-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

„Mama – mano idealas“

Beveik visi „Privatu! + TV gidas“ pašnekovai, ką tik praėjusios Motinos dienos proga kalbinti apie savo mamas, ištarė šiuos prasmingus žodžius. Garsūs Lietuvos žmonės sutartinai tvirtina, kad be galo žavisi savo gimdytojomis ir iki šiol iš jų mokosi, kaip reikia gyventi.
Gabrielė Martirosianaitė su mama Lina
Gabrielė Martirosianaitė su mama Lina / G. Kropio nuotr.

Gabrielė Martirosianaitė (20): „Visada norėjau būti tokia, kaip ji

„Mama Lina man visą gyvenimą buvo ir bus autoritetas. Visada norėjau būti tokia kaip ji. Mamytė yra ne tik labai protinga, išsilavinusi, bet ir fantastiškai graži. Ji sugeba dėstyti universitete, dirbti ir dar būti tobula žmona ir mama. Tai sektinas pavyzdys“, – sako tituluota gražuolė G.Martirosianaitė.

Mergina mano, kad daugumą savybių paveldėjo būtent iš mamos. Ne išimtis ir taupumas. Kadangi ponia Lina yra finansų analitikė, išmokė dukrą elgtis su pinigais. „Atsimenu, dažnai būdavau šalia mamos, kai ji taisydavo savo studentų darbus. Taip nejučia gavau daug informacijos apie ekonomiką ir finansus. Tiesa, mama labai norėjo, kad ir aš tapčiau tiksliųjų mokslų eksperte, tačiau pasukau į priešingą pusę – lietuvių filologiją“, – pasakoja Gabrielė.

Asm. albumo nuotr./Raimonda Masiulytė su mama Marijona
Asm. albumo nuotr./Raimonda Masiulytė su mama Marijona

Raimonda Masiulytė (24): „Iš mamos paveldėjau atvirumą

Dažnai dėl ilgo liežuvio į pikantiškas situacijas patenkanti dainininkė R.Masiulytė sako, kad šią savybę jai padovanojo mama Marijona. „Iš mamos paveldėjau atvirumą. Ji labai nuoširdi, todėl ir aš su visais aplinkiniais stengiuosi būti atvira. Jaučiu ypač didelę meilę ir pagarbą šiam žmogui. Iki šiol su sesėmis į mamą kreipiamės mažybine forma“, – atvirauja mergina.

Raimonda sako, kad būtent gimdytoja ją išmokė savarankiškumo. „Esu mamytei dėkinga už labai daug dalykų. Ji skatino gyventi savarankiškai, pačiai savimi pasirūpinti. Kai suklysdavau, niekada nebardavo. Užtekdavo liūdno jos žvilgsnio, kuris būdavo iškalbingesnis už tūkstančius žodžių. Taip pat esu dėkinga mamytei už raginimą muzikuoti. Kai man buvo vienuolika metų, dovanų gavau pianiną. Iki šiol tai viena iš brangiausių mano dovanų“, – sako pašnekovė.

Raimonda gailisi, kad šįmet nespėjo grįžti iš Dublino, kur šiuo metu gyvena, pasveikinti mamos. „Iki šiol nebuvau praleidusi nė vieno pirmojo gegužės sekmadienio nepasveikinusi mamos. Vaikystėje priskindavau plukių ir žibučių ir padainuodavau dainą, vėliau lepindavau rimtesnėmis dovanomis“, – šypteli R.Masiulytė.

G. Kropio nuotr./Vaida Genytė su mama Danute
G. Kropio nuotr./Vaida Genytė su mama Danute

Vaida Genytė (36): „Mamytė – pirmoji mano mokytoja“

Ypač savo mama Danute žavisi balsingoji dainininkė V.Genytė. Moteris sako, kad iki šiol daug ko mokosi iš savo gimdytojos. „Mamytė – pirmoji mano mokytoja. Ji yra garsi muzikos pedagogė, akordeonistė ir chorvedė. Būtent ji pirmoji pastebėjo, kad turiu balsą ir nuvedė mane muzikos keliu, – prisimena Vaida. – Mamytė mane mokė ne tik muzikos paslapčių, bet ir gyvenimiškų dalykų.“

Moteris sako, kad charakteriu ji panašesnė į tėtį. „Esu labai jautri, greitai supanikuoju. O štai mano mama yra tvirto charakterio. Ji – stipri asmenybė, todėl mane labai žavi. Kiekvieną dieną mokausi būti tokia kaip ji“, – gražiai apie gimdytoją atsiliepia muzikantė.

Paklausta, ar turi kokių nors ją su mama siejančių įpročių, dainininkė šypteli: „Mes kiekvieną dieną kalbamės – tiek gyvai, tiek telefonu. Labai mėgstu mudviejų pašnekesius.“

Asm. albumo nuotr./Skaistė Steikūnaitė su mama Regina
Asm. albumo nuotr./Skaistė Steikūnaitė su mama Regina

Skaistė Steikūnaitė (27): „Mokausi iš mamos, bet ir pati jai patariu“

Grupės „Olialia pupytės“ narė neslepia, kad tik susilaukusi pirmagimės Patricijos (4) ėmė kur kas artimiau bendrauti su savo mamyte Regina. „Iki tol, kaip ir daugelis paauglių, dažnai neįsiklausydavau į mamos žodžius, maniau, kad ji daugeliu atvejų neteisi. Tačiau tik vėliau supratau, kad visi mamytės patarimai buvo patys geriausi. Dabar su ja sutariame tiesiog puikiai. Per dieną susiskambiname mažiausiai penkis kartus. Aplinkiniai net stebisi, apie ką taip dažnai kalbame“, – nusijuokia pašnekovė.

Skaistė sako, kad jos mama yra labai šeimyniška ir geraširdė. Šių ir daugelio kitų savybių ji ir išmoko iš ponios Reginos. „Tiesą pasakius, mamytė kartais aplinkiniams net būna per gera. Todėl, nors daugelio dalykų mokausi iš jos, ir pati dažnai pamokau mamą“, – tikina Skaistė.

Pagal profesiją dainininkės mama yra medikė. Šiuo metu moteris dirba odontologės pagalbininke. Galbūt ir Skaistė kada nors svajojo apie gydytojos darbą? „Tikrai ne, aš bijau kraujo, todėl ši specialybė ne man“, – išduoda S.Steikūnaitė.

Agnės Gintalaitės nuotr./Rimas Valeikis su mama Rima
Agnės Gintalaitės nuotr./Rimas Valeikis su mama Rima

Rimas Valeikis (34): „Mamą myliu už geležinę valią ir skanius kotletus

Dailininkas ir buvęs laidų vedėjas R.Valeikis garsėja originalumu, todėl nenuostabu, kad savo mamą Rimą jis sveikina kitaip nei visi.  „Pirmąjį gegužės sekmadienį visuomet paskambinu mamai ir be perstojo kalbu visokias nesąmones. Kai ji ima galvoti, kad išprotėjau, arba kad užmiršau Motinos dieną, netikėtai ją pasveikinu. Ji tada taip džiaugiasi!“ – kvatoja Rimas.

Kiek surimtėjęs menininkas sako, kad savo mamą dievina dėl to, jog ji garsėja geležine valia ir puikiais kulinariniais sugebėjimais. „Žaviuosi nepalaužiama jos valia ir puikiai gaminamais kotletais“, – išduoda pašnekovas. Paklaustas, kuo yra panašus į mamą, Rimas buvo lakoniškas: „Nesame tokie panašūs, kad žmonės negalėtų atskirti, kuris yra kuris. Gal todėl aš sijonų ir nenešioju...“

Asm. albumo nuotr./Deividas Meškauskas su mama Loreta
Asm. albumo nuotr./Deividas Meškauskas su mama Loreta

Deividas Meškauskas (23): „Mama įskiepijo meilę šokiui

Iš Anykščių kilęs šokėjas D.Meškauskas yra dažnas svečias šiame miestelyje, kadangi ten gyvena jo tėvai. Ypač šiltus santykius su mama Loreta palaikantis Deividas tikina, kad, nors su ja ir yra labai skirtingi, paprastai lengvai randa bendrą kalbą.

„Mano mama yra rami, švelni, visus sprendimus priima gerai apgalvojusi. O aš impulsyvesnis, greitai užsidegantis. Todėl man dar reikėtų iš mamos kai kurių savybių pasimokyti“, – įsitikinęs pašnekovas.

Ponia Loreta yra floristė, todėl D.Meškauskas mano, kad menininko gyslelę paveldėjo būtent iš jos. „Kadaise mano mama šoko pramoginius šokius. Į šokių būrelį mane ji atvedė kartu su tėčiu. Už tai jiems esu dėkingas iki šiol“, – sako parketo virtuozas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius