę ir atverti senas dėžes su nenaudojamais daiktais.

„Jei rinksitės bohemišką stilių, stalą tiks papuošti lengvomis gėlėmis, geriausia – lauko. Taip pat derės mažos, jaukios medinės statulėlės, įdomesnių formų, tačiau skoningos, žvakidės. O štai klasikinis stilius tikrai neapseis be stiklinių detalių. Nebijokite stiklo – jis stalui suteiks spindesio, prabangos, o kartu – lengvumo ir trapumo įspūdį, be kurių šis intriguojantis vakaras tikrai neįsivaizduojamas“, – stalo puošybos subtilybes vardina stilistė.

Dovilė Šimkutė-Butkienė, viena iš „Vakarienės baltai“ organizatorių, sako, kad išskirtinėje baltoje vakarienėje piknikaus apie 300 baltai pasipuošusių porų.

„Su kiekviena diena vakarienės svečių sąrašas didėja – vyksta aktyvi registracija. Dalis svečių jau gavo patvirtinimą, kad jie gali dalyvauti „Vakarienėje baltai“ ir jau sumokėjo simbolinį nario mokestį. Jiems beliko išlaisvinti vaizduotę ir sugalvoti, kaip pasipuošti artėjančiai vakarienei, kuo nustebinti savo porą, kaip sukurti ypatingą šventę sau ir miestui“, – sako D. Šimkutė-Butkienė.

Prancūzų idėja

Pirmą kartą gurmaniška elegancijos ir draugystės šventė „Vakarienė baltai“ įvyko prieš 25 metus Paryžiuje. Ją suorganizavo paryžietis Francois Pasquier. Daug metų praleidęs užsienyje, jis norėjo vėl pasimatyti su senais gerais draugais ir Bulonės miške surengė jiems iškylą. Jos taisyklė buvo paprasta – „apsirenk baltai, atsinešk maisto ir atsivesk  draugą“.

Šis baltasis piknikas greitai tapo populiarus ir tarp kitų Paryžiaus gyventojų. O šiandien, kaip teigia viena iš vakarienės Vilniuje organizatorių, prancūziška atmosfera kiekvienais metais apgaubia net 40 skirtingų pasaulio vietų.

„Vienam vakarui visi pamiršta rūpesčius ir pasijunta lyg romantiškame prancūzų filme. Čia karaliauja elegantiška aplinka, skanus maistas, gyva muzika ir būrys gyvenimu besidžiaugiančių porų“, – sako D. Šimkutė-Butkienė.

Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pikniko „Vakarienė baltai“ repeticija
Luko Balandžio/Žmonės.lt nuotr./Pikniko „Vakarienė baltai“ repeticija

Ji tikisi, kad visame pasaulyje prestižiniu vadinamas renginys sostinėje ilgainiui taps tradiciniu ir prisidės prie Vilniaus kaip kosmopolitiško, atviro pasauliui miesto įvaizdžio.

Pirmą kartą Baltijos šalyse organizuojama „Vakarienė baltai“ („Dîner en Blanc“) vyks Vilniuje paskutinį vasaros savaitgalį – rugpjūčio 29 dieną.

„Dîner en Blanc“ kituose miestuose.
Paryžius:

VIDEO: Dîner en Blanc - Paris 2012 (Vidéo officielle)


Niujorkas:

VIDEO: Diner en Blanc - New York 2012 Official Video - Lincoln Center


Singapūras:

VIDEO: Dîner en Blanc Singapore 2013 (Vidéo Officielle)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius