-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Mantas Jankavičius: „Man daugelis bandė įrodyti, kad tokio miuziklo žiūrovams nereikia“

„Man daugelis bandė įrodyti, kad tokio miuziklo žiūrovams nereikia. Ir kad esame tikri bepročiai, jei tikimės, kad žmonės norės jį pamatyti... O aš buvau tikras, kad kokybiško istorinio miuziklo Lietuvai labai trūksta. Smagu žinoti, kad neišprotėjau“, – sako pagrindinį vaidmenį miuzikle „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ kuriantis Mantas Jankavičius.
Mantas Jankavičius ir Karina Krysko-Skambinė dainuos miuzikle „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“
Mantas Jankavičius ir Karina Krysko-Skambinė dainuos miuzikle „Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda“ / „Promostar“ nuotr.

„Labai apsidžiaugiau sužinojusi, kad žiūrovų susidomėjimas miuziklu didžiulis! Tai reiškia, kad nėra abejingų širdžių nacionalinei temai. Aš, savo ruožtu, galiu patikinti, kad mes, ta nedidelė, bet profesionaliai dirbanti saujelė entuziastų, kurie sumanė šį grandiozinį veikalą, padarysime viską, kad šis kūrinys liktų žiūrovų širdyse“, – sako režisierė Anželika Cholina.

Miuziklo kūrėjai ir rengėjai teigia, kad arenų įgarsinimui bus skirtas ypatingas dėmesys. Garsinimą pagal specialią sistemą  projektuoja reiklumu ir perfekcionizmu garsėjantis kompozitorius Kipras Mašanauskas. „Kokybiškai įgarsinti dideles arenų erdves – sudėtinga, bet įmanoma užduotis. Stengsimės padaryti viską, kad žiūrovai neturėtų pagrindo būti nepatenkinti tiek muzikos, tiek dainavimo įgarsinimu. Nesvarbu, kurioje vietoje jie besėdėtų“, – sakė K.Mašanauskas.

Scenos veiksmą bei specialias projekcijas bus galima matyti dideliuose šoniniuose ekranuose.

„Režisierės Anželikos Cholinos statomos šokių scenos tokios sudėtingos ir daugiaplanės, kad  šoniniai ekranai gali atskleisti  papildomą  jų grožį. Pavyzdžiui, masinė „Šachmatų scena“ iš viršaus atrodo lyg tikra šachmatų partija. Todėl viena kamerų ją filmuos būtent iš viršaus ir ekrane žmonės matys tą vaizdą“, – sakė miuziklo rengėjai.

Miuziklo premjera: gruodžio 12 d. – Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje; gruodžio 19 d.  – Vilniuje, „Siemens“ arenoje; gruodžio 27 d. – Kaune, „Žalgirio“ arenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius