Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Mantas Katleris: „Skaudu, kai įdedi daug darbo ir sulauki tik neigiamų reakcijų“

„Aš visą gyvenimą planavau turėti rimtą karjerą, tam mokiausi, studijavau. Porą metų dirbau transporto vadybos srityje“, – apie tai, kad niekada nė nesvajojo apie humoristo darbą, pasakoja vienas populiariausių humoristų Lietuvoje Mantas Katleris. Visgi šiandien panevėžietis savo pokštais yra pavergęs šimtų tūkstančių lietuvių širdis.
Mantas Katleris
Mantas Katleris / Tadeuš Svorobovič (Tadward Photo) nuotr.

„Vasarą, prieš atsirandant „Humoro klubui“, buvau išvykęs į Ameriką ir ten per „Comedy Central“ kanalą mačiau amerikiečių pasirodymų, kuriuose stovi vienas bičas su mikrofonu ir pasakoja bajerius (angl. stand-up). Man tas labai patiko ir pagalvojau, kaip būtų faina, jei Lietuvoje tokie būtų“, – sako M. Katleris ir prisimena, kad po pusės metų atsirado „Humoro klubas“.

Sėkmingai įveikęs atranką M.Katleris buvo pakviestas į humoro laidos filmavimą. Dalyvavimą ten reportažo herojus laikė smagiu nuotykiu ir nė neįtarė, kad tai – jo naujos karjeros pradžia.

„Scanpix“ nuotr./Mantas Katleris
„Scanpix“ nuotr./Mantas Katleris

Iš pradžių nesulaukę didelio dėmesio po pertraukos M.Katlerio ir jo kolegų pasirodymai tapo tokie populiarūs, kad jie išmaišė visą Lietuvą rengdami pasirodymus. Šmaikštūs renginių vaizdo įrašai tapo interneto sensacijomis.

Daryti tai, ką mėgsti labiausiai, ir iš to uždirbti pinigų buvo panevėžiečio svajonė, tačiau prireikė dar kelerių metų, kol jis išdrįso palikti pabodusį darbą logistikos įmonėje.

Artimiesiems tai buvo ne itin maloni staigmena.

„Kai mečiau darbą, mama sužinojo po pusės metų. Žinojau, kaip reaguos, tai tiesiog nesakiau. Apie tatuiruotę taip pat nesakiau, – juokiasi humoristas. – Mūsų giminė – senų pažiūrų. Turėjau visą seriją, kurioje pasakodavau apie giminių suvažiavimus. Pasakojimai buvo išgalvoti, bet giminės juos pamatė per televizorių ir labai asmeniškai priėmė.“

Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Mantas Katleris
Viganto Ovadnevo/Žmonės.lt nuotr./Mantas Katleris

Po daugiau nei septynerių metų su „Humoro klubu“ M.Katleris pasijuto subrendęs asmeniniams pasirodymams ir iš klubo pasitraukė. Kartu su Mantu Stonkumi sukūrė humoro duetą „Man tai vienodai“ ir 2016 m. rudenį užkariavo didžiąsias šalies arenas. Pasirodymams humoristas ruošiasi ilgai, idėjų semiasi iš gyvenimiškų situacijų ir šalies aktualijų. Net jei tai tik trijų minučių programa, ją ištobulinti prireikia kelių savaičių.

„Visada žmonėms bus įdomu klausytis apie santykius, nesvarbu, gerus ar blogus“, – tikina humoristas.

Net kalbėdamas apie rimtus dalykus M.Katleris juokauja, tačiau po rimta kauke slepiasi jautri siela. Skaudžiausia komikui būna tuomet, kai iš publikos nesulaukia grįžtamojo ryšio.

Prokadras.lt nuotr./Mantas Katleris
Prokadras.lt nuotr./Mantas Katleris

„Kai įdedi daug darbo, darai kažkokį projektą, stengiesi, kad žmonėms būtų geriau, ir gauni tik neigiamas reakcijas – labai skaudu. Netgi kritiką humoristui labai sunku priimti“, – prisipažįsta pašnekovas.

Populiarumas žinomam vyrui atnešė ne tik daug dėmesio, bet ir nemažai privilegijų, o svarbiausia – pasitikėjimą savimi, kurio anksčiau labai trūko.

Nuo pirmų pasirodymų televizijoje M.Katlerį lydi ne tik sėkmės, bet ir „juokdario“ etiketė. Tačiau ir humoristams būna dienų, kai nėra nuotaikos. Tad turėjo praeiti nemažai laiko, kol jis pramoko išvengti aplinkinių spaudimo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius